Uleiul de cocos: cum îl folosești pentru înfrumusețare

Are beneficii incontestabile pentru piele, păr și gene. Află cum să folosești în fiecare zi uleiul de cocos pentru înfrumusețare
Uleiul de cocos, cunoscut și ca unt de cocos, este un ingredient 100% natural care nu ar trebui să-ți lipsească din casă. Are proprietăți excelente care îl transformă într-un aliat important pentru frumusețe. Iată cum să-l folosești:

Hidratant pentru piele

Fiind o substanță grasă, uleiul de cocos este ideal pentru a hidrata pielea uscată. Iar pentru a-i spori și mai mult efectele benefice, aplică-l pe pielea umedă, după baie. În acest fel apa va fi blocată în stratul superior de celule al pielii, ceea ce o va face mult mai suplă și catifelată. Insistă asupra zonelor foarte uscate așa cum sunt coatele, genunchii sau călcâiele.

Loțiune demachiantă

Uleiurile au capacitatea de a dizolva chiar și cele mai rezistente farduri și produse cosmetice, inclusiv mascara rezistentă la apă. Uleiul de cocos este excelent pentru a scăpa de fardurile "încăpățânate".
Pune câteva picături de ulei de măsline în palme și masează tenul și ochii. Apoi îndepărtează cu o dischetă demachiantă. Repetă dacă este necesar. Pielea ta va rămâne curată, dar pentru a elimina excesul de ulei clătește-te pe față cu apă călduță și șterge-te cu un prosop curat.

Scrub pentru buze

Atunci când pielea buzelor este uscată, acestea au un aspect neplăcut și niciun ruj nu poate masca asta. Cu ajutorul unui scub pe bază de ulei de cocos poți rezolva două probleme simultan: îți exfoliezi și hidratezi buzele în același timp. Amestecă o linguriță cu zahăr cu câteva picături cu ulei de cocos, masează pe buzele umezite, apoi clătește.

Mască pentru păr

Părul degradat poate fi reparat cu ușurință folosind uleiul de cocos. Include-l în măștile tale naturale alături de ingrediente precum gălbenuș de ou, avocado sau banană.
Aplică pe toată lungimea părului, inclusiv la rădăcini, masează și lasă să acționeze cel puțin jumătate de oră, apoi spală-te pe cap. Pentru a da rezultate, măștile naturale se folosesc cel puțin o dată pe săptămână.

Ser pentru vârfuri

Vârfurile se degradează foarte repede și se rup cu ușurință pentru că sunt zona cea mai bătrână a părului tău. Folosește uleiul de cocos pentru a le proteja și pentru a preveni în acest fel despicarea vârfurilor. Aplică două-trei picături de ulei de cocos în palmă, masează palmele și apoi aplică pe vârfuri.
Este ideal dacă faci acest lucru imediat după baie, pe părul umed.

Tratament pentru gene

Din cauza urmelor de mascara ce pot rămâne la baza genelor, rădăcinile acestora pot fi sufocate, fapt ce cauzează căderea lor. Uleiul de cocos are proprietatea de a dizolva rezidurile de mascara, curățând perfect genele. Pe de altă parte, le hidratează și le hrănește. Aplică în fiecare seară ulei de cocos pe gene, dar nu și dimineața, pentru că machiajul tău nu va mai rezista.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod