Modelează-ţi faţa!

Acum că ai aflat care este forma feţei tale, a venit momentul să-ţi explic cum să-ţi aplici make-up-ul, în aşa fel încât să îţi ascunzi micile imperfecţiuni şi să scoţi în evidenţă

Acum că ai aflat care este forma feţei tale, a venit momentul să-ţi explic cum să-ţi aplici make-up-ul, în aşa fel încât să îţi ascunzi micile imperfecţiuni şi să scoţi în evidenţă ceea ce îţi place la tine.

Pentru a trece de la o formă de faţă la alta, respectiv cea ovală (ideală), ai nevoie de trei nuanţe de fond de ten: una care să se contopească perfect cu nuanţa tenului tău, o nuanţă mai deschisă pentru iluminare şi una mai închisă pentru umbrire. Dacă nu ai atâtea nuanţe la îndemână, atunci poţi să foloseşti anticearcănul ca nuanţă deschisă şi blush-ul ca nuanţă închisă (însă ai grijă ca acesta să fie aplicat după fond de ten şi pudră).

Iluminarea şi umbrirea se realizează doar la ocazii speciale, când nu vei sta în lumină naturală şi trebuie folosite cu zgârcenie, pentru a evita riscul de a-ţi păta tenul.

Să începem!

Dacă ai faţa alungită, atunci aplică “umbra” pe zona inferioară a bărbiei, pe arcadele pomeţilor, pe linia de implantare a părului şi în zona tâmplelor.

Dacă ai faţa rotundă, atunci aplică “umbra” pe părţile laterale ale feţei, pe lângă linia de implantare a părului şi “iluminator” pe bărbie şi frunte.

Dacă ai faţa pătrată, aplică “umbra” pe părţile laterale ale feţei, începând de la tâmple şi terminând în zona de sub pomete.

“Lumina” va fi aplicată pe partea centrală a frunţii şi a bărbiei.

Dacă ai faţa triunghiulară cu vârful în jos, atunci aplică “umbra” pe părţile exterioare ale frunţii şi pe pomeţi, iar “iluminarea” pe zona maxilarului.

Dacă ai faţa triunghiulară cu vârful în sus, atunci aplică “umbra” sub pomete până la maxilar şi iluminează centru frunţii.

http://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod