Cum îți distrugi părul fără să-ți dai seama

De la evidențierea trăsăturilor tale la schimbarea întregului aspect, părul te poate ajuta să întorci privirile pe stradă.
Un păr sănătos, catifelat și strălucitor vine la pachet cu o serie de responsabilități. Însă există anumite lucruri pe care poate că le faci în fiecare zi și prin care îți distrugi părul. Iată care sunt acestea!

6 moduri prin care îți distrugi părul


1. Uiți să-ți tunzi vârfurile


Dacă vrei să-ți lași părul lung, este destul de ușor să "uiți" să-ți tunzi vârfurile, sperând că va ajunge mai repede la lungimea pe care ți-o dorești. Însă s-ar putea să îți distrugi părul dacă nu treci pe la coafor pentru o perioadă îndelungată de timp.
Tunsorile repetate te pot ajuta să prezervi integritatea firului de păr și să menții o creștere sănătoasă a acestuia. În mod normal, ar trebui să îți faci o programare la coafor o dată la 2-3 luni.

2. Folosești prea mult balsam de păr


Crezi că dacă aplici mai mult balsam pe păr vei avea o podoabă capilară mai catifelată? Lucrurile nu stau chiar așa. Balsamul de păr a fost creat pentru a hidrata firele de păr, nu pentru a le reda catifelarea. De asemenea, balsamul trebuie aplicat doar pe vârfurile părului, nu și la rădăcina acestuia.

3. Nu alegi peria potrivită tipului tău de păr


Anumite perii de păr pot rupe firele. Femeile au tendința de a folosi perii cu mulți peri, însă nu citesc eticheta acestora și nu stiu care este peria potrivită tipului lor de păr.
Ar trebui să alegi un produs cu peri moi.

4. Îți prinzi părul prea strâns


Cozile împletite și coada de cal pot fi coafuri care te ajută să economisești timp, mai ales în zilele în care umiditatea nu este de partea ta. Însă ai grijă cum îți prinzi părul, indiferent de cât de bine arată. Alege coafuri mai lejere, care nu îți pot deteriora firele de păr.

5. Folosești prea mult șampon uscat


Șamponul uscat este un alt produs care te poate ajuta să te aranjezi mai repede. Însă folosirea excesivă a acestui produs poate duce la căderea părului.
Specialiștii recomandă folosirea șamponului uscat de maxim 1-2 ori pe săptămână.

6. Te piepteni când ai părul ud


De multe ori, este destul de greu să descurci firele subțiri de păr. Poate că este mult mai ușor să descurci părul la duș, când ai părul ud, însă acest truc provoacă podoabei capilare mai multe dezavantaje decât avantaje. Părul ud este mult mai vulnerabil și susceptibil ruperii. Lasă-ți părul să se usuce înainte de a te pieptăna!
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod