Tu ce stii despre orgasm?

Iti propun sa incepem astazi un serial, in care vom avea ca principala tema de abordare orgasmul la femei. In acest prim episod vom face o mica introducere a ceea ce inseamna orgasmul Evelor...

Iti propun sa incepem astazi un serial in care vom avea ca principala tema de abordare orgasmul la femei. In acest prim episod, vom face o mica introducere a ceea ce inseamna orgasmul Evelor, urmand ca pe viitor sa abordam si teme precum anorgasmia, tulburarile de dinamica sexuala la femei si multe altele.

Pana la urma, ce este orgasmul? Ce simtim cand avem orgasm si, mai ales, cum il simtim? Sunt cateva intrebari pe care multe femei si le pun si uneori nu primesc raspunsuri. Este foarte greu de transpus in cuvinte ceea ce simti in momentele respective. "Nu stiu daca pot fi explicate in cuvinte starile care te incearca atunci cand ai orgasm.


Eu, de exemplu, simt de fiecare data altfel aceste momente. Uneori parca 'imi pierd mintile', alteori aceasta intensitate puternica a placerii simtite ma face sa imi doresc sa dureze o vesnicie, simt cum valuri de caldura ma cuprind...

Sunt momente in care prefer o pardida de sex oral pentru a ajunge la orgasm, dar de cele mai multe ori recurg si la penetrare, dar important este sa te concentrezi la ceea ce faci, la partenerul tau si sa fii relaxata"
, spune Ana (29 de ani).

Cred ca multe dintre noi ii dau dreptate Anei: daca nu te concentrezi la ceea ce faci si nu te relaxezi, este aproape imposibil sa atingi placerea suprema. Daca la barbati orgasmul nu este o problema atat de delicata, pentru ca majoritatea resusesc sa atinga culmea placerii mai usor decat partenerele lor.


Inca un punct pentru teoria potrivit careia barbatii si femeile sunt doua fiinte total diferite, care functioneaza dupa diferite reguli. Si, ca sa intaresc ideea sustinuta mai sus, potrivit unor studii de specialitate, 10-20% dintre femei afirma ca nu au avut niciodata orgasm. Intr-un episod urmator, vom aborda si aceasta problema cu care, din nefericire,  se confrunta multe femei.

Orgasmul este intr-adevar greu de descris, pentru ca difera de la persoana la persoana, de la o experienta erotica la alta. Punctul de plecare este dorinta sexuala, iar daca "posezi" o astfel de dorinta, orgasmul poate fi atins. Libidoul sau dorinta sexuala este o problema a timpurilor noastre.


De cele mai multe ori, "pironite" la birou si ocupate cu treburile casei, acordam foarte putina atentie vietii noastre sexuale, neglijand-o sau amanand-o, fara sa ne dam seama cat de mult rau putem provoca, atat noua, cat si vietii sexuale a cuplului.


Nu lasa monotonia si stresul sa te doboare... Incearca sa te relaxezi putin, fa o baie fierbinte cu spuma, asculta muzica de relaxare si la lasa imaginatia sa "isi faca de cap"!


Potrivit studiilor efectuate de sexologi, dorinta sexuala a fiecaruia depinde foarte mult de astrologia si chimia organismului (activitatea feromonilor) fiecarei persoane, dar poate fi influentata in mod negativ sau pozitiv.

Orgasmul vaginal si cel clitoridian sunt cele mai cunoscute. Ceea ce nu stii poate, este ca orgasmul vaginal este de trei tipuri: vaginal inferior, vaginal profund sau normal, in aceasta categorie de orgasm vaginal intra si orgasmul generat de punctul G.

Orgasmul vaginal inferior este cel produs la intrarea in vagin, in zona perineului. Cum poate fi provocat? Printr-o penetare nu foarte adanca, de scurta durata, prin miscari rapide, al caror ritm nu are mereu aceeasi intensitate, fiind considerat usor superficial. Cea de-a doua forma de orgasm vaginal, cel profund (normal), este mult mai complex si mai satisfacator.

Se obtine prin stimularea in profunzime a vaginului, prin penetrari lente, dar si ritmice.

Acest tip de orgasm se manifesta prin contractii vaginale puternice, insotite, de cele mai multe ori, de abundenta fluidelor sexuale. Potrivit studiilor, o treime dintre femei afirma ca pot atinge orgasmul prin stimularea vaginului.

Despre orgasmul generat de atingerea punctului G, poti afla mai multe din articolul publicat anterior - Descifreaza enigma punctului G

Orgasmul clitoridian este obtinut prin stimularea zonei exterioare a vaginului, mai exact prin stimularea clitorisului. "Orgasmul clitoridian este senzational, din punctul meu de vedere! Este cel pe care il traiesc la intensitate maxima. Nu are grad de comparatie, pentru ca pot sa mi-l provoc si singura!", declara Bianca (30 de ani).


Poate fi atins mai usor decat orice orgasm si este mult mai intens decat orgasmul vaginal. Odata ce partenerul a identificat clitorisul (se afla la intersectia buzelor inferioare ale vulvei), treaba este ca si rezolvata.

Datorita faptul ca are o multitudine de terminatii nervoase, este foarte sensibil, iar daca partenerul tau stie cum sa il atinga si sa il sarute... experienta poate fi de neuitat
! Acest tip de orgasm iti antreneaza muschii pelvieni si cei abdominali.

 

Comentariile 51-72 din 72

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lore pe 20 Oct 2008, 23:03
    pt bley

    draga mea bley64...am spus acel lucru pt ca stiu din surse sigure...eu sunt psihiolog si ma ocup si de terapia de cuplu crede ma ca stiu f bn ce vorbesc:)

    0
    0

  • bley64 pe 20 Oct 2008, 22:31
    pentru lore

    este aproape falsa afirmatzia ta( intradevar in urma unui adevarat orgasm si femeile "ejaculeaza"!) deoarece, cele mai multe femei nu ejaculeaza ca urmare a unui (sau multiple ) orgasm; ejacularea este o caracteristica f.rara a femeilor ; nu confunda lubrefierea cu ejacularea. Sa nu ii pizmuiti pe barbatzi ca "ei au todeauna orgasm caci calitatea si intensitatea orgasmelor pe care o femeie le poate trai intr-o singura zi (langa un Barbat adevarat) pot avea de mii de ori mai multa intensitate decat "ordinarul" masculin. Sa nu uitati sa traiti timpul trupurilor voastre de femei tinere - timpul nu sta pe loc si nu iarta...

    0
    0

  • vıvı pe 20 Oct 2008, 21:51
    pt ralu-mar

    ralu -mar.ai perfecta dreptate senzatıle dıfera de la un partener la altul

    0
    0

  • Vıvı pe 20 Oct 2008, 21:47
    totul depınde de partener

    orgasmul vagınal este maı greu de obtınut .depınde şi de experıenta barbatuluı . majorıtatea femeılor au orgasm clıtorıdıal.deoarece acesta esta obtınut mult maı uşor fıe cu ajutorul parteneruluı sau nu.Eu am 28 de anı.mı am ınceput vıata sexuala la 17 anı,dar nıcıodata nu am avut orgasm vagınal .am avut parte doar de orgasm clıtorıdıal.preludıul este f.ımportant

    0
    0

  • ralu_mar pe 20 Oct 2008, 17:06
    bun articol

    Intr-adevar este un articol bun, documentat. In viata de zi cu zi senzatiile difera si de la un partener la altul chiar daca tu esti aceeasi.

    0
    0

  • gloria pe 20 Oct 2008, 17:05
    pt mariana

    ala e dobitoc daca se simte bine stiind ca ei ii vine sa vomite probabil.. ar trebui sa il paraseasca sau macar sa nu mai faca nimic din obligatie. e aproape viol.

    0
    0

  • niycolle pe 20 Oct 2008, 14:51
    wowwwwwwwwwwwwwwwwwwww

    wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww

    0
    0

  • daniela pe 20 Oct 2008, 14:40
    Orgasmul...

    preludiu conteaza cel mai mult,restul e fantastic...amundoi trebuie sa participe...sexul e o arta

    2
    0

  • diutza pe 20 Oct 2008, 12:47
    pentru lili

    lili pierzi timp daca nu incerci sa iti rezolvi problema cu partenerul tau......pentru ca asta e o problema (probabil nu va potriviti)tu stii mai bine, dar asta inseamna ca nu te simti bine. comunica mai mult cu partenerul

    1
    0

  • lore pe 20 Oct 2008, 12:43
    pt mariana

    draga mariana...sexul oral provoaca placere chiar daca e facut cu scarba de partenera deoarce aici e vorba de organul lui....penisul este un organ foarte sensibill la orice atingeri si reactioneaza chiar daca acestea sunt cu scarba sau cu placere:)

    1
    0

  • barna_liliana pe 20 Oct 2008, 11:05
    tu ce sti despre orgasm

    nu cred ca se poate descrie in cuvinte ceea ce simti, insa este extraordinar sa ai orgasm dupa un contact sexual, asadar cum barbatii ejaculeaza in urma raportului sexual si femeile ar trebui sa termine cu orgasmul, dar asta depinde foarte mult si de partenerul tau care trebuie sa te cunoasca bine si sa te poata aduce "in culmile placerii". Nu-mi vine sa cred ca sunt foarte multe femei care nu stiu inca cum este sa ai orgasm si nu au trait aceasta stare....

    1
    0

  • MARIANA 24 DE ANI pe 20 Oct 2008, 03:01
    SEXUL ORAL,FACUT CU OBLIGATIE?

    MA BUCUR DE ACEST SUBIECT,E SUPER.VREAU SA SPUN CA EU AM O PRIETENA CARE AFACUT SEX ORAL DOAR PT A SATISFACE PE IUBITUL EI,SI O FACE DE CATE ORI IO CERE CU TOATE CA EI NUI PLACE. NU ARE NICI UN FEL DE PLACERE SI CHIAR II DA SCARBA..:O FACE DOAR PT EL.CUM EL POATE SA AIBA PLACERE DACA EA O FACE DIN OBLGATIE?

    1
    0

  • lili pe 19 Oct 2008, 15:38
    orgasm

    eu una n-am avut niciodata orgasm cu partenerul meu, dar singura cred k am avut, simteam o placere enorma.

    1
    0

  • lore pe 19 Oct 2008, 12:45
    pt ghiocel

    draga mea orgasmul e trait de fiecare femeie in parte intr un mod diferit...chiar fiecare femeie care a intrtinut relatii cu mai mult de 1 singur partener poate descrie senzatiile unice pe care le a avut cu fiecare dintre acestia...si totusi orgasmul e 1 singur..nu toate senzatiile pe care le avem in timpul actului sexual sunt orgasme...nu stiu foarte multe despre viata ta sexuala ca sa mi pot da cu parerea...daca doresti sa mai vb scrie mi:)

    0
    0

  • ghiocel pe 19 Oct 2008, 10:43
    mersi lore

    lore, daca e orgasm atunci de ce nu am plenitudinea de senzatii pe care o descrie autoarea in articol? E asa un foc de artificii, dar slabut rau.

    0
    0

  • lore pe 18 Oct 2008, 23:42
    pt ghiocel

    da..intradevar in urma unui adevarat orgasm si femeile "ejaculeaza"!

    0
    0

  • sava22 pe 18 Oct 2008, 17:59
    super

    simtiam multe din toate astea dar nu stiam si chear imi era rusine sa intreb pe cineva este super sa poata sa aibe si femeile mai rusinoase cunostinte despre corpul lor si simtirile lor este super si cred si eu ca ar trebui sa citeasca si uni barbati sau sa ii conducem noi spre ce ne place sau spre ce ne simtim mai bine. Super inca o data.

    0
    0

  • denyssaC. pe 18 Oct 2008, 14:12
    oare de ce?

    dupa ce am orgasm,sau mi se rdica tensiunea sau mi se coboara brusc.de ce?inainte nu prea aveam asa ceva,dar in ultimul timp problemele de tensiune sunt foarte dese.deja a intrat in obicei de a face sex si de a abea pastile de tensiune.

    0
    0

  • ella pe 18 Oct 2008, 10:46
    marfa

    bvo!! un articol f bun pt toty :) tnetio tot asha:P

    0
    0

  • muzica53 pe 18 Oct 2008, 10:35
    felicitari

    important un articol f.bun care ar trebui sa-l citeasca f.multi parteneri pentru ca este un antidot f.bun contra stresului dar nunumai,etc

    0
    0

  • ghiocel pe 18 Oct 2008, 10:25
    ejaculare femina=orgasm?

    Ejacularea feminina are legatura cu orgasmul? Poate imi raspunde si mie cineva mai avizat.

    0
    0

  • Adriana pe 17 Oct 2008, 23:42
    Bravo

    Bravo!!! Un articol foarte bun! E foarte important sa iti cunosti propriul corp pentru a te putea bucura de tot ce ai povestit in articol.

    1
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod