Par superb

10 sfaturi care te ajută să ai un păr superb. Chiar dau rezultate!

Chiar dacă nu ai un păr de invidiat, aceste trucuri simple te pot ajuta să-i conferi strălucire şi un aspect sănătos. Descoperă cele mai bune trucuri pentru un păr superb!
Nu banii investiţi în produse scumpe pentru îngrijirea părului te ajută să ai un păr superb şi plin de strălucire. Pentru a avea un păr frumos şi sănătos trebuie să ai grijă atât la alimentaţia ta, cât şi să cunoşti câteva secrete care-l ajută să-şi păstreze aspectul sănătos. Iată câteva dintre trucurile cele mai eficiente, potrivit site-ului Bright Side:


1. Nu spăla părul prea des


Spălarea zilnică a părului este una dintre principalele greşeli. Acest obicei nu va face decât să îndepărteze uleiurile naturale de la suprafaţa firului de păr, care au rolul de a preveni uscarea lui.
Astfel că dacă ai acest obicei şi ai constatat că părul tău este uscat şi lipsit de strălucire, renunţă la spălarea zilnică a lui. Părul nu trebuie spălat mai des de 3-4 ori pe săptămână, iar acest lucru este valabil în special în cazul persoanelor cu un păr foarte gras.


2. Nu-l pieptăna prea des


Chiar dacă piepătănatul părului este un obicei sănătos, deoarece stimulează circulaţia sanguină de la nivelul scalpului, nu trebuie să exagerezi cu acest obicei. Mai mult, nu pieptăna niciodată părul atunci când este ud, deoarece acest lucru favorizează ruperea firelor de păr.



3. Taie cu regularitate vârfurile


Acest lucru va permite ca părul tău să crească sănătos şi să nu fie casat la vârfuri. O dată la trei luni este indicat să merg la un salon pentru a tăia vârfurile distruse.


4. Foloseşte uleiul de cocos pentru a masa scalpul


Prin masarea scalpului se îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi părul tău va creşte mai sănătos. Este recomandat să foloseşti uleiul de cocos presat la rece pentru a face un masaj al scalpului înainte de duş, deoarece acesta acţionează ca hidratant şi are un efect similar cu cel al balsamului.



5. Ai grijă la alimentaţia ta


Sănătatea părului este direct influenţată de alimentele pe care le consumăm zilnic. Proteinele, verdeţurile, leguminoasele, peştele, lactatele fermentate şi fructele de mare trebuie incluse zilnic în dietă, deoarece au un efect benefic asupra sănătăţii părului.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod