Cum se aplică baza de machiaj

Când mi-am început activitatea de make-up artist, auzeam în stânga şi-n dreapta că baza de machiaj înseamnă de fapt, tot machiajul. Mai mult, fără o bază aplicată perfect pe faţă,

Când mi-am început activitatea de make-up artist, auzeam în stânga şi-n dreapta că baza de machiaj înseamnă de fapt, tot machiajul. Mai mult, fără o bază aplicată perfect pe faţă, talentul şi imaginaţia nici nu mai contează.

Recunosc că am fost uşor sceptică şi mă gândeam la colegii mei ca la nişte artişti nebuni. Privind în urmă, realizez că aveau dreptate şi sunt absolut convinsă că baza machiajului este cel mai important element din acesta.

Baza de machiaj este compusă din fond de ten, atincearcăn şi pudră. Insist pe acest subiect pentru că, odată ce ai învățat cu trebuie folosite aceste produse, executarea restului o să ţi se pară floare la ureche.

În plus, dacă vei aplica baza aşa cum trebuie, tot machiajul îţi va rezista pe faţă mai mult decât te aştepţi.

Ordinea în care produsele se aplică pe faţă este următoarea:

Dimineaţa îţi demachiezi tenul în profunzime, iar apoi îl tonifici. Urmează aplicarea cremei de zi, care poate să reprezinte şi o bună bază în vederea aplicării machiajului.

Se aplică un strat de fond de ten pe toată suprafaţa tenului, prin tapotare, iar la linia de implantare a părului (frunte, tâmple etc) se şterge uşor, pentru a evita inesteticele linii de delimitare.

Anticearcănul se aplică în cantitate mică pe zona cearcănelor si pe pleoape, având însă grijă să nu îl aplici mai jos de cearcăne (pe obraz).

Altfel, vei anula efectul acestuia.

Pudra este produsul cheie, care fixează machiajul şi absoarbe toată grăsimea de pe faţă  şi fond de ten. Aceasta trebuie aplicată peste fond de ten şi anticearcăn, inclusiv pe pleoape şi buze.

Uită-te în oglindă! Nu e aşa că arăţi senzaţional, deşi încă nu se vede că porţi machiaj? :)

Citeşte mai mult pe ttp://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod