Remedii naturale pentru caderea parului

Scalpul uman are, in medie, 100.000 de foliculi de par. Persoanele cu parul roscat au, in medie, cu 25% mai putini foliculi de par, iar cele blonde cu 25% mai multi foliculi decat persoanele brunete. La varsta pubertatii, linia parului se "muta" putin in ceea ce priveste 96% dintre baieti, din cauza "izbucnirii" hormonilor androgeni.

Un medic dermatolog poate efectua un examen microscopic al unor fire de par cazute, pentru a stabili cu exactitate cauzele pierderii podoabei capilare si ale aparitiei calvitiei. Aceasta metoda presupune efectuarea unei comparatii intre diferitele faze de crestere a parului. In mod normal, 80-90% din firele de par de pe scalp se afla in faza de crestere (faza anagen), restul aflandu-se in faza de "odihna" (telogen).

Medicii experimentati pot face diferenta intre firele de par din faza anagen, care au teci atasate de radacina, fata de firele de par aflate in stare de "odihna", care nu au teci, dar in schimb au mici bulbi atasati de radacina.

Alte metode de stabilire a diagnosticului sunt biopsia scalpului, consultul medical si analizele de sange, pentru a depista daca exista alte cauze secundare care pot cauza caderea parului, cum ar fi o afectiune metabolica, inflamatorie sau o infectie.

Alopecia (calvitia) toxica

Acest tip de pierdere a parului este temporara si poate fi cauzata de o boala adesea infectioasa sau severa, care afecteaza organismul timp de trei pana la patru luni. Poate aparea in hipotiroidism, diabet, din cauza problemelor si a dezechilibrelor hormonale, a deficientelor de vitamine si nutrienti (fier si biotin), in cazul hipopituitarismului (insuficientei hipofizare), din cauza parazitilor, digestiei proaste, in fazele incipiente ale sifilisului, dupa sarcina, in cazul supradozelor de vitamina A sau retinoid sau din cauza altor medicamente citotoxice.

Alopecia areata

Alopecia areata reprezinta o pierdere brusca a parului in zone clar delimitate.
Poate afecta orice portiune a corpului cu par, dar cel mai des afecteaza scalpul si barba. Acest tip de cadere a parului poate fi reversibila in cateva luni, frecvent fara o medicamentatie specifica. Insa fenomenul poate reaparea. Alopecia areata apare de obicei la persoane fara boli de piele sau sistemice evidente.

Trichotillomania (pierderea parului determinata de smulgerea sau rasucirea persistenta a propriului par)

Trichotillomania este un obicei care se manifesta, de regula, in copilarie. Aceasta afectiune este dificil de diferentiat de alopecia areata si poate fi nediagnosticata timp indelungat. Firele de par pot fi rupte, pot avea lungimi diferite sau pot da semne de crestere.

Alopecia cu urme de cicatrice

Alopecia cu urme de cicatrice rezulta in urma inflamarilor si a distrugerii tesutului. Poate fi determinata de rani precum arsurile, traume fizice sau distrugerea tesutului dupa expunerea la radiatii. In aceste cazuri, sansele de crestere a parului sunt mici.

Printre alte cauze de aparitie a acestui tip de calvitie se numara lupus cutanat, lichen planus (boala de piele si membrane mucoase), infectii cronice cu bacterii sau ciuperci, ulceratii profunde, sarcoidoza (boala caracterizata de aparitia unor granuloame - zone de inflamatie - in mai multe organe; acestea apar frecvent in plamani, ganglioni, piele, ochi, dar pot aparea in orice alt organ), sifilis sau tuberculoza. Tumorile scalpului cu ritm de crestere lent reprezinta o cauza rara a caderii parului.

Remedii naturale pentru caderea parului

Unul dintre cele mai eficiente si conventionale medicamente care lupta impotriva calvitiei este Minoxidil. Interesul medical fata de Minoxidil a aparut o data cu observatia conform careia forma orala a acestui medicament - care dilateaza vasele de sange, fiind recomandat pentru pacientii cu tensiune ridicata - a determinat o crestere a parului si, partial, a facut ca procesul de pierdere a parului sa fie reversibil la anumiti pacienti de sex masculin.


In ceea ce priveste calvitia, aceasta poate fi "combatuta" cu ajutorul Minoxidilului topic, aplicat pe zonele in care se observa caderea parului. Insa doar 10% dintre barbatii care au urmat acest tratament au constatat rezultate satisfacatoare.

Un alt medicament conventional pentru barbati il reprezinta Finasteride - conceput initial sa trateze afectiunile prostatei si, mai tarziu, cele de cadere a parului, la barbati. Acest medicament inhiba producerea enzimei 5-alfa reductaza, care transforma testosteronul in dihidrotestosteron (DHT). Acest lucru pare sa stimuleze cresterea unor fire de par mai groase, mai puternice si mai inchise la culoare. Atat Minoxidil, cat si Finasteride au efecte secundare.

Dieta

O dieta echilibrata, care contine toate tipurile de alimente si, in special, legume sau plante consumate pentru coaja lor, cum ar fi castravetele, ardeiul gras verde si rosu, dar si cartoful si lastarii, confera putere parului, deoarece sunt bogate in siliciu. Alimentele bogate in fier, cum ar fi carnea macra, sunt importante pentru persoanele care au o deficienta de fier diagnosticata.

Suplimente nutritionale, vitamine si ierburi

Uleiul de Saw palmetto (Sereona Rapens) reprezinta un tratament acceptat in cazul pacientilor barbati care sufera de hiperplazie benigna de prostata. Acesta pare sa interactioneze cu mai multi hormoni sexuali, inclusiv cu dihidrotestosteron (DHT). Dupa cum aminteam mai sus, DHT este produs din testosteron de catre enzima 5-alfa reductaza. Ca majoritatea enzimelor, aceasta poate fi inhibata. A existat un interes medical major pentru substantele care au un potential de inhibare a enzimei 5-alfa reductaza si care, astfel, pot preveni sau trata hiperplazia benigna de prostata.

Teoretic, Saw palmetto poate fi folosit pentru a bloca DHT si pentru a preveni caderea parului.
Se crede ca acesta are un mecanism similar de actiune ca si medicamentul anti-androgenic Finasteride, care a fost folosit in doze mici pentru a trata pierderea parului.

Acidul folic, biotin, vitamina B5, acidul para-aminobenzoic si siliciul reprezinta suplimente care pot ajuta la mentinerea culorii si desimii parului, precum si a grosimii firului de par.

Verifica-ti zilnic consumul de zinc din suplimente. Un consum zilnic de 30 mg sau mai mult de zinc, timp de mai mult de trei luni, poate duce la o deficienta de cupru in organism, iar un nivel scazut de cupru poate duce la caderea parului. Discuta cu medicul tau inainte de a lua suplimente de cupru, pentru a evita o supradoza.

Aromoterapia

Rezultatele unui studiu de specialitate arata ca uleiurile eterice sau volatile de cimbru, rozmarin, levantica si lemn de cedru, in diferite combinatii sau in amestec cu un alt ulei si apoi aplicate pe zonele afectate de caderea parului, stimuleaza cresterea acestuia.

Studiul amintit, dublu-orb (asa numitele placebo controlled studies, efectuate pentru a preveni ca rezultatele cercetarii stiintifice sa fie "influentate" de efectul placebo sau de varii observatori), la care au participat 84 de persoane, a presupus ca fiecare dintre participanti sa isi maseze scalpul in fiecare noapte, timp de sapte luni, cu aceste uleiuri volatile sau cu un ulei non-tratament. Rezultatele au aratat ca 44% din persoanele din grupul de tratament au experimentat o crestere a parului, comparativ cu 15% din cei aflati in grupul controlat.

Iata o reteta cu ulei de par pe care o poti folosi cu incredere in cazul in care suferi de o cadere semnificativa a podoabei capilare:

Ingrediente si cantitati

3 picaturi de ulei volatil de cimbru;
3 picaturi de ulei volatil de levantica;
3 picaturi de ulei volatil de rozmarin;
3 picaturi de ulei volatil de lemn de cedru;
1/8 cana de ulei de seminte de struguri;
1/8 cana de ulei de jojoba.

Mod de preparare

Amesteca toate ingredientele.
Acopera-ti perna cu un prosop vechi, pe care nu il mai folosesti. In fiecare noapte, inainte de culcare, aplica pe zonele scalpului afectate de caderea parului cateva picaturi din acest amestec, masand cu delicatete scalpul timp de 3-5 minute. Depoziteaza amestecul intr-o sticluta ermetic inchisa. Mixtura nu este pentru uz intern. Evita contactul cu ochii.

Ayurveda

Extractul de Bhringaraj sau Brahmi (Bacopa monniera) se aplica pe scalp regulat, pentru a stimula cresterea firelor de par. Plantele ayurvedice Ashwagandha si Amla sunt si ele cunoscute pentru acelasi efect.

Medicina traditionala chineza

In medicina traditionala chineza, caderea parului este legata de un dezechilibru la nivelul rinichilor. Printre alte simptome se numara oboseala si o slabiciune a organismului, in special in zona spatelui si a salelor. Energia rinichilor scade in intensitate o data cu inaintarea in varsta, insa persoanele care experimenteaza o pierdere accelerata a parului sau la care acest fenomen se petrece devreme, in tinerete, au, in mod particular, o energie scazuta a rinichilor. De regula, in aceste cazuri, sunt recomandate tonice pentru rinichi.

de Alina Bleaja

Daca vrei sa afli care este cea mai apropiata farmacie de unde poti achizitiona un anumit medicament, apeleaza la motorul de cautare Sensiblu aflat in paginile Eva.ro.
 

Comentarii (41)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sergiu pe 18 Ian 2014, 22:33
    Caderea parului

    Cel mai bun produs care previne si combate caderea parului, ajuta efectiv la regenerarea parului pierdut. Acest produs este testat de foarte multe persoane inclusiv de mine cu rezultate 100% pozitive. Produsul se numeste Provillus si este sub forma de pastile care ajuta remediaza problemele legate de caderea parului. Sunt multe de spus, dar pentru asta va invit pe blogul personal de mai jos pentru a va informa in legatura cu calitatea produsului: http://regenerareaparului.blogspot.ro/

    1
    0

  • Simona pe 14 Nov 2012, 17:39
    A folosit cineva Rogaine?

    Parul poate sa cada dintr-o gramada de motive... cel mai bine e sa consulti un medic dermatolog, sa-ti faci niste analize si alegi tratamentul care ti se potriveste cel mai bine. Din pacate la mine tratamentele naturiste nu dau nici un rezultat doarece parul imi cade din cauze ereditare. Asa ca momentan urmez un tratament cu minoxidil 2% (Rogaine) si parul nu mai cade decat 2-3 fire pe zi.. si conform spuselor doamnei doctor dermatolog, ar trebui sa se regenereze complet in 3-4 luni. Pana atunci, fiindca am parul destul de rar, folosesc Toppik, un produs cosmetic ce face parul sa arate foarte des. In cazul meu e solutia ideala, nimeni nu stie ca am probleme cu caderea parului, pentru ca nu se observa deloc ca am parul foarte rar. Eu le-am comandat pe internet de pe toppik-romania.ro ca in farmacii n-am reusit sa gasesc nicaieri.. voi ati folosit Rogaine? Ce rezultate ati avut?

    1
    0

  • iliescu daniela pe 20 Aug 2012, 00:00
    caderea parului....

    cred ca as putea sa ajut anumite persoane .. ! in urma cu ceva ani am avut pelada ... imi cazuse parul in 7 locul ale capului de marimea unui ban .. am cumparat de la farmacie grow hair si in cateva luni{2-3 } au inceput sa mi dea firisoare de par ... ideea ar fi daca pute ti sa nu fiti stresati... ! pastrativa calmul si incercati acest spray ... cel putin pe mine ma ajutat...

    0
    1

  • alina pe 24 Mai 2012, 08:30
    caderea

    imi cade si mie ingrozitor de tare parul((((si de vre-o doi ani fac masti naturale nici nustiu ce sa mai incerc,,dar in zadar,,,am inceput-o si asta cu suc de ceapa,mi-am facut a treai oara si continui sami fac vreo doua luni,,,astept rezultatu..apropo cineva a incercat tratamentu cu suc de ceapa?..imi pare ca o sa ramin cheala si asa e destul de rar(((((

    0
    0

  • mihaha pe 5 Ian 2012, 17:00
    caderea parului

    buna oameni buni ,caderea parului cred ca a devenit o mare problema .(de care nu sunt nici eu ocolita ).Am incercat tot felul de tratamente si babesti si cu produse scumpe si f.scumpe dar din pacate nimic... Cred ca singura solutie .DOCTOR DERMATOLOG

    0
    0

  • ara pe 5 Sep 2011, 18:00
    pigmentare scalp

    nu va mai stresati sa scrieti ca va cade parul si ca nu stiti ce sa faceti ..nimeni nu stie nici medicii cei mai medici .o solutie ieftina si buna ar fi pigmentarea scalpului...un tatuaj practic facut la radacina fostului par care da impresia de existenta parului . e o metode f eficienta.Problema e ca nu se face in romania...iar pe mana unui salon de tatuaj nu va recomand sa va lasati deoarece e o tehnica mai diferita decat ceea ce stiu ei si desigur o nuanta de pigment pe care nu o gasesti la tot pasul.

    3
    1

  • krissa pe 5 Mai 2011, 15:41
    testat de mine...

    Fetelor poate va ajuta ce va spun eu. Eu am facut asta si credeti-ma ca da rezultate.Imi cadea parul ingrozitor. Cumparati de la plafar 4 tincturi: de brusture, urzica, ardei iute si mesteacan. La o spalare puneti intr-un bol cate o lingurita din fiecare tinctura+2 galbenusuri+4 linguri de apa. Masati pielea capului si estul parului cu acest sampon rezultat. Clatiti f f f f f bine. In asta consta secretul.Splati-va numai cu asa ceva fara nici un pic de sampon sau balsam, nimic, cel putin pana terminati sticlutele cu tinctura, adica vreo o luna si ceva. Veti vedea rezultatele. Nu aveti ce pierde.

    2
    1

  • MADALINA pe 30 Oct 2010, 12:21
    caderea parului

    am vazut ca toata lumea se vaieta de cadereaparului am 29 de ani , am nascut acum 4 ani un baiat , sunt o firecare se streseaza din orice , care seconsuma emotional tot atat de mult si care are aceeasi problema ca majoritatea femeilor: imi cade parul de am facut o mare tragedie din asta dar pe buna dreptate, pt ca am consultat mai multi dr dermatologi dar fara rezultate am inteles sa s-ar face si o analiza a firului de par dar nu stiu unde eu sunt din mioveni, arges chiar doresc sa-mi spuna si mie cineva daca stie despre aceste analize da iau si anticonceptionale de 4 ani , insa dr dermatolog spune ca nu aceasta ar fi cauza oricum dr fac experimente pe noi daca aveti solutii va rog sa-mi dati raspuns la adresa loredana_muscalu2000@yahoo.com

    2
    2

  • ANDREEA pe 13 Sep 2010, 22:42
    par matasos

    sal.. important e sa spalati parul de 2 ori pe saptamana daca rezistati cu el gras .. ptr cine-l are!! spalati cu ALPECIN A2 SI SOLUTIA CARE SE DA DUPA SPALAT TOT de la alpecin forte iar de 2 ori pe saptamana minoxidil !! o sa vedeti ca parl va creste la loc.. folositi un balsam fie fete sau baieti macar daca evitati radacina e mai bine ... e foarte bun pantene cel verde sau maron nu stiu cum se spune!! ok?? scuzati exprimarea! va doresc numai bine . samponul costa puti vreo 200 de mii deia vechi si solutia la fel iar minoxidilul vreo 400 cred . oricum e dupa buzunarul romanului!!!

    3
    0

  • andreea pe 13 Sep 2010, 22:34
    eeehhhe batranetze

    sincer vorbind....parul care e cazut creste un pic mai greutz dar creste... folositi MINOXIDIL 5% IMPORTANT E SA FIE MINOXIDIL... OK? CA SI SPALAREA PARULUI indicat ar fi samponul de la alpecin A2 SI LOTIUNEA ALPECIN FORTE !! eu le-am folosit si parul mi-a crescut !!stresul e un factor principal! eu am 26 de ani si inca mai testez anumite produse .. aparte ca imi cade parul ceea ce nu ma intereseaza cat exista minoxidil.. dar ma doare pielea capului si este jenant ptr creierii mei nervosi!! sper sa va mearga !! bafta... e buna reteta si ptr fete si ptr baieti

    1
    2

  • andreea pe 13 Sep 2010, 22:34
    eeehhhe batranetze

    sincer vorbind....parul care e cazut creste un pic mai greutz dar creste... folositi MINOXIDIL 5% IMPORTANT E SA FIE MINOXIDIL... OK? CA SI SPALAREA PARULUI indicat ar fi samponul de la alpecin A2 SI LOTIUNEA ALPECIN FORTE !! eu le-am folosit si parul mi-a crescut !!stresul e un factor principal! eu am 26 de ani si inca mai testez anumite produse .. aparte ca imi cade parul ceea ce nu ma intereseaza cat exista minoxidil.. dar ma doare pielea capului si este jenant ptr creierii mei nervosi!! sper sa va mearga !! bafta... e buna reteta si ptr fete si ptr baieti

    3
    1

  • andreea pe 13 Sep 2010, 22:34
    eeehhhe batranetze

    sincer vorbind....parul care e cazut creste un pic mai greutz dar creste... folositi MINOXIDIL 5% IMPORTANT E SA FIE MINOXIDIL... OK? CA SI SPALAREA PARULUI indicat ar fi samponul de la alpecin A2 SI LOTIUNEA ALPECIN FORTE !! eu le-am folosit si parul mi-a crescut !!stresul e un factor principal! eu am 26 de ani si inca mai testez anumite produse .. aparte ca imi cade parul ceea ce nu ma intereseaza cat exista minoxidil.. dar ma doare pielea capului si este jenant ptr creierii mei nervosi!! sper sa va mearga !! bafta... e buna reteta si ptr fete si ptr baieti

    0
    2

  • andreea pe 13 Sep 2010, 22:34
    eeehhhe batranetze

    sincer vorbind....parul care e cazut creste un pic mai greutz dar creste... folositi MINOXIDIL 5% IMPORTANT E SA FIE MINOXIDIL... OK? CA SI SPALAREA PARULUI indicat ar fi samponul de la alpecin A2 SI LOTIUNEA ALPECIN FORTE !! eu le-am folosit si parul mi-a crescut !!stresul e un factor principal! eu am 26 de ani si inca mai testez anumite produse .. aparte ca imi cade parul ceea ce nu ma intereseaza cat exista minoxidil.. dar ma doare pielea capului si este jenant ptr creierii mei nervosi!! sper sa va mearga !! bafta... e buna reteta si ptr fete si ptr baieti

    0
    0

  • simona pe 21 Apr 2010, 22:50
    am alopecie areata

    Am dg de alopecie areata.Stie cineva sa-mi recomande un tratament naturist?Multumesc mult.Va rog ajutati-ma!

    0
    0

  • cristian pe 17 Ian 2010, 22:59
    imi cade parul

    rog cei care ma pot ajuta ma pot contacta la id, de cristian_voli@yahoo.com . multumesc inca o data Dumnezeu sa va Binecuvanteze.....

    0
    0

  • crisitian pe 17 Ian 2010, 22:55
    imi cade parul si nu pot sa-l recuperez

    pe la varsta de 17 ani am avut o problema cu plamani , am avut apa la plamani si am luat un tratament foarte tare , incepand de atunic a inceput sa-mi cada parul si nu numai ca imi cade dar si are o culoare mai degeneratoare si cand ma uit mai atent la el nu este drept , este cu deformati .. daca ma poate sfatui cineva ce pot face , daca mai este remediu pentru parul meu . la rostul meu imi venea foarte bine acum cand nu mai am par sunt foarte schimbat si nu imi vine bine , chiar am pierdut si prieteni si mia cauzat multa suferita , mai ales rusine de a iesi in lume ..... Multumesc mult pentru orice sprijin...

    1
    0

  • emanuelle pe 4 Ian 2010, 19:03
    imi cade parul

    am luat vitamine cu miile am facut tot felul de tratamente de pe forum cu ulei de masline usturoi petrol si ulei de ricin analizele de sange sunt perfecte atunci de ce imi cade parul asa rau ?

    4
    2

  • alexandra pe 16 Dec 2009, 17:45
    am parul f rar

    ciao,am 22de ani si de aprox un an a inceput sa-mi cada f mult parul,acum s-a rarit f mult!am chiar zone unde este foarte rar!mentionez ca nu m-am vopsit niciodata,nu am folosit niciodata anticonceptionale!sper sa ma putetri ajuta!va multumesc mult!

    0
    3

  • rodica pe 30 Oct 2009, 11:38
    imi cade ff mult par

    buna am 26 de ani,de 2 ani imi cade ff mult par ssi nu-mi creste deloc,parul meu acuma este mai rara si mie frica sa nu ramana cheala....nu am incredere in dermatologi.... vreau sami cresca parul deasa ... VA ROG AJUTATI-MA

    0
    3

  • alina pe 28 Oct 2009, 01:36
    imi cade foarte mult par

    buna ziua......am 23 ani si am observat ca de 1-2 luni a inceput sa imi cada foarte mult par.....si cand il pieptan si cand il spal , ma sperii....si ma doare si foarte tare scalpul....schimbarea anticonceptionalelor poate fi o cauza? sau schimbarea sampoanelor? ..astept raspuns..........muktumesc mult...

    0
    3

  • simona pe 10 Oct 2009, 22:38
    caderea parului

    buna ma numesc simona am 21 de ani si imi cade exagerat de mult am fost la medic mia dat multe pastile ...dar nu au ajutat la nimic as vrea sa imi dati si mie un sfat

    1
    1

  • mihaela pe 10 Sep 2009, 14:39
    si eu am avut probleme

    Acum 6 luni i-mi cadea f.tare parul suvite nu fire.M-am speriat ingrozitor credeam ca o sa raman cheala. Am fost si la doctor ca de...asa trebuie dar, nu mi-a prescris nimic special. Mai mult m-au ajutat fetele de pe forum.Am luat pastile 3 luni Viaderm se numesc pastilele si am folosit un sampon impreuna cu niste solutii din gama Folten. Am mai folosit si ulei de masline in combinatie cu ulei de recin de 2 ori pe saptamana. acum sunt fericit nu-mi mai cade parul decat vre-o 10-15 fire pe zii.

    0
    1

  • Alina pe 2 Aug 2009, 00:20
    imi cade foarte mult par

    Am 31 de ani si dupa ce am nascut fetita, de vreo 6 luni imi cade foarte mult par. Si cand ma pieptan si cand fac baie si cand trec mana prin par cad foarte multe fire. Am intrebat in farmacii si mi s-a recomandat Phytophanere supliment alimentar care previne caderea parului, stimuleaza cresterea si fortificarea parului si a unghiilor. Va rog frumos sa imi recomandati si alte tratamente impotriva caderii parului.

    1
    0

  • Alina pe 2 Aug 2009, 00:12
    imi cade foarte mult par

    Am 31 de ani si dupa ce am nascut fetita, de vreo 6 luni imi cade foarte mult par. Si cand ma pieptan si cand fac baie si cand trec mana prin par cad foarte multe fire. Am intrebat in farmacii si mi s-a recomandat Phytophanere supliment alimentar care previne caderea parului, stimuleaza cresterea si fortificarea parului si a unghiilor. Va rog frumos sa imi recomandati si alte tratamente impotriva caderii parului.

    1
    0

  • Cami pe 10 Iun 2009, 00:20
    imi cade parul

    imi cade parul de imi vine sa urluuuuu nu stiu ce sa mai fac...am parul ondulat...imi cade cand trag de el imi cade la pieptanat.....ca rog ajutati-ma

    3
    0

  • dany pe 11 Apr 2009, 00:31
    cresterea parului

    nu mai imi creste parul ca pana acum.parca nu mai creste deloc ce pot sa fac sa creasca mai repede.

    1
    0

  • ana pe 29 Mar 2009, 19:57
    imi cade parul

    am 14 ani si sunt ff stresata imi cade parul la fiecare pieptanare...va rog spuneti-mi ce trebuie sa fac !!!!

    0
    1

  • cornelia pe 17 Mar 2009, 16:57
    caderea parului

    ma nmesc cornelia si am 38 de ani si de vreo 2 ani imi cade fff rau parul nu mai stiu ce sa fac am parul putin lung oare daca-l tai ma ajuta la ceva eu sunt satena ce tratament sa fac pt ca sunt diperata

    0
    0

  • alexandra pe 14 Mar 2009, 16:07
    nu imi mai creste parul

    va rog foarte mult sa imi spuneti un remediu pentru cresterea parului, nu imi creste parul deloc, mi se rupe si e foarte degradat.De 3 ani incoace nu mi-a crescut nici 5 cm, nu stiu ce sa ma mai fac :((( sunt disperata, am parul pana la umeri. ce tratament sa fac, ceva pastile, vitamine?

    1
    3

  • cristina pe 19 Ian 2009, 01:20
    solutie la cadere par

    leacurile babesti-eu imi dau cu usturoi pisat combinat cu miere .ulei de struguri,ou si apoi ma spal cu otet .....suna a bucatarie dar aluatul creste in cap si pe buna se vad rezultate de la prima utilizare .Parul de intareste si...parca prinde volumse face matasos is prinde stralucire ,,,,,, e acum depinde si de cum rapunde pielea capului vostru ,,, launi da rezultate la alti dureri de cap si stomac /Mult succes in recuperarea podoabei pierdute

    2
    0

  • stan mariana pe 5 Ian 2009, 10:37
    tratament naturist

    buna sunt Mariana am 42 de ani, doresc nespus de mult sa ma ajutati .Am nevoie de un tratament (remediu natural)pt caderea parului imi cade nespus ce mult si nu mai stiu ce sa fac.In speranta ca ma veti ajuta va multumesc tuturora.

    3
    0

  • ovidia pe 24 Nov 2008, 08:48
    caderea parului

    buna sunt Ovidia am 24 de ani si va recomand sa incercati o masca de par pe baza de ulei de masline

    1
    0

  • prodan diana pe 24 Nov 2008, 01:38
    caderea parului

    am 23 de ani si nu mai stiu ca sa fac deoarece imi cade paru iar in unele locuri nu se mai regenereaza.la radacina firului de par am ca si un cos care-mi cade cu tot cu fir de par.nu mai stiu ce sa fac.am fost la dermatolog si mi-a spus ca am alopecie androgina.........m-am speriat asa de tare k nu m-am mai dus...ma gandesc sa mi fac implant.....nu stiu....

    0
    0

  • carcu ionut- victor pe 20 Nov 2008, 17:12
    cresterea parului

    am 21 de ani si am o problema in legatura cu parul meu.De mic copil am observat ca am cum se zice "fruntea lata" si dintotdeauna am avut probleme cu aranjarea parului.pe an ce trece vad k din ce in ce fruntea mea se face mai mare si nu imi pot aranja parul intr-o anumita forma si mai este o problema este destul de rar.V-as ruga din toata inima sa imi spuneti ce fel de tratamen as putea urma sa pot sa scap de chinul asta care ma urmareste in fiecare zi cand ma uit in oglinda.Va multumesc

    1
    3

  • florina pe 20 Nov 2008, 13:37
    caderea parului

    am 29 de ani .acum un an am facut o cura de desintoxicare .de vreo 9 luni imi cade f .rau parul . am ramas aproape fara par in partea frontala a capului. am incercat o multime de tratamente pe baza de usturoi ,ulei de masline si plante .dar nici un rezultat .va rog ajutati.ma ..nu mai stiu ce sa fac .

    0
    2

  • nicoleta pe 11 Nov 2008, 10:22
    caderea parului

    doresc sa-mi dati un sfat ptr caderea parului,am 23 de ani si imi cade parul.ce medicamente pot sa iau?care poate fi cauza?

    0
    0

  • lacrimioara pe 1 Oct 2008, 20:05
    caderea parului

    va rog sa ma ajutati imi cade paru am 28 ani si de jumatate de an imi cade paru ingrozitor si inainte mi-a cazut dar acum de cateva luni tot mai mult si nu stiu ce sa mai fac am incercat tot felu de tratamente si nimic va multumesc

    0
    0

  • neluchelu pe 25 Sep 2008, 03:34
    ajutor pentru voi

    Iata ce va recomand, in special celor de 17 ani: - nu va mai uitati in oglinda - cat mai mult sex cu persoane de sex opus frumoase, ca nu veti mai prinde dupa ce ajungeti ca mine - peruca si lipiciul va vor fi cei mai buni prieteni - scoateti icoana prafuita a guadalupei din sertare si rugati-va in fiecare seara sa va mai ramana ceva fire in cap. Statistic, are acelasi succes ca si metoda Aromoterapia de mai sus - va puteti rade in cap cat de curand pentru a va face un tatuaj. De fapt pentru a improsca tus negru pe tot scalpul. Dupa care parul creste la loc, iar locurile chelite nu se vor mai vedea - meditati cat mai mult si mai aprins! SE stie ca prin meditatie, omul isi poate incetinii ritmul bataii inimii pana la 0, sau isi pot creste temperatura corpului; nu vad de ce nu si-ar putea convinge foliculii pilari sa isi faca treaba. - sau combinatia clasica de Rogaine, Nizoral si inca unul care imi scapa (anti DHT pt baieti) succes

    2
    1

  • andrei pe 12 Sep 2008, 09:43
    caderea masiva de par

    buna am 17 ani si de cateva luni incoace imi cade parul ingrozitor de tare, acuma se vede ca pe partea superioara a capului parul este mai rar dar creste si mai greu fata de restul zonelor ale capului... va rog ajutati-ma pt ca nu mai stiu ce sa fac... am incercat tot in afara de transplantul de par...multumesc

    4
    1

  • capracea ramona pe 16 Iul 2008, 18:57
    caderea parului

    buna.am 38 de ani si de cateva luni a inceput sa mi cada parul.la un moment dat am observat ca unele portiuni din scalp au ramas fara par.care ar putea fi cauza si ce tratament as putea urma?eu m am vopsit de multe ori intr un timp scurt, dar am si urmat un tratament medicamentos in urma unei raceli la plamani.va rog sa mi raspundeti ca sunt disperata.va multumesc

    4
    0

  • alexandra pe 13 Mai 2008, 23:12
    imi cade paru

    buna am 17 ani sunt creatza si nu stiu ce sa mai fac k imi cade parul foarte rau....ce as putea sa fac?? va rog mult sa`mi spuneti...k mie frica sa nu raman cheala...tin mult la pru meu...samponul nu lam schimbat si nu stiu de ce imi cade asa de mult par va rog sa ma ajutati...va poop:*

    6
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod