Care e forma feţei tale?

De multe ori ne uităm la modele de machiaj şi ne-ar plăcea să arătăm exact ca în poză. După ce ne apucăm de treabă şi efectuăm cu măiestrie exact machiajul pe care ni l-am dorit,

De multe ori ne uităm la modele de machiaj şi ne-ar plăcea să arătăm exact ca în poză. După ce ne apucăm de treabă şi efectuăm cu măiestrie exact machiajul pe care ni l-am dorit, descoperim că nu ni se potrivește. De ce? Datorită trăsăturilor, pe care de cele mai multe ori nu le băgăm în seamă :)

Există următoarele forme de feţe: ovală, rotundă, pătrată, triunghiulară, alungită. Forma feţei ideală este cea ovală. Mai jos îţi voi descrie fiecare formă în parte, în aşa fel încât să-ţi poţi răspunde singură la întrebare şi să înveţi cum să-ţi aplici machiajul în funcţie de forma feţei tale.

Faţa ovală este considerată ideală deoarece este perfect simetrică.

Distanţa dintre linia părului şi ochi este egală cu distanţa dintre baza nasului şi vârful bărbiei, iar fruntea este mai lată decât baza feţei. Mai mult, pe linia verticală unde sunt poziţionaţi ochii, este spaţiu de încă trei ochi: tâmplele şi baza nasului au fiecare dimensiunea unui ochi.

Faţa rotundă este cea la care pomeţii nu se disting foarte bine, nu are colţuri (mandibula sau linia părului), iar părţile superioare şi inferioare sunt puţin mai late.

Faţa pătrată are pomeţii proeminenţi, mandibula este colţuroasă, iar atât partea inferioară, cât şi cea superioară sunt mai largi decât în cazul formei ovale.

Faţa alungită depăşeşte ca lungime forma ovală, fruntea este mai înaltă, iar partea inferioară a feţei este mai lungă.

Faţa triunghiulară cu vârful în jos are fruntea mai lată, bărbia mai îngustă şi ascuţită, iar pomeţii sunt proeminenţi.

Faţa triunghiulară cu vârful în sus are partea superioară mai îngustă (linia de implantare a părului este mai jos) şi bărbia mai lungă.

Data viitoare îţi voi spune cum să-ţi aplici make-up-ul, în aşa fel încât să laşi senzaţia de faţă ovală, forma feţei ideale.

http://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod