Nu ne place...CUPEROZA!

Cuperoza sau “roșu în obraji ” este afecțiunea pielii ce se caracterizează prin apariția de vinișoare roșii la nivelul obrajilor, nasului (în special nărilor) și bărbiei. Sunt convinsă

Cuperoza sau “roșu în obraji ” este afecțiunea pielii ce se caracterizează prin apariția de vinișoare roșii la nivelul obrajilor, nasului (în special nărilor) și bărbiei. Sunt convinsă că ai văzut persoane în jurul tău (mai ales femei) cu o astfel de problemă.

Dacă nu este moștenită, cuperoza este felul în care tenul tău strigă după ajutor. Aceasta apare în general datorită unui stil de viață nesănătos sau unui tratament greșit, cum ar fi consumul de alimente cu mult prea condimentate, consumul excesiv de alcool, exfolierea prea abrazivă pentru tipul respectiv de ten (multe persoane își exfoliază tenul cu mălai, cafea sau chiar cu prosopul, supunându-l astfel unui tratament agresiv), saună, soare în exces, tutun, băuturi energizante, dușuri fierbinți, trecerea abruptă de la frig la cald .

Și dacă tot am ajuns la schimbările de temperatură, iată cum ai putea să-ți protejezi tenul de frig și să eviți astfel apariția cuperozei:

Înainte de a ieși în frig, încearcă să-ți protejezi tenul cu ajutorul unui fular și ține-l pe față cât timp stai la temperaturi scăzute. Astfel, îți vei proteja tenul de fluctuațiile abrupte de temperatură.

În cazul în care tenul tău are deja o astfel de afecțiune, este necesar să dai o fugă până la dermatolog. În plus, vizitele constante la cosmeticiană te vor ajuta să diminuezi suprafața pe care s-a răspândit cuperoza și o vei ține sub control.

Dacă ești nerăbdătoare să scapi de inesteticele vinișoare de pe față, atunci poți apela cu încredere la tratamentul cu laser, însă doar după ce te-ai asigurat că nu există altă modalitate de a scăpa de cuperoză.

Însă reține că orice acțiune sau schimbare majoră în stilul tău de viață și alimentar se va vedea și la nivelul tenului.

http://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod