Postarea virală a unei esteticiene care și-a accentuat mustața cu rimel: „Părul facial este normal!”

Fie că îl epilezi cu ceară, îl razi, îl îndepărtezi cu epilatorul sau îl accepți așa cum este, ceea ce faci cu părul tău de pe corp este exclusiv alegerea ta.
Cu toții ne-am născut cu păr pe corp și avem dreptul să-l aratăm așa cum vrem, și poate tocmai de aceea o postare virală de pe Instagram rezonează cu atât de multe persoane.

Joanna Kenny, o esteticiană de 31 de ani din Marea Britanie, a distribuit pe Instagram o fotografie realizată de aproape cu firele de păr crescute deasupra buzei superioare, împreună cu un mesaj care a inspirat multă lume.

Citește și: O influenceriță a reușit să schimbe legea în Marea Britanie. Fără selfie-uri cu filtre în reclamele de pe Instagram

Pentru toți prietenii mei cu părul închis la culoare - port noul meu ruj și mascara albastră pentru a vă reaminti tuturor că părul facial este normal!”, a scris tânăra.

Joanna a explicat că a observat prima dată în adolescență că încep să-i apară fire de păr deasupra buzei superioare și un puf pe toată fața.
Rușinată, aș fi folosit orice aș fi găsit ca să-l îndepărtez. Dar când acneea mea a devenit tot mai agresivă, am observat că cele mai multe metode de epilare o agravau”, a mai scris esteticiana.



Și în timp ce în ultimul an pielea a început să fie mai sănătoasă și fără coșuri, am renunțat să mă mai epilez. Pentru că am părul de pe față în mod natural deschis la culoare, sunt conștientă de faptul că puful meu nu iese la fel de mult în evidență ca în cazul prietenelor mele brunete. Dar cu toate acestea, tot sunt 'trolată' ocazional în comentarii că am mustață”, a scris Joanna în postarea de pe Instagram.

Specialista în îngrijirea pielii a explicat că la fel ca acneea, porii, liniile fine și ridurile, părul facial este eliminat prin editare foto din cele mai multe imagini apărute în media.
Iar aceste imagini sunt un reper pentru majoritatea oamenilor, care își creează astfel o concepție greșită asupra ceea ce este „normal”.

Prin urmare, aici sunt eu, normalizând părul facial pentru orice adult care a crescut crezând că este un motiv pentru care să se rușineze”, a mai scris ea. Postarea sa a strâns numeroase comentarii pozitive din partea celor care o urmăresc, mulți dintre ei mulțumindu-i că a distribuit o fotograie nefiltrată.

Nu este prima dată când esteticiana s-a folosit de contul său Instagram, unde este urmărită de peste 43.000 de persoane, pentru a atrage atenția asupra necesității de a normaliza corpul așa cum este. Recent, a distribuit o listă cu motive pentru care părul facial o face să se simtă frumoasă.

„- Părul facial nu mă face murdară;
- părul facial nu mă face mai puțin femeie;
- pentru că mi-am acceptat părul facial nu înseamnă că nu am grijă de mine;
- părul facial vizibil nu înseamnă neapărat că am un dezechilibru hormonal sau că dorința mea de a-l normaliza are scopul de a-i convinge pe oamenii care îl îndepărtează să renunțe la asta;
- părul facial și de pe corp poate fi ereditar;
- prin faptul că nu îmi îndepărtez părul facial nu înseamnă că nu sunt de acord cu oamenii care îl îndepărtează.
Ideea e că fiecare dintre noi ar trebui să aibă libertatea de a face propriile alegeri legate de propriul corp fără teama de a fi judecat.”

Standardele sociale condamnă atât de puternic părul de pe corp și față în cazul femeilor încât cele mai multe femei nici nu se gândesc să le conteste. Rasul, epilatul cu ceară, epilarea cu laser sau cu epilatorul au devenit ritualuri standard de înfrumusețare, fie că ne place sau nu, iar postări precum cea a Joannei ne reamintesc că nu trebuie neapărat să ne conformăm.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod