Ce este exfolierea?

Exfolierea este metoda prin care  îndepărtezi un strat de celule morate de pe întreaga suprafață a pielii. Această procedură se realizeză, în primul rând, pentru a lăsa pielea să respire

Exfolierea este metoda prin care  îndepărtezi un strat de celule morate de pe întreaga suprafață a pielii. Această procedură se realizeză, în primul rând, pentru a lăsa pielea să respire și, în al doilea rând, pentru a ajuta cremele să intre mai ușor în piele. În ceea ce privește machiajul, acesta se va așeza cu mult mai frumos pe un ten exfoliat și îngijit.

Cred că ai observat cum, de multe ori, după ce ai aplicat fondul de ten și pudră, tenul tău pare cu mult mai încărcat și apar cojite (celule moarte) la nivelul nărilor, frunții și bărbiei.

Aceste semne îți arată că tenul tău trebuie exfoliat.

Există o gamă variată de produse de exfoliere, atât faciale, cât și corporale. Nu voi menționa branduri, ci voi spune că e foarte important să alegi produsul destinat tipului tău de ten. Dacă ai un ten uscat, încearcă un exfoliant foarte puțin abraziv (granulele foarte fine  sau chiar exfoliant sub formă de gel). Dacă ai un ten gras, atunci produsul adecvat este unul abraziv, care să reușească să curețe în profunzime.

Indiferent de cantitatea de sebum pe care o produce tenul tău, trebuie să te uiți la cât de sensibilă este pielea.

Dacă aceasta prezintă cuperoză la nivelul obrajilor, nasului sau bărbiei, este indicat să nu folosești exoliant abraziv pe zonele respective.

Nu-ți supăra tenul încercând să-l exfoliezi cu prosopul, burtele de corp, cafea, mălai etc. Rezulatul o să fie un ten fără celule moarte, dar extrem de iritat și, pe termen lung, cu cuperoză.

Citește mai mult pe http://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod