Buzele tale: Nu se mai poartă conturul

Am să-ți dau o veste proastă. Creionul de buze nu se mai poartă. Mai exact, mă refer la dunga aceea cu mult mai închisă decât rujul, care conturează buzele. Creionul de buze are scopul de

red-lipstick-430a071008_4240511544Am să-ți dau o veste proastă. Creionul de buze nu se mai poartă. Mai exact, mă refer la dunga aceea cu mult mai închisă decât rujul, care conturează buzele.

Creionul de buze are scopul de a împiedica rujul să migreze, reprezentând o barieră care nu lasă produsul de pe buze să se întindă mai departe de linia acestora. Un alt scop al creionului de buze este acela de a crea senzația că buzele sunt mai mari. Însă acest lucru se poate realiza doar dacă este aplicat pe linia puțin mai deschisă care se află deasupra buzelor și nu mai sus.

Dacă exagerezi, e posibil ca rezultatul să fie invers așteptărilor tale.

Nuanța creionului de buze trebuie să fie aceeași cu nuanța rujului pe care ai decis să-l folosești. În cazul în care vei aplica doar gloss, folosirea creionului nu mai este necesară (de fapt, nici nu este indicat să folosești creion combinat cu gloss, deoarece conturul realizat din creion va fi vizibil și inestetic).

Atunci când te pregătești să-ți machiezi buzele cu ruj și creion, ordinea de aplicare a celor două produse este următoarea:

Se trasează cu ajutorul creionului o linie subțire pe mijlocul conturului buzei inferioare, după care se desenează M-ul format de conturul buzei superioare.

Odată ce ți-ai luat aceste puncte ca reper, este foarte ușor să desenezi restul conturului.

Începe cu coltul extern din dreapta al buzei inferioare și trasează cu ajutorul creionului o dungă ce se va uni cu punctul de reper desenat anterior, pe mijlocul buzei. Fă același lucru, începând cu colțul extern din stânga al buzei inferioare, până când dunga realizată din creion este continuă, dintr-un capăt în altul. Apelează la același procedeu și în cazul buzei superioare. Conturarea se realizează din exterior spre interior.

Odată ce te-ai asigurat că ai realizat un contur al buzelor care nu depășește conturul natural al acestora (mă refer la linia naturală, mai deschisă la culoare, care delimitează buzele), este momentul să-ți aplici rujul, în aceeași nuanță cu creionul de buze. Rujul se aplică pe toată suprafața buzelor, având însă grijă să nu depășim linia de contur.

www.siminabradeanu.ro

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod