Ce este acneea? Cum apare și cum scăpăm de ea?

Ce este acneea? Cum apare și cum scăpăm de ea. În textele anterioare am vorbit despre toate tipurile de ten și felul în care acestea ar trebui să fie îngrijite. De data aceasta, vedeta

Ce este acneea? Cum apare și cum scăpăm de ea.

În textele anterioare am vorbit despre toate tipurile de ten și felul în care acestea ar trebui să fie îngrijite. De data aceasta, vedeta zilei este sebumul.

Sebumul este o substanță grasă secretată de glandele sebacee, care lubrifiază și hrănește tenul. Astfel, o cantitate suficientă de sebum o să-ți asigure întârzierea ridurilor.

Tenul acneic este cel care prezintă infecție în depozilete de sebum. Aceasta se poate extinde  pe față, decolteu, spate sau brațe.

Acneea apare de obicei pe un ten gras, care produce un exces de sebum. Mai exact, atunci când acesta este produs în cantități foarte mari și nu este înlăturat de pe față, blochează porii, apar germenii care se multiplică și are loc infecția rezervoarelor de sebum.

Factorii care favorizează acneea sunt:

Pubertatea. Atunci când încep modificările hormonale și cantitatea sebumului secretat se mărește. Același lucru se întâmplă și în perioada menstruației sau atunci când folosim pilule contraceptive neadecvate.

Alți factori favorizanți sunt: probleme digestive, lipsa igienei (programul de îngrijire recomandat), regimul alimentar, telefonul mobil lipit de față. Când ți-ai dezinfectat ultima oară telefonul? :)

În cazul în care ești fericita posesoare a unui ten acneic, primul pas este vizita la dermatolog. În urma  consultației și, eventual, a unui set de analize, doctorul îți va spune tipul de acnee și tratamentul pentru a scăpa de ea. Urmează vizita la cosmeticiană. Aceasta te va ajuta să-ți eliberezi fața de excesul de sebum, îți va destupa porii și astfel tenul tău va începe să respire.

Citește mai mult pe http://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod