Manichiura

4 remedii împotriva unghiilor îngălbenite

Din cauza folosirii excesive a ojei, unghiile tale se pot colora, căpătând treptat o nuanţă gălbuie, inestetică. Descoperă patru remedii împotriva unghiilor îngălbenite
Câteva remedii simple, naturale, au capacitatea de a reda unghiilor culoarea naturală. Iată ce să încerci.

Decolorare cu zeamă de lămâie

Lămâia are un efect natural de albire, decolorând pigmenții care au pătruns în interiorul unghiilor și care le dau o nuanță galbenă. Stoarce o lămâie și pune zeama obținută într-un bol. Spală-te pe mâini cu apă caldă timp de câteva minute, șterge-te cu un prosop, apoi înmoaie-ți unghiile în bolul cu zeama de lămâie. Stai cu unghiile în sucul de lămâie timp de cel puțin cinci minute pentru ca pigmenții galbeni din ughii să fie decolorați.
Folosește o perie specială pentru unghii sau o periuță de dinți înmuiată în zeama de lămâie pentru a freca fiecare unghie în parte. Vei îndepărta astfel de rezidurile care îți colorează neplăcut unghiile.

Decolorare cu apă oxigenată

O altă variantă pentru decolorarea unghiilor îngălbenite este apa oxigenată, cunoscută și ca peroxid de hidrogen. Toarnă într-un bol suficientă apă oxigenată astfel încât să-ți poți înmuia unghiile. Stai cu unghiile în apa oxigenată timp de cel puțin cinci minute, apoi freacă-le, pe rând, cu o perie timp de câteva minute.


Decolorare cu bicarbonat de sodiu

Un amestec obținut din zeama de lămâie și bicarbonat de sodiu este soluția perfectă pentru a elimina colorarea galbenă accentuată a unghiilor. Peste o lingură cu bicarbonat de sodiu adaugă o linguriță cu zeamă de lămâie. Amestecul va realiza o reacție efervescentă și vei obține o soluție concentrată care are un efect puternic de albire a unghiilor. Aplică puțină soluție pe fiecare unghie în parte și înfășoară cu folie de aluminiu. Așteaptă cel puțin zece minute, freacă unghiile cu o perie, apoi spală-te.

Decolorare cu tablete dentare

Tabletele efervescente pentru protezele dentare sunt de asemenea o soluție de urgență pentru unghiile îngălbenite. Conțin substanțe active pentru albirea dinților şi pot avea un efect de albire şi pentru unghiile tale.
Dizolvă într-un bol o tabletă dentară în puţină apă, apoi ţine-ţi pentru câteva minute unghiile în soluţia obţinută.

Dar chiar dacă folosești aceste remedii pentru unghiile îngălbenite, este foarte important să știi cum să le menții albe și frumoase. În primul rând, evită ojele în nuanțe închise, care au pigmenți puternici capabili să-ți păteze definitiv unghiile. Dacă acestea se numără printre nuanțele tale preferate, atunci folosește de fiecare dată basecoat, un lac special transparent, care are rolul de a-ți proteja unghiile de pigmenți. De asemenea, ai grija ca toate ojele pe care le ai să fie de foarte bună calitate, la fel și acetona pe care o folosești pentru a-ți șterge unghiile.

Fumatul este o altă cauză de îngălbenire a unghiilor.
Ai un motiv în plus pentru a renunța la acest viciu extrem de nociv pentru sănătatea, dar și frumusețea ta.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod