Ce tip de ten ai?

Înainte de a discuta despre arta machiajului, este foarte important să faci cunoştinţă cu tenul tău. În felul acesta, vei reuşi să-i înţelegi toate capriciile şi vei învăţa de ce fel

Înainte de a discuta despre arta machiajului, este foarte important să faci cunoştinţă cu tenul tău.

În felul acesta, vei reuşi să-i înţelegi toate capriciile şi vei învăţa de ce fel de produse are nevoie, pentru a-i asigura o frumuseţe naturală, de lungă durată.

Tipurile de ten sunt: normal, gras, uscat, mixt, acneic, matur.

Tenul normal este întalnit, în general, la persoanele sub 25 de ani şi are porii normali, nu prezintă exces de sebum (grasimea inestetică pe care tenul se tot încăpăţânează să o producă), nu luceşte şi are o elasticitate bună.

Odată cu înaintarea în varstă, tenul normal se poate schimba în ten mixt, gras sau uscat.

Tenul gras este caracterizat de secreţia excesivă de sebum, are porii dilataţi, arată ca o coajă de portocală şi luceşte aproape în permanenţă. La persoanele ajunse la pubertate, un ten gras poate trece destul de uşor într-un ten acneic. Avatajul acestui tip de ten este că, datorită sebumului care lubrifiaza pielea, aceasta va avea foarte puţine riduri.

Tenul uscat este de două feluri: deshidratat (uscat din lipsă de apă) sau alipic (produce o cantitate insuficientă de sebum).

Tenul deshidratat este aspru, celulele moarte se descoamează în jurul nărilor, pe frunte şi bărbie. Acesta se poate combina cu toate celelalte tipuri de ten. De exemplu, un ten gras poate să fie şi uscat (deshidratat) în acelaşi timp. Tenul uscat din lipsă de sebum (alipic) are pielea subţire şi prezintă riduri superficiale.

Data viitoare îţi voi prezenta tipurile de ten mixt, acneic şi matur.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod