Tipuri de ten: mixt, acneic şi matur

Dacă în prima parte am discutat despre tenul normal, gras și uscat, de data aceasta voi scrie câteva rânduri despre tenul mixt, acneic și matur. Tenul mixt este cel care conține mai multe

Dacă în prima parte am discutat despre tenul normal, gras și uscat, de data aceasta voi scrie câteva rânduri despre tenul mixt, acneic și matur.

Tenul mixt este cel care conține mai multe tipuri de ten, 2 în 1. Mai exact, exista varianta de ten gras din exces de sebum, dar uscat prin deshidratare. O altă variantă este tenul normal cu zona T grasă (frunte, nas, bărbie), însă aceasta se regăsește mai ales în perioada în care tenul normal tinde să se schimbe într-unul gras sau uscat.

Când spui ten acneic, gândul te duce la un ten gras, cu exces de sebum.

Într-adevar, la pubertate, un ten gras are toate șansele să devină și acneic. Cu toate acestea, pubertatea nu este singura cauză a acneei. Problemele hormonale, îngrijirea necorespunzătoare, hrana etc sunt factori favorizanți. În cazul unui ten acneic, primul pas este vizita la dermatolog și apoi la cosmeticiană.

Tenul matur este cel care, odată cu timpul, își pierde din elasticitate și astfel apar ridurile de expresie. În acest caz, chiar dacă tenul matur este fie gras, fie uscat, acesta are nevoie de produse nutritive.

Indiferent care este tipul tău de ten, îngrijirea lui trebuie realizată cu ajutorul produselor destinate fiecărui tip de ten.

Nu este indicat să folosești crema mamei, a prietenei sau una primită cadou. Pentru a te asigura că ai un ten frumos și sănătos pe o durată cât mai mare, trebuie să citești cu atenție eticheta produselor și să procuri doar ceea ce îți trebuie.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod