Tu ce stii despre orgasm?

Orgasmul mamar este cel provocat prin stimularea sanilor. "Ador cand iubitul meu imi saruta sanii si mi-i ciupeste! Chiar si simpla atingere a lor in timpul preludiului sau a actului sexual imi induce orgasmul", mi se destainuie Ramona (27 de ani). Important de stiut este faptul ca nu toate femeile dezvolta orgasmul ca urmare a stimularii sanilor, pentru ca exista variatii individuale la fiecare femeie.

Un alt tip de orgasm este cel cervico-uterin, care consta intr-o penerare foarte profunda, fiind foarte complex si extrem de rar intalnit. Orgasmul cervico-uterin reprezinta o combinatie de vibratii care urca usor spre cervix si spre abdomen, aceste vibratii placute raspandindu-se in tot corpul.

Pentru a atinge acest fel de orgasm este nevoie de o compatibilitate extraordinara a partenerilor, si aici ma refer si la dimensiunile organelor sexuale. Poti incerca sa stai pe spate si ridica gradual picioarele pana ajungi pe umerii partenerului, iar apoi iti poti cuprinde iubitul de mijloc si poti face miscari de dute-vino in ritmul care iti place.

De ce in acest fel poti atinge un orgasm cervico-uterin? Pentru ca in aceasta pozitie, vaginul ti se micsoreaza, ceea ce ajuta ca penetarea sa fie profunda.

"Orgasmul profund... este cel care ma duce in al noualea cer! Este vorba de stimulari vaginale profunde in combinatie cu tipete de placere, fluctuatii ale respiratiei, unduiri, iar dupa... placere si relaxare totala. Ce as putea sa imi doresc mai mult de la iubitul meu?"
, declara Irina, radiind de fericire. Interesant este faptul ca o femeie poate avea orgasm profund de la cateva minute la cateva ore.

Daca acest orgasm se numeste "profund", in mod sigur actul sexual are si implicatii emotionale, dragoste si multa daruire.

Orgasmul profund poate fi atins de femei chiar si fara stimularea zonelor genitale, prin mangaieri atent realizate pe solduri, coapse, sani, deci prin atingerea zonelor erogene.

Orgasmul superficial consta in contractia muschilor perineului, care poate fi placut sau mai putin placut. Acest orgasm poate aparea atunci cand exista tensiuni psihice, cand actul sexual este vazut ca o descarcare, fara sa existe prea multe implicatii emotionale. Orgasmul superficial poate fi obtinut si prin masturbare, fiind urmat de un sentiment de neimplinire afectiva si de frustrare.

Mai exista si orgasmul anal (produs prin stimulare intraanala), simultan (orgasmul pe care il in acealsi cu partenerul in timpul actului sexual) si multiplu. Orgasmul multiplu reprezinta o "sesiune" de orgasme ce se repeta la intervale de timp diferite. In functie de stimulare, aceste orgasme pot creste in intensitate si iti pot creste placerea. Femeile pot avea pana la 20 de orgasme in timpul unui act sexual.

Multe dintre Eve pot atinge mai usor orgasmul datorita unei mai bune cunoasteri a propriului corp si unei experiente sexuale bogate. Nu durata penetarii te "conduce" spre orgasm, ci mai degraba buna comunicare verbala si sexuala dintre tine si partener, cunosterea propriului corp, relaxarea, in general multe lucruri care tin de psihicul tau.

Iata ce ne spune Lena Rusti, psihoterapeut: "Orgasmul este, pentru unele femei, un prieten de nadejde, pentru altele o fata morgana. Intre mister si dependenta, el este necesar pentru a avea un sentiment de implinire in plan sexual si intim. Atunci cand o femeie ajunge greu la orgasm sau simte ca nu poate ajunge, ea isi poate crea diferite complexe, la fel ca un barbat care are probleme de erectie sau de ejaculare. Senzatia de placere nu este o problema strict organica, dimpotriva.

Creierul este cel care da voie unei femei sa se simta libera si bine in preajma unui barbat. In peste 90% din cazuri, disfunctiile de orgasm au o cauza psihologica la femei. Orice retinere de ordin personal, moral, sentiment de rusine sau neincredere sau sentiment de vinovatie pot impiedica o femeie sa traiasca actul sexual si sa ajunga la orgasm. O atitudine deschisa si luarea unor hotarari privind viata sexuala, cu care sa se simta confortabil, lasa unei femei posibilitatea de a se simti libera pana la capat, traind orgasmul. Comunicarea deschisa cu partenerul este esentiala pentru relaxarea necesara atingerii starii de orgasm".


Poti afla mai multe din articolele:

Cum ajung femeile la orgasm

Preludiu... sau trecem peste?

Adevaruri si mituri despre orgasmul la femei

Orgasmul femeii: drept, necesitate, placere suprema

Orgasmul pentru... incepatoare

Cum poti atinge orgasmul mai rapid

 

Comentariile 1-50 din 72

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Sebastyan Mos pe 21 Mar 2014, 13:28
    Maxatin supliment

    Ioan eu am folosit suplimentul asta pe o perioada de 3 luni de zile si nu am simtit nici un efect advers. Cred ca si efectele astea secundare depind in mare masura si de starea de sanatate generala a individului, sau de metabolismul fiecarei persoane in parte. Eu le-am luat pentru ca aveam probleme de fertilitate din cauza cantitatii reduse de spermatozoizi. Apoi am citit ca produsul mareste cantitatea de sperma ejaculata, dar nu ajuta si la fertilitate! O zi faina!

    0
    0

  • Ioan pe 24 Ian 2014, 15:50
    Maxatin are efecte adverse?

    Ati avut ceva efecte adverse cu suplimentele astea? Ma intereseaza si efectele adverse minore. Daca ati sesizat asa ceva mi-ar fi de folos sa stiu si io. Ideea e ca am vazut ca e folosit si de actorii de filme pt adulti si as testa si io:)

    0
    0

  • Ilie pe 8 Nov 2013, 13:38
    Suplimente pentru imbunatatirea performantelor sexuale

    Toate suplimentele, dar absolut toate care sunt pentru imbunatatirea performantelor sexuale isi fac efectul diferit in functie de metabolismul fiecarei persoane in parte!

    0
    0

  • Diaonu pe 14 Oct 2013, 12:30
    Maxatin

    Si eu fac tratament cu Maxatin de 2 luni si sincer pana acum am sesizat rezultate bune mai mult la calitatea erectiei si la intensitatea orgasmelor. Mai am inca o cutie, si ma gandesc ca la sfarsitul tratamentului se vor vedea rezultate pe toate aspectele. Nu sunt dezamagit pana acum, dar astept si celelalte rezultate:)

    0
    0

  • radu pe 2 Iul 2013, 09:55
    Ejaculare masiva

    E chiar extraordinar sa ai parte de ejaculare abundenta in timpul partidelor de sex. Nu credeam sa traiesc vreodata senzatiile astea. Orgasmele sunt atat de intense incat simti o durere placuta in timpul lui. Ceea ce ma mira e ca prietena mea a mai cumparat o cutie din suplimentele astea ca sa le iau:)

    0
    0

  • martiniuc pe 26 Iun 2013, 13:57
    Ejaculare masiva

    Am intrat si eu pe sit-ul celor de la Maxatin si am descoperit lucruri foarte interesante despre produsul asta! Poate o sa cumpar si eu o cutie, dar o sa ma mai documentez mai mult inainte! Mult spor!

    0
    0

  • tiberiu12 pe 21 Iun 2013, 16:24
    Ejaculare abundenta

    Am folosit si eu Maxatinul si sunt multumit de el. Chiar daca multi spun ca ajuta si la erectie eu nu am simtit acest lucru. Cel mai mult actioneaza pe marirea cantitatii de sperma ejaculata! Din ce scrie pe site e foarte folosit de actorii de filme pentru adulti!

    0
    0

  • marian980 pe 7 Mai 2013, 16:25
    Orgasme de neuitat cu Maxatin

    Pentru un orgasm exp,oziv se poate folosi un supliment care are rolul de a mari volumul ejaculat. Senzatia e bestiala atat pentru tine cat si pt partenera . Numele suplimentului este maxatin si poate fi gasit pe internet. Cel putin eu de acolo l-am luat:)

    0
    0

  • gigi pulosu pe 11 Feb 2013, 00:07
    squirting orgasm

    zi fratele meu cum se realizeaza orgasmul asta ca sunt tare curios sa il provoc prietenei mele??? ma poate ajuta o gheisa ce a avut aceasta senzatie???.................

    0
    0

  • Elena pe 11 Apr 2011, 17:45
    un sentiment ciudat

    eu in timpul actului,am senzatia ca vreau sa imi dau drumul la ceva din mine.. e ca o senzatie cand vreau sa urinez..doar cu ceva diferit. am incercat sa fac asta si prin masturbare,dar singurul lucru pe care l-am facut a fost sa urinez . ma simt ingrozitor ca nu pot sa ajung si eu la asa numitul orgasm . as vrea sa simt si eu odata pentru totdeauna ce inseamna un orgasm.. alea sunt singurele sentimete pe cae le am . imi piteti da un sfat,va rog?

    7
    0

  • monica pe 29 Mar 2011, 07:39
    vi s-a intamplat....

    vi s-a intamplat ca dupa ce ati avut orgasm sa va simtiti rau? sa vi se taie respiratia si chiar sa aveti senzatia de greata? si chiar sa tremurati?

    6
    0

  • Dootsa pe 26 Mar 2010, 12:58
    buna

    eu nu pot avea orgasm daca inainte de penetrare nu am parte de un preludiu pe cinste.... am avut orgasm de multe ori.. mi`ar placea ca aceasta placere sa dureze mai mult.. :)

    0
    0

  • Angy91 pe 24 Mar 2010, 19:01
    bunaaa

    eu pot sa zic ca am avut .... :) pt k atunci knd ai orgasm ai o placere......de neimaginat si ai vrea sa dureze muuult timp :)

    3
    0

  • andra pe 13 Mar 2010, 16:08
    minune

    e minunat sa ai orgasm dar cum se face ca in 20 de ani de casnicie nu m-am simtit asa cum ma simt de 2 ani de cand am o relatie cu un alt barbat ,simti ca plutesti dar dureaza asa putin ,trebuie sa fie partenerul grijuliu cu tine pentru a ajunge pe aceste culmi daca este egoist doar sa se simta el bine atunci mai bine cauta pe altcineva

    4
    0

  • anna pe 4 Aug 2009, 17:13
    Nu pot sa am o viata sexuala..

    si eu am o relatie de 3 ani.si acum 2 ani mi-am inceput viata sexuala,dar nu am avut parte de nici un orgasm,de nici o placere,nici macar nu ma mai excit de cand am avut primul act sexual.nu stiu ce sa fac..nici macar nu intra toata "chestia" prietenului meu si tot ma doare.mi-e mila de el cat timp ma tot asteapta pt k eu il tot refuz d multa vreme...multa..ce as putea sa fac?:( ma gandesc sa ma duc la un ginecolog....sau psiholog pt ca o prietena imi zice k totul e numai in mintea mea,pt ca am avut un fel de dezamagire la primul act sexual.asa o fi?:(:(

    5
    1

  • valytzu pe 28 Iun 2009, 22:51
    paulinei

    o mare parte a trairii sexuale are loc in mintea fiecaruia,asadar folositi preludiul pentru a obtine efectul dorit:muzica,lumanari parfumate,asternuturi,colorate,lubrifianti sexuali,afrodisiace,etc;bafta.

    3
    0

  • paulina pe 20 Mai 2009, 19:41
    despre orgasm

    si dati un sfat ce sa fac daca dupa 20 de ani ma paraseste sotul ptr aceasta problema sustinind fals faptul ca cu altul pot o btine un orgasm dar cu el nu ; sunt sufleteste legat de el dar asta nu intelege si acuma sunt distrusa chiar nu mai pot

    1
    0

  • adela pe 23 Apr 2009, 15:56
    squirting

    lipseste o parte imporante care se refera la un numar mic de femei care au un tip de orgasm particular numit in engleza "squirting". prima data te sperii cand se intampla.

    2
    0

  • chipdeinger pe 14 Apr 2009, 20:13
    orgasm

    buna...am si eu o problema la fel ca multe alte cititoare din cate am vazut.....mi-am inceput viata sexuala acum 4 luni dar pana acum nu am avut niciodata orgasm si simt k prietenul meu desi nu mi-a spus direct e putin dezamagit sa zic asa din cauza asta. sa fie oare o problema in ceea ce ma priveste pe min???ma framanta lucru asta si nu stiu ce sa fac:(

    1
    0

  • Miruna pe 7 Apr 2009, 23:15
    Fara sex

    Stiu doar ca nu ma intereseaza,poate ptr.simplul motiv ca nu am avut niciodata,dar nici nu-mi doresc ptr.ca la fiecare act sexual abia astept ca prietenul meu sa-si termine treaba si sa ma lase in pace. Orice conteaza numai sexul nu. Plimbari ,glume, romantism...orice altceva numai sexul nu ma intereseaza. Adrvarul este ca ...pur si simplu imi este scarba de acest act atat de ridicat in slavi de unii si unele si atat de mediatizat de toata lumea in ultimul timp. Cu toata stima numai bine.

    1
    4

  • monika pe 3 Apr 2009, 18:25
    orgasm

    Ce inseamna orgasm.

    5
    0

  • L.B.C. pe 30 Mar 2009, 18:00
    descrierea sentimentului

    eu ma bucur enorm,se pare ca intru in 32 % din femeile care au intotdeauna orgasm atat cand are loc penetrarea cat si atunci cand am parte de un sex oral.nu stiu daca toate persoanele simt ca si mine orgasmul dar este mirific si total diferit de cel al barbatilor. La sexul oral eu,una,ma simt minunat si consider ca sexul oral este de 2 feluri unul care te relaxeaza ,te calmeaza te destreseaza, in care totul decurge calm si al doilea este acela in care iti vine sa musti din perna sa il zgarii pe partener,pur si simplu sa te urci pe pereti de placere. parerea mea este ca barbatul doreste sa simta doreste sa vada si sa traiasca fiecare moment cu simtul realitati,pe cand noi,sau cel putin eu ma desprind total de aceasta lume,uneori nici oglinda dar nici eu nu ma mai recunosc, atunci cand simti ca tremura fiecare centimetru din tine si te pierzi prin fantezii avand o minte limpede si demult pierduta in meleaguri indepartate,innebunita dupa placerea oferita. Fiecare ejaculare avuta nu o pot descrie altfel decat ca o pierdere de memorie,o cadere intr o superba si eliberatoare inconstienta,in care spiritul tau se descarca si te duce pana pe nori,o explozie de sentimente!

    7
    0

  • jully pe 27 Mar 2009, 05:50
    oare eu am orgasm?

    sincer eu cred k nu am sau poate nu stiu eu.am unele senzatii dar nu stiu dak asta e orgasmul.km pot sa imi dau seama dak am sau nu?va rog cine stie sa imi dea vreun sfat va sunt recunoscatoare.

    3
    0

  • valy05bz pe 17 Feb 2009, 13:23
    orgasm

    eu nu am avut niciodata un orgasm si tare mi as dori sa am candva,prietenele mele imi spun k nu e normal k ele simt cand au orgasm,si cate o data sunt invidioasa.Sunt maritata si sotul meu incearca sa ma faca sa ajung la orgasm dar degeaba,de multe ori ma simt prost fata de el.Ce ma sfatuiti?sa merg la un ginecolog?astept sfaturi.multumesc.VALY

    1
    1

  • kmy55 pe 7 Ian 2009, 19:01
    Orgasm

    Nu am avut niciodata orgasm.ce sa fac?ar trebui sa merg la un medic?Va rog dati-mi un sfat

    3
    0

  • Ella_ pe 4 Ian 2009, 10:17
    orgasm------

    eu tot citesc aici despre UN orgasm. Este prea putin, EU nu ma multumesc doar cu UNUL. Cel putin trei orgasme la un act sexual. In general depinde de femei cate si ce fel de orgasme are. Ba chiar din cand in cand un Megaorgasm. Este ca un Tornado si cutremur intruna. E pacat ca femeile rateaza clipele astea deosebite.

    3
    0

  • diana pe 6 Dec 2008, 09:48
    org

    in sfarsit a vvorbit un barbat!iubire,respect ,preludiu,fara sila,fara lene,fara problemele zilnice,acea dorinta egoista sa nu existe,doar sa daruim,fiecare sa se gandeasca la celalalt,sa se produca acea scanteie,sa vezi in ochii lui ca e topit de placere,dar si comunicarea e foarte importanta ,nu are rost sa fim pudici.Cat dureaza ?Uneori putin uneori ore in sir ,depinde cat de flamanzi suntem,cine sa se uite la ceas?barbatii spun ca conteaza marimea-e posibil,poate ca eu am gasit omul potrivit,dar cel mai mult conteaza atitudinea lui pt ca tot timpul se gndeste la mn si suntem asa de 20 de ani,inca nu ne-am saturat unul de celalalt(probleme de ordin casnic sunt dar eu fac abstractie de ele cnd sunt in pat.

    4
    0

  • vlad pe 5 Dec 2008, 21:27
    orgasm

    interesante comentariile... si noi avem de invatat. Voi vorbiti iar noi ,,ciulim urechile ,, si incercam sa ne perfectionam...Cele mai importante lucruri sunt :iubirea,respectul si....preludiul..(pe care noi,din pacate,il neglijam din prea multa dorinta..egoista ).Va felicit pentru initiativa pe forum.

    3
    0

  • Loreley pe 1 Dec 2008, 19:23
    Interesante articole

    am citit ca unele fete sunt obligate sa faca sex oral partenerului si le este scarba....sincer....ma tot intreb...ce poate fi asa scarbos? mie nu mi se pare deloc scarbos...kiar imi face placere sa`i faca partenerului meu sex oral...

    3
    0

  • moni pe 1 Dec 2008, 14:56
    orgasmul.....

    mia facut placere sa citesc articolul acesta,e foarte bine ca noi femeile sa ne informam cat mai mult despre viata sexuala,eu de exemplu am doar orgasm clitoridian,e super,dar as vrea sa am si vaginal la penetrazie interna.de ce nu am orgasm vaginal?

    2
    0

  • alinaz pe 29 Nov 2008, 02:21
    e vina mea?

    nu reusesc sa am orgasm cu partenerul meu.totul merge excelent pe parcursul actului sexual dar la sf nu reusesc sa am orgasm.eu ii spun mereu k nu are nimic k o sa am pana ala urma dar el face tot posibilul sa ma ajute...dar fara nici un rezultat...si de multe ori il vad chiar suparat pe motivul asta.am incercat toate variantele:sex oral(cel mai mult din partea lui),imi cun foarte bine punctul g,stie cand sa ma atinga si unde dar totusi nu reusesc sa am orgasm....ce se poate face?ajutati-ma k simt k relatia mea incepe sa se destrame...

    0
    0

  • irinnaioanna pe 8 Nov 2008, 20:06
    orgasm

    are vreo legatura orgasmul cu faptul ca am trompele legate?

    1
    4

  • ghindoaca pe 8 Nov 2008, 14:19
    dureri in timp actului sex.

    si eu am astfel de dureri,de ani de zile.dar niciodata nu am avut idee de ce .acum incep sa realizez cit de putine stiu in acest domeniu si cit de important este pt femei sa le cunoasca.

    3
    0

  • ghindoaca pe 8 Nov 2008, 14:16
    orgasm

    foarte interesant articolul despre orgasm.se pare ca ajungem la o virsta destul de inaintata si ne dam seama ca nu ne cunoastem nici corpul si nici ce bucuriile pe care ni le poate aduce.e prima data cd aflu ca orgasmul poate fi de mai multe fweluri.se pare ca am pierdut mult.

    1
    0

  • miha pe 2 Nov 2008, 13:03
    o fi sau nu o fi...

    fetelor,eu nu stiu sa va zic dak am avut sau nu orgasm vreodata.simt o placere "mai altfel"de scurta durata daca ma masturbez sau la constact sexual daca odata cu penetrarea sunt si mangaiata ori de el ori de mine.dar este o senzatie care in momentul in care ajung la ea nu pot merge mai departe.cred ca ea ar mai dura dar eu ma opresc.o fi orgasm sau abia dupa acea senzatie urmeaza orgasmul ?iar dupa cum descrieti voi orgasmul acesta nu cred ca este caci doar ma linisteste dupa ce sunt putin excitata.voi ce credeti?in plus nici nu prea am chef sa fac dragoste caci suntem amandoi obositi desi el ar face mereu

    0
    2

  • emi pe 2 Nov 2008, 09:38
    buna!

    As vrea sa stiu si eu cat dureaza actul sexual .

    8
    0

  • justjoana4you pe 27 Oct 2008, 15:44
    ...

    buna andreea...ms ca mi-ai raspuns la intrebare....din pacate eu nu sunt in masura sa raspund la intrebarea ta....:D...sper sa iti gasesti raspunsul....

    0
    0

  • Andreea_Andu pe 25 Oct 2008, 11:21
    pentru "joana4you"

    buna!eu am 21 de ani si iau anticonceptionale de 1 an si ceva...nu pot sp k sunt dependenta de ele,nu cred asta, in schimb,legat de perioada "noastra",numai am dureri asa mari si nici nu mai am un flux mare.si acum sa sp problema mea...eu nu am ajuns la orgasm...de ce nu stiu!va pup..poate imi puteti da niste sfaturi

    0
    0

  • SSJ13 pe 24 Oct 2008, 15:14
    ...

    comentariu bun! amu vreau bulina

    0
    0

  • anita pe 24 Oct 2008, 13:31
    pt covaciu floare

    SUNT DEACORD CU TINE!!

    0
    1

  • monyq pe 24 Oct 2008, 00:42
    pt denyssaC.

    in primul rand cati ani ai de ai probleme cu tensiunea?este probabil ca de la hiperventilatie adica de la respiratie si efort sa te simti ametita dupa cateva minute iti revii?daca da bea putina apa inainte sau imediat dupa.eu sunt as.de farmacie si cred ca de la asta ti se trage la prima vedere.pusi

    0
    0

  • justjoana4you pe 22 Oct 2008, 17:44
    mersi

    mersi mult cory...o sa merg la medic sa vad ce fel de anticonceptionale sa iau...te pup....

    1
    0

  • cory pe 22 Oct 2008, 17:24
    pentru "joana4you"

    eu iau anticonceptional de 2 luni si tot asa ma doare burta..nu stiu ce sa zic,intreaba medicul poate sunt anumite anticonceptionale

    0
    0

  • justjoana4you pe 22 Oct 2008, 15:11
    buna

    nu stiu ce sa zic...adica am doar 18 ani si sunt virgina inca...dar ma documentez despre tot ce tine de sex.....si mi se pare o idee buna sa se scrie despre chestiile astea pentru ca asa inveti sa iti cunosti mai bine corpul....am auzit ca e bine sa iei anticonceptionale pentru ca nu o sa te mai simti rau cand esti pe stop...eu cand sunt pe stop ma doare burta ingrozitor....mama zice sa nu incep sa iau anticonceptionale de la varsta asta dar eu nu stiu ce sa zic...e adevarat ca poti sa devii dependenta de ele.....stiu putine lucruri despre astea....poate ma ajutati voi.....va pup....aveti grija de voi....

    0
    0

  • diggler pe 22 Oct 2008, 12:45
    bun articol.

    foarte bun articol,intr-adevar. @mariana & lore : nu orice tip simte placere la sexul oral,daca e facut anapoda.

    0
    0

  • gogo pe 21 Oct 2008, 21:38
    bun

    felicitari pt articol

    0
    0

  • covaciu floare pe 21 Oct 2008, 21:10
    extaz euforie

    daca toate perechile ar ajunge simultan la orgasm n ar mai fi divorturi NICI NEMULTULITI NERVOSI DEPRESIVI DAR CA SA AJUNGI LA PERFORMANTE TREBUIE FIECARE SA AIBA RABDARE SA SE AJUTE RECIPROC EXACT CA OPERECHE DE DANSATORI PATINATORI SUCCES SI NU MAI SCHIMBATI PARTENERII CACI CINE SE LAUDA CA ARE MAI MULTE RELATII DE FAPT NU A AVUT NICI UNA REUSITA

    0
    0

  • lili pe 21 Oct 2008, 20:08
    pastile

    anticonceptionale scad libidoul si apetitul sexual, eu am luat 10 luni pastile si acum nu am nici un chef se sex de vreo 2 luni, inainte nu aveam probleme de genu asta.

    1
    0

  • Mady pe 21 Oct 2008, 19:16
    super!

    Super articolul!Eu pot sa zic ca nu am avut niciodata orgasm vaginal, doar clitoridian.Am folosit pana acum numai prezervative...proasta idee.Prezervativul ia din placere...asa ca am pus piciorul in prag...nu se mai poate cu....trec pe anticonceptionale...

    0
    0

  • ludmila_octavian pe 21 Oct 2008, 16:09
    bravo

    e un articol super!

    0
    0
Pagina « 1 2 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod