4 metode ca să folosești uleiul de cocos pentru un păr sănătos și strălucitor

În mod sigur ai auzit că uleuiul de cocos este un aliat de bază pentru sănătate și frumusețe. A devenit unul dintre cele mai populare uleiuri naturale pentru hidratarea pielii, demachiere sau îngrijirea părului.
Este, de asemenea, inclus și în alimentație sub forma unor preparate delicioase și sănătoase.

Iar în ceea ce privește îngrijirea părului, uleiul de cocos are proprietăți cu adevărat miraculoase. "Uleiul de cocos este unic pentru că este asemănător uleiurilor naturale produse de scalp și este astfel capabil să penetreze firul de păr mai mult decât alte uleiuri", declară pentru goodhousekeeping.com specialistul Leo Izquierdo.

Rezultatele folosirii uleiului de cocos pentru păr se observă de obicei destul de repede. "Atunci când este aplicat cu regularitate, de două sau trei ori pe săptămână pentru părul normal sau uscat, uleiul de cocos contribuie la hidratarea părului și îl face mai ușor de pieptănat și coafat, oferind în același timp un plus de strălucire și prevenind electrizarea", este de părere chimistul Sabina Wizemann.
"Uleiul de cocos este folositor în special pentru părul degradat pentru că previne fibra capilară să se îmbibe cu apă", mai spune specialistul.

Iată cum să folosești uleiul de cocos pentru păr:

Tratament cu ulei de cocos înainte de spălarea părului

Aplică ulei de cocos pe păr înainte de a te spăla pe cap. Lasă-l să acționeze timp de 15-30 de minute. În acest fel părul este acoperit cu un film protector care previne absorbția unei cantități prea mari de apă. Părul degradat este mult mai poros decât cel sănătos și permite pătrunderea apei în straturile sale profunde, ceea ce îl deteriorează și mai mult.
Dacă ai părul gras, nu aplica ulei de cocos la rădăcini, ci numai pe lungimea părului, insistând asupra vârfurilor.

Mască de noapte cu ulei de cocos

Uleiul de cocos poate fi folosit ca o mască pentru păr. Pur și simplu aplică-l pe păr seara, înainte de culcare, și spală-te pe cap a doua zi dimineața. Este un tratament intensiv, care te va ajuta să obții tot ce este mai bun din uleiul de cocos. Folosește întotdeauna ulei de cocos pur, nerafinat. Aplică pe păr de la rădăcină până la vârfuri și acoperă-ți părul cu o cască sau leagă-l cu un prosop subțire sau un tricou vechi.

Ulei de cocos pentru netezirea firelor rebele

Acest ulei natural plin de beneficii este excelent și ca produs de styling. Folosește-l pentru a netezi firele rebele și a masca vârfurile despicate.
Pune în palmă câteva picături de ulei de măsline, masează palmele și aplică apoi pe păr, în special asupra vârfurilor și firelor rebele. Îți va netezi părul și îi va oferi o strălucire naturală.

Ulei de cocos sub formă de balsam pentru păr

Uleiul de cocos este folosit de obicei pentru efectele sale hidratante asupra părului. Obții cele mai multe beneficii dacă îl folosești împreună cu balsamul de păr, după șamponare. Este o soluție excelentă pentru părul aspru, uscat și casant, care va deveni astfel mult mai elastic și mai rezistent. În cazul în care părul tău este fin sau are tendințe de îngrășare, poți înlocui uleiul de cocos brut cu un balsam sau mască pe bază de ulei de cocos.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod