Cum să maschezi acneea

Indiferent dacă tocmai ți-a apărut un coș sau ești la pubertate iar acneea este ca la ea acasă, în rândurile de mai jos voi încerca să te învăț cum să-ți acoperi coșurile cu ajutorul

cum-scapi-de-acnee

Indiferent dacă tocmai ți-a apărut un coș sau ești la pubertate iar acneea este ca la ea acasă, în rândurile de mai jos voi încerca să te învăț cum să-ți acoperi coșurile cu ajutorul machiajului. O să ne folosim de toate armele ca să îndeplinim cu succes misiunea care, de multe ori, este de-a dreptul enervantă.

În primul rând, coșul este o infecție a depozitului de sebum și arată ca o umflătură roșie și, atunci când vine momentul să fie spart, are vârful alb.

Colorimetric vorbind, în postările anterioare te-am convins că verdele este scos în evidență de roșu sau, invers spus, verde face ca roșul să-și piardă din intensitate.

Conform acestei teorii, sunt sigură că mereu te-ai întrebat la ce folosește batonul corector verde pe care îl tot vezi în magazine, iar acum ai aflat și răspunsul. Aplică o cantitate mică de anticearcăn ce virează în verde fix pe zona în care se află coșul/coșurile, după care aplică pe toată fața fondul de ten pe care îl folosești în mod constant (însă insistă în zona în care ai aplicat anticearcănul, până când culoarea verde este perfect acoperita și neutralizată), iar apoi aplică pudra.

De preferat este ca aceasta să fie pulbere și să o aplici cu pămătuful. Regula în cazul persoanelor cu acnee este următoarea: se pune un praf de pudră pe un șervețel, se ia cu pămătuful și se aplică pe față. Următorul pas este să dezinfectezi pămătuful și să arunci șervețelul la gunoi. În felul acesta, nu riști să-ți infectezi pudra sau să-ți răspândești acneea pe toată fața.

Deoarece zona unde se afla coșul are temperatura mai ridicată decât restul feței, aceasta poate să topească fondul de ten și pudra de deasupra ei.

Din acest motiv este recomandat să-ți aplici baza într-un strat mai gros și să îți retușezi machiajul atunci când e cazul.

Dacă ești la pubertate, toate regulile de mai sus se aplică doar dacă este important să porți machiaj. Altfel, este indicat să dai o fugă până la dermatolog, să începi un tratament și să-ți lași porii să respire. În felul acesta, vei scăpa cu mult mai ușor și mai repede de acnee și vei putea să porți machiaj oricând dorești.

www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod