Cum să alegi culorile potrivite în machiaj- partea II

Data trecută am discutat despre partea teoretică a colorimetriei. Acum îți voi spune ceea ce trebuie să faci pas cu pas, pentru a nu risca să aplici culori ce nu te vor avantaja. În machiaj

Data trecută am discutat despre partea teoretică a colorimetriei. Acum îți voi spune ceea ce trebuie să faci pas cu pas, pentru a nu risca să aplici culori ce nu te vor avantaja.

În machiaj nu trebuie să asortezi culorile. Chiar nu este indicat! Cum ai arăta dacă te-ai îmbrăca în verde, ai avea ochii verzi și ai purta un make-up tot pe verde? Ai face doar să scoți în evidență culoarea predominantă, în niciun caz cea care te-ar avantaja. În schimb, folosind culori complementare, secundare și derivate, vei reuși să ai un aspect de invidiat.

Hai să vedem!

Dacă ai ochii verzi, atunci culorile care vor scoate în evidență irisul tău sunt roz, mov și cele care conțin la bază roșu.

O variantă de machiaj ar suna cam așa: aplică un fard iluminator alb rose pe cel mai înalt punct al arcadei și, după caz (vom discuta despre asta la formele de ochi), în unghiul intern al ochiului. Aplică în pliul pleoapei și ușor ascendent culoarea intermediară, respectiv roz , mov etc și conturează-ți pleoapa cu o linie fină, de culoare închisă.

Dacă ai ochii albaștri, atunci culorile care te vor pune în evidență sunt auriu, maro ruginiu și în general culorile care conțin portocaliu.

Varianta de machiaj propusă astăzi este: alb auriu ușor sidefat ca iluminator, maro deschis ca fard intermediar și maro închis sau negru folosit ca și contur.

Scoaterea în evidență a ochilor căprui este destul de ușoară, deoarece în cazul acesta se poate folosi orice culoare. Însă uită-te cu atenție în oglindă. Cu siguranță ochii căprui conțin, după caz, puțin galben sau verde. În aceste cazuri, poți să aplici fie albastru (pentru cei care virează în galben), fie roz, mov etc.

Dacă ai ochii negri, atunci poți să-i scoți în evidență folosindu-te de mov închis, gri, bleumarin.

O variantă de machiaj ar fi: fardul iluminator pe alb murdar sidefat, culoarea intermediară gri și conturul pe gri închis sau negru.

http://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod