mobilier pentru camera de zi

7 factori de luat în considerare atunci când cumpărați mobilier pentru camera de zi

Vi se pare că camera de zi este puțin obositoare? Poate că mobilierul dvs. este vechi sau nu se mai potrivește cu estetica dvs. actuală. Când ne mobilăm casele, avem intenția de a păstra acele piese pentru o perioadă lungă de timp. Cu timpul, totuși, acestea se uzează, se decolorează sau poate doar ne pierd interesul.
Oricare ar fi motivul, este timpul să începem din nou cumpărăturile de mobilier. Pentru camera de zi, aveți o mulțime de opțiuni, dar vă vom ajuta să le restrângeți. Iată 7 factori de care să țineți cont când alegeți mobilierul din sufragerie.

1. Buget


Aceasta este prima și cea mai puțin distractivă parte a planificării noii dvs. camere de zi. Care este bugetul dvs. pentru mobilier?

Bugetarea nu înseamnă doar să vă dați seama de banii disponibili pentru cameră în general. De asemenea, decideți unde pot fi alocați acești bani.

Vreți să vă cheltuiți toți banii pe o canapea nouă de pluș și apoi să cumpărați fotolii la mâna a doua? Ați pus ochii pe un scaun elegant, care va ocupa locul central? Poate că o masă de cafea din sticlă antică va fi noua piesă centrală a spațiului dvs.

Indiferent de alegerea dvs., aflați unde va merge cea mai mare parte a banilor dvs. și apoi faceți-vă planurile în funcție de acest lucru.

2. Spațiere


Aveți o cantitate limitată de spațiu în camera dvs. de zi, așa că veți juca un Tetris mental, pentru a vă da seama cum vă puteți potrivi mobila și unde pot sta lucrurile.

Puteți utiliza configurația actuală a camerei de zi (dacă aveți una) pentru a vă aranja amenajarea generală a noului mobilier, dar cel mai bine este să luați și măsurători. Ar trebui să vă asigurați că aveți suficient spațiu în camera de zi pentru lucrurile noi.

Ar trebui să măsurați lungimea pereților, a pieselor pe care intenționați să le păstrați și a ușilor. Ar fi regretabil să vă aduceți noua mobilă acasă și apoi să nu o puteți băga în casă.

3. Modele și culori


Dacă cumpărați toate piesele de mobilier noi, vă recomandăm să le coordonați puțin. Există seturi de sufragerie pe care le puteți cumpăra pre-aranjate sau puteți deveni creativ cu teme de culoare și modele.

Amintiți-vă, totuși, că vă doriți ca spațiul dvs. să pară coeziv. Alegeți culori care se potrivesc sau se complimentează reciproc și încercați să rămâneți cu o temă centrală a culorilor. Acest lucru va face mai ușor să vă jucați cu modele și, de asemenea, să decorați restul spațiului dvs. mai târziu.

4. Planificați tipul de mobilă


Toată lumea are o piesă pe care și-a dorit-o dintotdeauna. Poate că era ceva ce aveați în casa familiei dvs. sau poate era ceva ce nu ați apucat să dețineți încă.

Nu trebuie să rămâneți cu aspectul standard al unei canapele și fotolii. Există atât de multe opțiuni de mobilier unice încât ar fi păcat să nu verificați unele dintre piesele mai puțin tradiționale. Chiar dacă ajungeți să alegeți ceea ce este familiar, s-ar putea să fiți surprins de varietatea disponibilă. Dacă aveți spațiu pentru asta, de ce să nu încercați ceva nou?

5. Găsiți-vă un stil coeziv


Mobila vine în diferite stiluri. S-ar putea să doriți un stil minimalist, cu o mulțime de margini plate, țesături netede și culori monotone, fără imprimeuri. Poate că vă place aspectul antic cu accente de lemn lucios și alamă.

O cameră de zi coezivă are, de obicei, o tematică principală, în care se potrivesc toate piesele de mobilier și decor.

6. Nu uitați de obiectele importante


Este ușor să vă pierdeți în lucrurile confortabile. Alegerea unei canapele și fotolii noi sau a țesăturilor este foarte distractiv. Dar nu uitați de lucruri precum rafturi, suporturi pentru televizoare și articole de depozitare. Aceste lucruri sunt, de asemenea, importante și fără ele, camera dvs. de zi va fi vizibil mai goală.

Puteți să le păstrați pentru la final, astfel încât să se potrivească în jurul obiectelor dvs. mai mari, dar nu le omiteți complet sau vă veți grăbi să le încadrați în bugetul dvs. mai târziu.

7. Funcția peste formă


A avea o canapea frumoasă în culoarea dvs. preferată este inutil, atunci când este atât de rigidă și inconfortabilă, încât nimeni nu vrea să stea în ea.

Livingul este un spațiu de adunare. Dacă aveți familie sau prieteni, aici își vor petrece majoritatea timpului. Asigurați-vă că este un spațiu confortabil, primitor și funcțional. Ar trebui să existe locuri în care să puneți articole precum căni de băut și telefoane și nimic nu ar trebui să se simtă prea „steril”.

A avea un spațiu frumos nu are sens dacă nimeni nu vrea să-și petreacă timpul acolo. Alegerea mobilierului pentru sufragerie este distractivă! Nu vă stresați prea mult atunci când alegeți mobilier pentru camere de zi.Este foarte distractiv să alegeți lucruri, să planificați stiluri noi și să creați un spațiu care să vă aparțină.

Nu trebuie să impresionați pe nimeni. Această cameră este a dvs. pentru a locui și a vă bucura de ea, așa că ar trebui să o faceți să se potrivească stilului dvs. personal.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod