„Normalizați corpurile normale”, campania de pe rețelele de socializare care le îndeamnă pe femei să-și accepte corpul

La fiecare scroll pe Instagram sunt șanse mari să vezi imagini cu femei care arată absolut perfect.
Este deja foarte cunoscut faptul că influencerii și celebritățile se folosesc de filtre, editare foto și cele mai bune poziții pentru a obține fotografii în care par perfecte.

Însă nu este o practică inofensivă. Tot mai multe persoane ajung să considere că nu arată suficient de bine, comparându-se cu imaginile aproape ireale pe care le văd pe rețelele de socializare.

Postura corectă, lumina profesională, implanturile, editarea foto și realizarea a numeroase fotografii înainte de a obține imaginea ideală sunt numai câteva dintre armele pe care influencerii le folosesc pentru a crea iluzia că arată perfect.

Cu toate acestea, este o reprezentare falsă a realității care poate pune multă presiune asupra femeilor, în special asupra tinerelor fete care își doresc să copiez acest look aproape imposibil de obținut.
În realitate, diversitatea corpului uman este imensă și detaliile pe care influencerii se străduiesc atât de mult să le ascundă fac parte din normalitate.

Citește și: O influenceriță a reușit să schimbe legea în Marea Britanie: Fără selfie-uri cu filtre în reclamele de pe Instagram


Celulita, vergeturile, colăceii, pielea lăsată, excesul de piele rămas pe abdomen în urma sarcinii sunt toate absolut normale și naturale.

Noua campanie virală apărută pe Instagram și TikTok are rolul de a evidenția acest lucru. Femeile postează tot mai des fotografii în care își expun „defectele”, sub hashtagul #NormalizeNormalBodies - normalizați corpurile normale. Trendul a fost lansat de Mik Zazon, o influenceriță din Statele Unite care s-a luptat toată adolescența cu kilogramele în plus și acneea.
Și-a câștigat popularitatea pe rețelele de socializare după ce a început să posteze fotografii neretușate, în care își expunea tenul afectat de cicatrici pentru a-i ajuta pe tinerii care se confruntau cu aceeași problemă.

Mișcarea ‘Normalize Normal Bodies’ este individualistă și unificatoare. Să explic. Fiecare dintre noi are o concepție diferită asupra ce înseamnă 'normal' (nu este deloc surprinzător, având în vedere cât de diferite și variate sunt corpurile noastre), dar în același timp, văzând postările altora cu hashtagul #NormalizeNormalBodies, creează senzația de unitate, de comunitate”, a scris Mik Zazon într-o postare pe Instagram.

Tânăra a ținut să clarifice faptul că nu încurajează obezitatea, dar nici nu va judeca niciodată persoanele supraponderale, având în vedere că la rândul său s-a luptat cu kilogramele în plus.

Cu toate acestea, există și o altă latură a acestei situații.
Bineînțeles, fiecare persoană este frumoasă așa cum este (iar eu sunt ultimul om din lume care va judeca pe cineva că are puțin mai multă grăsime pe abdomen). Frumusețea interioară este cea care contează, până la urmă. Dar nu ar trebui să uităm că trebuie să urmăm un stil de viață sănătos dacă simțim că nu atingem propriile noastre standarde
”, a mai scris Mik.

Și modelul Sara Sampaio a dat curs acestei campanii. Fostul „înger” Victoria's Secret a postat un filmuleț pe TikTok și Instagram în care arată cât de diferit arată chiar și corpul unui fotomodel în diferite posturi. Colăceii și pliurile de piele sunt absolut normale și apar indiferent de forma corpului sau de greutate.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod