Dr. Oz: 4 efecte ale stării psihice care lasă urme pe tenul tău

Ştiai că starea ta psihică se reflectă pe tenul tău? Probleme dermatologice sunt strâns legate de modul în care te simţi, avertizează celebrul Dr. Oz.

Ştiai că starea ta psihică se reflectă pe tenul tău? Probleme dermatologice sunt strâns legate de modul în care te simţi, avertizează celebrul Dr. Oz.

Stresul şi depresia lasă urme pe tenul tău, susţine Dr. Oz care este de părere că multe dintre afecţiunile pielii sunt corelate cu starea ta psihică. Astfel că trebuie să reţii faptul că emoţiile negative pot să fie la baza problemelor tale cu tenul.

Explicaţia pe care o oferă specialistul este una simplă. Atunci când eşti într-o stare proastă creşte producţia de cortizol, un hormon al stresului care generează dezechilibre şi influenţează aspectul pielii.

Iată câteva dintre problemele care pot să apară atunci când te laşi influenţată de stările negative:

1. Excesul de sebum, acea strălucire uleioasă a feţei poate să se agraveze
2. Problemele generate de acnee vor fi mai accentuate
3. Producţia colagenului este îngreunată, lucru care permite îmbătrânirea prematură
4. Pofta de dulciuri este mai intensă, iar un exces de zahăr poate să distrugă pielea şi să accentueze ridurile.

Ca să eviţi aceste probleme trebuie să-ţi îmbunătăţeşti starea de spirit, să alungi depresia şi să gestionezi mai bine situaţiile stresante.
De asemenea, atunci când problemele cu tenul se agravează, un consult la medicul dermatolog te poate ajuta să depistezi cu exactitate cauza şi să urmezi un tratament corespunzător.

Un alt factor pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când tenul tău are probleme este alimentaţia. Aceasta trebuie să fie una cât mai naturală, fără alimente procesate, dulciuri şi alimente cu un conţinut ridicat de sare. Este recomandat să optezi pentru preparate simple, să eviţi alimentele de tip fast-food şi să recurgi la o cură de detoxifiere din când în când.



Cele mai bune soluţii antistres

  • Învaţă să îţi faci o listă cu priorităţi pe care să le respecţi;
  • Respectă un program de somn de 8 ore pe noapte;
  • Învaţă tehnici de respiraţie care te ajută în momentele tensionate;
  • Învaţă tehnici de relaxare sau optează pentru activităţile care te calmează;
  • Nu uita de mişcarea fizică care poate să facă minuni pentru psihicul tău;
  • În zilele foarte tensionate evită cafeaua, zahărul rafinat, ceaiul negru, alcoolul, grăsimile animale, carnea de porc, făinoasele rafinate, preparatele industriale din carne şi conservele.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • MariS pe 19 Mar 2013, 09:55
    despre piele

    Vreau si eu un medic dermatolog BUN, dar cand spun bun seintelege sa imi dea un tratament cu rezultate pt. ca de 5 ani coind medici pt. niste mici bubite ca niste cosuri pe anumite parti din corp si nimic nici un rezultat bun.

    0
    0

  • Ionica pe 17 Mar 2013, 14:44
    comentariu

    buna ca nu am stiut ,cit e de important , sa stim de; bune solutii anti stres ,va multumesc pt grija pe care o purtati ,Slavit fie Bunul D- zeu ca a gasit cu cale sa ne instiinteze de bune idei ,pe care ne sint fffffoarte bune ca sa traim mult !

    1
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod