machiaj

Cum să realizezi un machiaj în nuanţe de albastru

Recunosc că albastru nu este culoarea mea favorită, în machiaj chiar foarte puţin, însă nu cu mult timp în urmă am susţinut un workshop de machiaj în Focşani, una dintre temele evenimentului era smoky eyes.

Fiind un curs interactive, am întrebat audienţa ce nuanţe să folosesc... Ei bine, din sală se aude “ALBASTRU”... Am lăsat ceva timp să se scurgă, cred că pentru câteva secunde nu am scos niciun sunet. Prin capul meu se perindau tot felul de gânduri printre care: dintre toate culori din lume... ALBASTRU? Albastru? Ei bine, nu, am făcut un machiaj în naunte de albastru atunci, însă le-am rămas datoare fetelor şi astăzi vom face un machiaj în nuanţe de albastru.

1. Începem cu demachierea, tonifierea şi hidratarea tenului, iar pentru sezonul estival recomand folosirea unei creme cu factor mare de protecţie, aceasta va proteja tenul de razele UV şi va avea şi rolul de bază.



2.

Pentru a acoperi şi a da luminozitate cearcănelor, aplicăm un corector cu două tonuri mai deschis decât nuanţa pielii.



3. Continuăm cu aplicarea unui fond de ten cu textură mata, în nuanţe cât mai apropiate de nuanţa tenului.



4. Cu ajutorul unei pudre libere matifiem şi fixăm baza.



5. Evidenţiem pomeţii prin aplicarea unui fard de obraz în nuanţe de piersică, pe linia osului zigomatic.



6. Corectăm şi definim sprâncenele cu ajutorul unui fard de sprâncene în nuanţe cât mai apropiate de cele ale firelor de păr.



7. Pentru a evita ca excesul de fard să cadă pe faţă, aplicăm pe zona cearcănelor un strat mai gros de pudra, pe care îl îndepărtăm la finalul machiajului



8.

Începem machiajul ochilor prin aplicarea unui fard nude, peste care intervenim cu o nuanţă de albastru deschis sau turcoaz, cu textura satinată



9. Prin blending difuzăm produsul spre arcadă, fără a depăşi însă foarte mult pliul pleoapei

10. Cu o pensulă pentru corecturi intervenim cu o nuanţă de verde în colţul intern al ochiului şi pe pleoapa inferioară

11. În pliul pleoapei şi pe arcadă aplicăm un fard în nuanţe de albastru marin

12. În colţul intern, aplicăm fie un fard cremos, fie un fard pulbere irizan în nuanţe de auriu, ce va da luminozitate privirii

13. Pe zona waterline intervenim cu un creion negru, acesta va crea un contrapunct şi va “sparge” blocul de culoare



14.

La baza genelor şi spre colţul extern al ochilor trasăm o linie de creion negru, ascendentă, acesta va evidenţia şi mai bine culorile folosite



15. Îndepărtăm stratul de pudra şi intervenim pe zona înalta a mandibulei cu un fard irizant



16. Aplicăm mascara



17. Buzele vor fi colorate cu un ruj în nuanţe naturale, să folosim o nuanţă mai intensă ar fi prea mult



Deşi este greu de controlat un machiaj în nuanţe de albastru, el poate fi integrat într-un look, mai ales dacă ai părul în nuanţe de roşcat sau arămiu, acestea fiind nuanţe complementare ale acestei culori.

Evit să folosesc doar albastru în machiaj pentru că dă impresia de ochi obosiţi, iar dacă cearcănele au o tentă gri sau pământie, le accentuează şi mai mult.



Dacă totuşi optezi pentru un astfel de look, recomand ca la final să se cureţe bine zona cearcănelor şi să se machieze din nou sau şi mai uşor este că întâi să se realizeze machiajul ochilor, iar la final să se aplice baza.

Sper că fetelor noastre din Focşani, pe care le şi salut pe această cale, le-a plăcut machiajul meu în nuanţe de albastru şi de asemenea şi vouă.

Până data viitoare vă pup şi vă doresc un weekend liniştit!

Alina,
The art of illusion
The world of make-up

MUA Alina Brailescu www.abacademy.ro
Foto: Cristian Dobre www.cristiandobre.com
Model Iulia Iancu

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod