Recitalul extraordinar Cvartetul Belcea

17 Octombrie 2008
Facebook Twitter Comenteaza
Recitalul extraordinar Cvartetul Belcea

Cvartetul Belcea revine la Bucuresti in cel de-al saptelea concert din cadrul programului de rezidentiat initiat de Institutul Cultural Roman si Filarmonica "George Enescu". Recitalul extraordinar de la Ateneul Roman reuneste Cvartetul nr. 6 Op. 50 in Re major de Joseph Haydn, Cvartetul nr. 3, Op. 94 de Benjamin Britten si Cvartetul nr. 3 Op. 59 in Do major Razumovski de Ludvig van Beethoven. Evenimentul va avea loc sambata, 8 noiembrie, ora 19:00, la Ateneul Roman.

Una dintre cele mai aclamate formatii ale momentului, Cvartetul Belcea (Corina Belcea-Fischer - vioara, Laura Samuel - vioara, Krzysztof Chorzelski - viola, Antoine Lederlin - violoncel) a fost infiintata in 1994, pe cand cei patru muzicieni studiau la Royal College of Music, Londra.
Cei patru muzicieni au urmat stagii de perfectionare cu membrii cvartetelor Chilingirian, Amadeus si Alban Berg. Premiile castigate la concursurile internationale de la Osaka si Bordeaux, precum si Premiul pentru muzica de camera decernat in 2001 si 2003 de Societatea Filarmonica Regala, au confirmat valoarea de exceptie a formatiei.

De asemenea, Cvartetul Belcea a castigat in 2001 premiul Gramophone pentru debut, iar cu ocazia lansarii Integralei cvartetelor de Bartok, aparuta in 2008 cu sprijinul Institutului Cultural Roman, a primit distinctia Ansamblul cameral al anului oferita de Echo Klassik Awards.
 
Din 2007, la initiativa Institutului Cultural Roman si cu sprijinul Filarmonicii "George Enescu", Cvartetul Belcea este cvartet in rezidenta la Ateneul Roman.
Pe langa seria de recitaluri extraordinare, programul include si cursuri de maiestrie ale caror beneficiari sunt tinere cvartete din Romania si Republica Moldova.
 
Cvartetul Belcea este in prezent ansamblu asociat la Guildhall School of Music and Drama. Pentru inregistrari au contract de exclusivitate cu casa de discuri EMI.

Ai nevoie de un sfat?

Intreaba pe

Afla ultimele noutati

Aboneaza-te la newsletter »
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod