acnee

A luptat 10 ani cu acneea. Acum are un jurnal video şi lumea o apreciază

După 10 ani de luptă cu acneea, o tânără a decis să se filmeze în fiecare zi pentru a le arăta celor care suferă de această afecţiune ce trebuie să facă pentru a se vindeca.

Oricui i se întâmplă să se trezească cu un ditamai coșul pe față care-i ruinează toată ziua, dar pentru Katie Snooks acneea nu mai înseamnă de mult timp o problemă complicată, e un coșmar. După ani de luptă cu această afecțiune care i-a invadat chipul, tânăra de 28 de ani din Londra a decis să urmeze un tratament cu Roaccutane, medicament folosit pentru cazurile severe de acnee, și a încetat să-și mai mascheze punctele roșii. Ea a ales să facă un film, înregistrându-se zilnic, pentru a încerca să-i ajute și pe alții care se confruntă cu această complicație.

Katie are acnee de zece ani și a încercat toate antibioticele și alte metode, dar în zadar. După ce s-a ales cu multe efecte secundare, precum buze crăpate, sângerări nazale, depresie, probleme la ficat și arsuri solare, medicul i-a prescris Roaccutane.



"Am epuizat toate metodele de a-mi curăța tenul. Am luat o grămadă de antibiotice, dar niciunul nu a funcționat, am scos lactatele din dietă, am schimbat produsele de îngrijire a pielii, am încercat terapii ușoare, dar nimic n-a mers. Doctorul mi-a zis că ultima șansă e Roaccutane, am căutat informații despre el înainte de decide să-l încerc. Am vorbit și cu alte persoane care l-au folosit și am speranța că va fi bine"
, a povestit ea.

Katie și-a propus să țină un jurnal video pentru a-i sprijini pe cei care poartă acest stigmat și pentru a arăta realitatea, nu povești horror. Bloggerița londoneză povestește cum a început lupta cu acneea, la 17 ani: "Am început să aplic un regim de îngrijire a tenului în trei etape, dar pielea mea nu a reacționat bine și de atunci nu a mai fost niciodată la fel.
Asta mi-a zdruncinat puternic încrederea în mine într-o perioadă în care trebuia să n-am griji și să mă bucur de viață, mi-a distrus fericirea."


Tânăra specializată în fotografie plănuiește să urmeze tratamentul timp de șase luni și se filmează zilnic în această perioadă. La sfârșitul fiecărei luni, ea postează un clip pe canalul său de YouTube, scrie Daily Mail.

acnee tratament

Tratamentul a început pe 24 mai, iar primele imagini de pe blogul video arată efectele medicamentului asupra tenului ei. la început, lucrurile nu s-au schimbat în bine, iar pe lângă punctele roșii care-i invadează chipul a mai experimentat și câteva efecte neplăcute, precum mătreața excesivă și uscarea palmelor. "Nu m-am simțit bine, încrederea mea era la pământ", mărturisește ea în clipul postat.

"Mă simțeam prăbușită. Nu mă simțeam frumoasă sau atractivă și mi-era greu să mă privesc în oglindă. A fost foarte dificil pentru mine să-mi pun chipul pe internet... E greu să-ți arăți imperfecțiunile și nesiguranța altora când nu ai deloc încredere în tine, dar am găsit consolarea în faptul că îi voi ajuta pe alții, cumva", a mărturisit ea.

Din fericire, în scurt timp după începerea tratamentului, pielea ei a început să se curețe de coșuri. Pentru prima dată după atâția ani, avea un semn bun. Ea spune că nu mai bagă în seamă efectele secundare pentru că e decisă să rezolve pentru totdeauna problema cu acneea. "Dacă ai acnee de zece ani, toate aceste efecte sunt minuscule în comparație cu muntele de momente în care am simțit că nu mai pot și că mi-e rușine de mine.

Am acnee de atâta timp încât nu mai știu cum e să nu ai așa ceva", a mărturisit ea.

Curajul ei de a-și prezenta chinul pe internet a atras numeroase mesaje de încurajare, scrie Daily Mail. Mulți oameni care se confruntă cu acnee sau care nu aui avut așa ceva dar înțeleg prin ce trece i-au scris că o respectă și o susțin. Katie e fericită că nu a rămas singură în fața acestei provocări și spune că scopul ei este să ajute pe alții: "Vreau să demonstrez că e în regulă să-ți arăți imperfecțiunile și să înveți să te iubești așa cum ești, cu sau fără machiaj."


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod