Două influencerițe au dezvăluit cum arată în realitate și cum arată pe Instagram. Imaginile au devenit virale

Știm deja că rețelele de socializare sunt pline de fotografii puternic photoshopate și editate. Însă uităm destul de ușor acest amănunt atunci când dăm scroll pe Instagram sau oricare altă platformă de socializare. Suntem bombardați cu imagini în care apar oameni perfecți, cu o piele impecabilă și un corp de invidiat.
Adevărul este că foarte multe dintre aceste corpuri „perfecte” nu sunt altceva decât o iluzie: sunt editate intens astfel încât să ne facă să credem că modelele și influencerii care apar în ele au vieți perfecte și arată uimitor. Cu toate acestea, viețile lor pot fi complet diferite de ceea ce ne imaginăm. Un set de fotografii realizate de două staruri de social media din China le-au arătat fanilor lor cât de puternic este Photoshop și cât de mincinoase sunt postările care primesc mii de likeuri.

Cele două influencerițe au demonstrat cum reușesc să arate perfect cu ajutorul programelor de editare foto, iar oamenii au fost șocați de diferențele enorme dintre realitate și ceea ce vedem pe rețelele de socializare.
Ambele staruri și-au modificat trăsăturile feței în Photoshop și au reușit să pară mult mai slabe. 

Oamenii au avut reacții diverse. S-au simțit mințiți și înșelați de influencerițele pe care le-au urmărit atâta timp, dar în același timp le-au admirat curajul de a dezvălui adevărul.

Studiile realizate de-a lungul timpului au arătat că rețelele de socializare au o influență negativă asupra stării de spirit, putând să provoace depresie. Pentru că oamenii postează întotdeauna cea mai bună versiune a lor pe rețelele de socializare și pentru că mulți influenceri își mint fără jenă fanii, viețile celor pe care îi vedem în fotografii par perfecte.
În mod inevitabil apar comparațiile pe care le facem fără să ne amintim că poate ceea ce vedem nu este real.

Citește și: Cum arătau vedetele când nu le cunoștea nimeni: 24 de imagini pe care nu le-ai mai văzut


Dacă dai scroll pe Instagram, de exemplu, vei vedea numai oameni care arată senzațional, care locuiesc în case uimitoare, folosesc produse de lux și călătoresc în cele mai frumoase și exotice locuri. Îți este imposibil să nu-ți compari viața cu a lor, iar rezultatul este o stare de spirit negativă, tristețe și lipsă de speranță.

Tocmai de aceea, astfel de lecții primite din partea celor care au obiceiul de a minți fără rușine trebuie să ne facă să conștientizăm că realitatea nu are nimic de-a face cu rețelele de socializare. 
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod