Secretele vopsirii părului cu violet de gențiană

Nu ai nevoie de o vopsea scumpă dacă vrei să-ți colorezi părul în nuanțe intense de mov. Descoperă secretele vopsirii părului cu violet de gențiană
În ciuda numelui său, violetul de gențiană nu este extras din petalele violete ale gențianei, ci este o substanță sintetică, folosită pe post de colorant și dezinfectant. Violetul de gențiană are efect antifungic și antibacterian, fiind folosit și pentru a trata leziuni minore.

Culorile intense de păr, printre care și mov, violet sau albastru, sunt în tendințe deja de câțiva ani, iar tot mai multe femei sunt dispuse să le încerce. Și pentru că nimeni nu vrea să plătească sume exorbitante la salon, variantele ieftine și la îndemână pentru colorarea părului au devenit tot mai populare. Una dintre soluțiile pentru a avea un păr mov intens este folosirea acasă a violetului de gențiană.

Secretele vopsirii părului cu violet de gențiană - Cum să procedezi


Dacă vrei să încerci vopsirea părului cu violet de gențiană, trebuie în primul rând să știi care este procedura corectă.
Iată care sunt pașii:

1. Spală-te pe cap cu șampon, clătește-te bine, apoi șterge-ți părul și usucă-l cu foehnul. Obții cele mai bune rezultate dacă aplici violetul de gențiană pe părul uscat, proaspăt spălat.

2. Pune-ți mănuși în mâini. Toarnă 4-8 picături de violet de gențiană într-un recipient de unică folosință și diluează cu puțină apă.

3. Folosind o pensulă pentru vopsit părul, aplică amestecul de violet de gențiană și apă pe păr, începând cu secțiuni mici. Dacă rămâi fără amestec mai poți prepara, dar nu uita să-l diluezi întotdeauna cu apă.

4. Lasă să acționeze timp de cinci minute, apoi clătește-te cu apă călduță sau rece.

Nu este deloc complicat să-ți vopsești părul acasă cu violet de gențiană dacă respecți acești pași de bază. Dar pentru ca rezultatele să fie perfecte, trebuie să știi care sunt secretele vopsirii părului cu violet de gențiană.

Secretele vopsirii părului cu violet de gențiană:


Violetul de gențiană pătează!


Ia toate măsurile de protecție pentru a-ți proteja pielea, hainele și baia de petele cauzate de violetul de gențiană. Această vopsea pătează iremediabil textilele.
Poartă o capă pentru vopsit și haine la care nu ții prea mult atunci când o folosești. Strânge covorașele din baie, dacă ai, și șterge-te cu un prosop pe care nu te deranjează dacă îl pătezi. Ai grijă să nu-ți atingi pielea și dacă te pătezi, șterge imediat cu o loțiune demachiantă. De pe suprafețe, violetul de gențiană se curăță cu alcool izopropilic.

Culoarea obținută diferă în funcție de nuanța părului


Pe părul deschis la culoare violetul de gențiană va crea o nuanță intensă de violet, iar pe părul închis tonurile vor fi de mov închis sau chiar indigo. Cu cât părul este mai închis, cu atât violetul va fi mai puțin vizibil. Dacă ai șuvițe decolorate, acestea vor deveni un violet mai puternic decât restul părului. Dacă nu diluezi violetul de gențiană, părul va căpăta o culoare închisă, aproape negru, și nu va fi violet.
 

Violetul de gențiană se curăță treptat la fiecare spălare


Prin spălarea părului cu șampon sunt eliminați și pigmenții de violet din păr, prin urmare culoarea va rezista pe păr în funcție de cât de des te speli, dar și ce tip de șmapon folosești. Șampoanele purifiante îndepărtează mai repede pigmenții.
Dacă vrei să păstrezi culoarea mai mult timp, trebuie să te speli pe cap cu apă călduță sau chiar rece. Iar dacă vrei ca nuanța mov să dispară cât mai repede, șamponează părul de două ori la fiecare spălare și folosește apă caldă. De obicei, culoarea durează de la câteva săptămâni la o lună.

Întreține nuanța adăugând violet de gențiană în balsamul de păr


Poți să adaugi câteva picături de violet de gențiană în balsamul tău de păr pentru a reîmprospăta culoarea de fiecare dată când te speli pe cap.

Este posibil ca pigmentul să nu dispară complet


Trebuie să iei în calcul faptul că pe părul tău vor rămâne urme de pigment pentru mult timp, care vor fi foarte dificil de îndepărtat. Cu alte cuvinte, violetul de gențiană nu dispare complet din păr, în special dacă ai părul decolorat, blond natural sau dacă ai părul degradat.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod