De ce este important să folosești cremă de mâini cu SPF

Ne concentrăm asupra îngrijirii tenului și intrăm în panică de fiecare dată când observăm un nou rid. Dar uităm că mâinile sunt cele care ne trădează întotdeauna vârsta și că sunt predispuse la îmbătrânire prematură dacă nu le îngrijim corect.
Indiferent cât de atente suntem la aplicarea cremei cu protecție solară pe față și la rutina anti-aging de îngrijire a tenului, dacă uităm de mâini, este ca și cum nu am face nimic.

Care sunt principalele de semne de îmbătrânire apărute la nivelul mâinilor?


Mâinile noastre sunt aproape întotdeauna expuse la razele UV nocive, în special atunci când conducem, ceea ce duce la apariția ridurilor, petelor pigmentare, cunoscute și ca pete de vârstă, și chiar a cancerului de piele.

Un lucru mai puțin cunoscut este că petele de vârstă nu au nimic de-a face cu vârsta. "Acestea sunt cauzate de expunerea la soare", spune medicul dermatolog Eileen Lambroza, potrivit prevention.com. Deși cei care iubesc să se bronzeze le fac mai devreme, petele de vârstă apar de obicei în cazul celor de peste 50 de ani, care au acumulat de-a lungul vremii ore de expunere la soare. 

Specialiștii recomandă să aplici produse de protecție solară pe toate zonele de piele expuse, indiferent de vreme sau perioada anului.

„Aplică în fiecare dimineață cremă cu factor de protecție solară pe față, gât, mâini și pe partea superioară a pieptului, dacă porți decolteu”, declară medicul dermatolog Robert Anolik pentru intothegloss.com.

”Aceste zone sunt expuse degradării provocate de razele UV la nivelul ADN-ului celular, ceea ce crește riscul apariției cancerului de piele.
Este ușor să observăm petele și ridurile de pe mâini, iar acestea pot indica cu ușurință vârsta reală a unei persoane”, a adăugat medicul.

Ce tip de protecție solară să folosești pentru mâini


Nu este întotdeauna necesar să folosești creme scumpe cu factor de protecție solară, special concepute pentru mâini.

Medicii sunt de părere că orice produs cu SPF te va proteja atât timp cât folosești cantitatea adecvată. Iar aici sunt incluse cremele de mâini special conceput cu SPF sau cremă obișnuită de protecție solară.

„Cremele de mâini cu SPF tind să aibă o textură mai bogată, cu scopul de a hidrata și de a repara pielea aspră a mâinilor”, a declarat pentru elle.com medicul dermatolog Joshua Zeichner.

Specialistul adaugă că este mult mai costisitor să folosești o cremă de față cu SPF pentru mâini, având în vedere că acestea sunt mai scumpe și conțin ingrediente anti-aging, oxidanți și extracte botanice.

Aplică pe mâini o creme cu factor de protecție 50 de fiecare dată când ieși din casă.
Nu uita să iei crema cu tine și să replici după ce te speli pe mâini și înainte de a ieși din noua afară.

Cum poți combate semnele de îmbătrânire de la nivelul mâinilor


Principalele semne de îmbătrânire la nivelul mâinilor sunt ridurile accentuate, pielea uscată și aspră, precum și petele cauzate de expunerea la razele UV. Dacă pielea de pe dosul palmelor începe să pară ridată și să aibă un aspect de hârtie creponată, folosește o cremă cu retinoizi prescrisă de medicul dermatolog. Retinoizii stimulează producția de colagen, îmbunătățesc textura și estompează petele pigmentare. Medicul tău dermatolog îți va explica cum să folosești un astfel de produs eliberat cu rețetă astfel încât să beneficiezi de toate avantajele sale, dar fără să te confrunți cu efectele iritante ale retinolului.
Este de preferat să folosești tratamentul cu retinoizi în sezonul rece, când nivelul razelor UV este mai scăzut.

Folosirea unei creme hidratante care conține SPF te va ajuta să îți menții pielea mâinilor netedă și catifelată, prevenind în același timp semnele îmbătrânirii.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod