Cum să alegi culorile potrivite în machiaj- partea I

Înainte de a începe să-ţi aplici culori pe faţă, hai să discutăm puţin despre colorimetrie. De unde au apărut atâtea nuanţe şi de unde ştiu care mi se potriveşte? În următoarele

Înainte de a începe să-ţi aplici culori pe faţă, hai să discutăm puţin despre colorimetrie. De unde au apărut atâtea nuanţe şi de unde ştiu care mi se potriveşte?

În următoarele texte voi încerca să-ţi povestesc despre colorimetrie şi care sunt culorile care ţi se potrivesc.

În colorimetrie există trei tipuri de culori general valabile: primare, secundare şi derivate.

Culorile primare sunt cele pure, necombinate, de la care porneşte ROGVAIVUL (sau curcubeul). În machiaj, culorile primare sunt roşu, galben şi albastru, însă se acceptă şi varianta de roşu, verde şi albastru.

ROGVAIV înseamnă: Roşu, Orange, Galben, Verde, Albastru, Indigo şi Violet.

Culorile secundare sunt cele care rezultă din combinarea culorilor primare.

De exemplu, dacă o să combini cantităţi egale de roşu şi galben, o să rezulte portocaliu. La fel se întâmplă cu roşu şi albastru, care ne dau culoarea violet. Culorile secundare sunt: orange, violet şi verde.

Culorile derivate sunt cele compuse din culorile secundare şi cele primare. Aceste culori sunt: piersică, roşu corai, vişiniu, indigo etc.

Partea cea mai interesantă în colorimetrie este că, dacă aşezi lângă o culoare primară o secundară de-a ei, cea primară (pură) o să iasă mereu în evidenţă. Atunci când aplici lângă o culoare secundară o altă secundară, cele două culori se vor scoate reciproc în evidenţă.

Ca un exemplu, dacă ai ochii albaştri, atunci este indicat să te machiezi cu auriu, maro ruginiu şi orice culoare care conţine la bază portocaliu. De ce? Pentru că albastru este culoare primară, iar portocaliu este secundară ( roşu combinat cu galben). În acest caz, culoarea ochilor tăi va ieşi în evidenţă!

În numărul următor vom discuta mai mult despre colorimetrie şi cum poţi să o foloseşti în machiaj, în aşa fel încât să scoţi în evidenţă culorile care îţi plac.

http://siminabradeanu.ro/

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod