Cum să foloseşti fondul de ten (partea I)

Acum că ai aflat care sunt regulile de îngrijire, a venit momentul să vorbim mai mult despre machiaj. Fondul de ten intră în categoria produselor de bază, alături de anticearcăn, pudră şi

Acum că ai aflat care sunt regulile de îngrijire, a venit momentul să vorbim mai mult despre machiaj. Fondul de ten intră în categoria produselor de bază, alături de anticearcăn, pudră şi blush.

Fondul de ten are scopul de a uniformiza culorile de pe faţă, de a ascunde micile imperfecţiuni (coşuri, zgârieturi etc, în funcţie de puterea de acoperire a acestuia) şi de a proteja tenul de factorii poluanţi. În plus, acesta poate să conţină şi ingredienţi care hidratează sau hrănesc tenul.

Atunci când te hotărăşti să-ţi achiziţionezi un fond de ten, trebuie să ai în vedere următoarele aspecte: nuanţa, puterea de acoperire şi textura.

Pentru a te asigura că nuanţa fondului tău de ten este cea potrivită, este foarte important să îl testezi pe linia care îmbină zona gâtului cu mandibula.

De ce? Pentru că acolo este zona care-ţi va arăta cu cea mai mare precizie dacă nuanţa este potrivită sau nu. Alege trei nuanţe de fond de ten care consideri că ţi s-ar potrivi şi trasează trei dungi verticale, paralele şi alăturate pe faţă. Aşteaptă câteva secunde  şi uită-te în oglindă. Dacă vei vedea doar două dungi, în loc de trei, atunci nuanţa fondului de ten care ţi se potriveşte este cea care s-a contopit cu nuanţa tenului tău.

Am văzut multe cliente că încercau să aleagă nuanţa fondului de ten, aplicându-l pe încheietura dintre braţ şi palmă.

Aveau dreptate, dar nu în totalitate. De cele mai multe ori, zona respectivă este mai deschisă ca nuanță decât tenul. Dacă alegi o nuanţă care să corespundă cu cea a zonei interioare a mâinii, atunci te pot asigura de acum că pe faţă fondul de ten o să fie cu mult prea deschis. În schimb, acolo poţi testa puterea de acoperire a fondului de ten. Te-am bulversat? Îţi voi spune mâine cum poţi face asta :)

Citeşte mai mult pe http://www.siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod