Frumuseţe: Avantajele şi dezavantajele extensiilor pentru păr


Încă un punct în plus pentru extensiile de păr este acela că te ajută să îţi dai seama cum te prind diverse nuanţe de păr, fără să fii nevoită sa îţi vopseşti suviţele naturale. În fine, un alt avantaj al extensiilor este că sunt atât de rezistente, încât poţi face baie sau poţi înota purtându-le.

Dezavantajele extensiilor pentru păr

Din păcate, avantajele extensiilor pentru păr au şi un revers al medaliei. Este important să ştii cu ce te pot surprinde ele neplăcut, înainte să le integrezi în coafură.
Hairstiliştii recunosc faptul că extensiile pentru păr pot deteriora părul natural şi pot afecta scalpul.

Lipiciul folosit pentru ataşarea lor poate slăbi rădăcinile firelor de păr, iar greutatea extensiilor poate fi cu greu suştinută de scalp. Împletirea strânsă a părului pentru aplicarea extensiilor forţează foliculii, conducând la slăbirea firelor naturale şi la o posibilă pierdere a părului.

Adezivul mai poate cauza iritaţii ale pielii capului, iar mătreaţa poate să apară din pricina sebumului care se acumulează la nivelul părului strâns.

Costurile implicate pentru acest tip de înfrumuseţare nu sunt nici ele de neglijat.
Preţurile variază, desigur, în funcţie de calitatea extensiilor şi de salonul pe care îl frecventezi. Încearcă să nu te gândeşti la economii dacă optezi pentru extensii, întrucât nu vei avea decât de pierdut, alegând o variantă ieftină sau o persoană nepricepută care să le aplice.

Alt dezavantaj al extensiilor pentru păr este timpul îndelungat de aplicare. Procesul poate să dureze până la 8 ore, in funcţie de tehnica utilizată, lungimea şuviţelor şi priceperea hairstilistului.
Vei observa că vei fi supusă unui efort destul de mare, când va trebui să stai cu capul într-o anumită poziţie, ore în sir.

Întretinerea extensiilor este pe cât de importantă, pe atât de costisitoare. Dacă neglijezi acest aspect, look-ul tău va avea mult de suferit.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod