Cum să acoperi rădăcinile albe fără să iți vopsești părul

Cum să acoperi rădăcinile albe altfel decât vopsindu-te? Ai putea crede că singura metodă de a ascunde rădăcinile albe este să-ți vopsești părul, dar acest lucru nu este adevărat!
În timp ce vopsitul poate fi o soluție eficientă, există și alte metode mai blânde cu părul tău și care pot fi la fel de eficiente. Așadar, dacă ai puțin timp la dispoziție sau pur și simplu nu-ți place să te vopsești, iată câteva sugestii care te-ar putea ajuta.
 

Cum să acoperi rădăcinile albe fără să iți vopsești părul 

 

Mascara pentru păr

 
Da, ai citit bine, există mascara pentru păr! Este un produs minunat și extrem de ușor de utilizat. Pur și simplu aplici mascara pe rădăcinile albe și ești gata de plecare. Produsul se usucă rapid și nu lasă urme pe haine. Este, de asemenea, foarte ușor de îndepărtat, necesitând doar o spălare normală a părului.
 

Șampon colorant

 
Șampoanele colorante sunt un alt mod grozav de a acoperi rădăcinile albe. Aceste produse funcționează într-un mod similar cu un șampon obișnuit dar adăugând o ușoară nuanță de culoare părului. Există numeroase nuanțe disponibile, așa că vei putea găsi, cu siguranță, una care se potrivește culorii naturale a părului tău.
 

Creionul pentru sprâncene

 
Creionul pentru sprâncene poate fi o soluție ingenioasă dacă ai doar câteva fire de păr alb pe care vrei să le ascunzi.
Trebuie doar să alegi un creion care se potrivește cu nuanța părului tău și să colorezi delicat firele de păr alb. Este important să ai o mână ușoară și să eviți aplicarea excesivă a produsului pentru a obține un aspect natural.
 

Spray-ul pentru rădăcini

 
Spray-urile pentru rădăcini sunt foarte similare cu mascara pentru păr dar sunt sub formă de aerosol. Acestea sunt ușor de aplicat și oferă o acoperire bună. De asemenea, se usucă rapid și nu pătează.
 

Accesorii de păr

 
Accesoriile de păr nu acoperă neapărat rădăcinile albe dar pot distrage atenția de la acestea. Bentițele, turbanele, bandanele sau chiar o schimbare de coafură, pot face minuni în acest sens.
 

Metode naturiste de acoperire a rădăcinilor albe

 
Dacă preferi metodele naturiste sau ești în căutare de alternative care să nu implice produse chimice, ai la dispoziție și câteva soluții. Acestea pot necesita un pic mai mult timp și efort dar pot fi la fel de eficiente.
 

Ceaiul negru

 
Ceaiul negru poate fi folosit pentru a acoperi temporar rădăcinile albe.
Infuzează câteva plicuri de ceai într-o cană cu apă clocotită, lasă amestecul să se răcească și apoi aplică-l pe păr. Lasă-l să acționeze timp de o oră, apoi clătește cu apă călduță. Pentru un rezultat mai bun, repetă acest proces de câteva ori.
 

Henna

 
Henna este o vopsea naturală care a fost folosită de secole pentru colorarea părului. Poți găsi henna în magazinele naturiste sau online. Nu doar că henna poate acoperi rădăcinile albe, dar și conferă părului un luciu sănătos.
 

Cafeaua

 
Cafeaua poate fi, de asemenea, folosită pentru a colora temporar părul. Prepară o cantitate mare de cafea tare, las-o să se răcească și apoi aplic-o pe păr. Las-o să acționeze timp de o oră, apoi clătește cu apă călduță.
 

Sucul de lămâie și uleiul de cocos

 
Amestecul de suc de lămâie și ulei de cocos poate deschide culoarea părului, făcând rădăcinile albe mai puțin evidente. Amestecă sucul de la o lămâie cu două linguri de ulei de cocos, aplică pe păr și lasă să acționeze timp de o oră înainte de a clăti.
 
Aceste metode naturiste pot funcționa diferit în funcție de culoarea și textura părului tău.
S-ar putea să fie nevoie să experimentezi puțin pentru a găsi cea mai potrivită metodă pentru tine. Totuși, metodele naturiste sunt, de obicei, mai blânde cu părul și scalpul și pot oferi o alternativă sănătoasă la produsele comerciale de colorare a părului.
 

Sugestii pentru întârzierea albirii părului

 
Chiar dacă nu putem lupta cu trecerea timpului și cu efectele sale asupra părului nostru, există măsuri pe care le putem lua pentru a întârzia apariția firelor albe. În primul rând, o alimentație echilibrată poate avea un impact semnificativ asupra sănătății părului tău. Consumul de alimente bogate în vitaminele B12, B6 și E, precum fructele, legumele, cerealele integrale, nucile și semințele poate contribui la menținerea pigmenților naturali ai părului.
 
Pe lângă dieta sănătoasă, renunțarea la fumat poate avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra sănătății părului.
Nicotina din țigări poate accelera procesul de îmbătrânire a părului, ceea ce duce la apariția mai rapidă a firelor albe.
În plus, încercarea de a menține un nivel scăzut de stres poate fi, de asemenea, benefică.
Stresul cronic poate duce la albirea părului, așa că găsirea unor tehnici de relaxare care funcționează pentru tine - fie că este vorba de meditație, yoga, lectură sau orice altă activitate care îți aduce liniște - poate ajuta la întârzierea apariției firelor albe.
 
În cele din urmă, asigură-te că îți îngrijești părul corespunzător. Folosește șampoane și balsamuri care sunt blânde cu părul tău, evită utilizarea excesivă a instrumentelor de coafat la cald și protejează-ți părul de expunerea la soare, care poate afecta melanina din păr și poate accelera procesul de albire. O îngrijire adecvată a părului și un stil de viață sănătos pot întârzia semnificativ apariția firelor albe.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod