Confesiunile unor femei singure...

Diana, o alta prietena de-a mea, care are 26 de ani, a trecut printr-o serie de relatii care i-au facut mai mult rau decat bine, iar acum incearca sa "recupereze" nefericirea din trecut, avand cateva relatii in paralel. "Inainte ma simteam singura, acum nici nu mai stiu gustul singuratatii. Am o relatie pur sexuala cu un coleg de serviciu, care ma face sa ma simt cea mai importanta persoana de pe pamant. Nu vreau sa ma gandesc la ce ar putea fi maine. Am foarte multi pretendenti, dar acum nu fac decat sa ma distrez. Teoretic sunt singura, practic, nu. Imi este bine asa, in postura in care ma aflu! Nu imi lipseste nimic!".

Percepem si traim singuratatea in feluri diferite. Diana adora noul stil de viata si nu simte nevoia unui iubit stabil, alaturi de care sa faca planuri pentru maine sau saptamana viitoare. Traieste clipa si are propriile repere, nu trebuie sa inventeze scuze atunci cand nu are chef sa se vada cu el, are libertate deplina, este independenta, dupa cum mi se destainuia. "Am o mie de lucruri pe care pot sa le fac singura, nu mai stau lipita de telefon atunci cand trebuie sa ma sune, cum faceam atunci cand eram indragostita. Acum privesc totul cu detasare. Ma gandesc mai mult la mine si imi prieste aceasta singuratate".

Pentru Diana, singuratatea nu inseamna suferinta sau neimplinire, cum inseamna pentru unele dintre noi. Pe ea nu o deranjeaza ca nu are cui sa i se destainuie, nu duce lipsa unei mangaierii suave pe fata din fiecare dimineata, a noptilor pierdute in care sa vorbeasca nimicuri cu iubitul, fara a se plictisi vreodata, sau a planurilor stangaci facute pentru vara ce va veni...

Iata ce ne spune Mery, o alta cititoare Eva.ro: "Nu-i asa de simplu pentru o femeie, ba chiar as spune ca este complicat atunci cand este singura. Este greu, insuportabil, iar uneori, chiar daca esti pe picioarele tale, independenta financiar, duci lipsa de o clipa de mangaiere, alintare si rasfat.

Depinde si de caracterul fiecareia, cat poate sa duca povara singuratatii. Eu am reusit pana acum (de mai bine 5 ani si jumatate), dar este greu. Nu cu vointa mea am ramas singura, am luptat din greu pentru viata partenerului meu de-o viata, iar viata asta dura te face de multe ori sa razbesti, sa castigi, sa lupti, sa pierzi, dar mergi inainte. Nu toate femeile singure mai pot spera la o alta iubire - virsta, anturajul, locul unde traiesti - sunt doar sortite sa spere.... eu nu-mi pierd curajul niciodata. Cad, ma ridic si plec".

Ca o concluzie...


Este clar! Nu suntem sortite sa stam toata viata singure, dar nici sa ne aventuram in relatii in care nu ne simtim implinite. Unele dintre noi nu dorim sa fim singure, dar se intampla sa traim si astfel de perioade crunte. Alte femei tanjesc dupa singuratate, din varii motive. Uneori depinde de noi, alte ori nu, important este sa gasim puterea sa ne ridicam si sa mergem mai departe. Sa luptam pentru ceea ce este mai bun pentru noi!

 

Un articol Nicoleta Tarantus

 

Comentariile 301-306 din 306

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • constantin elena pe 13 Mar 2009, 12:14
    singuratatea

    sunt de acord cu elena -femei singure-

    0
    0

  • elena pe 13 Mar 2009, 10:08
    femei singure

    Mai trist este sa fii singur in doi atunci cand traiesti cu sotul ca vecini de palier....din cand in cand ti se mai atribuie vreo intrebare, esti buna atunci cand rezolvi diverse situatii, in rest esti un bun de care atunci cand el se satura de fata ta se eschiveaza incepe cu esti grasa, esti urata ... etc desi nimeni nu il intreaba de sanatate sau cat e ceasul .... e trist sa fii in doi dar SINGURA....

    0
    0

  • eudoxiu pe 12 Mar 2009, 23:30
    Poate, sau poate ca nu....

    Sa alegi singuratatea, mi se pare o dovada de egocentrism. Traiesti acum doar pentru tine. Iti e bine, nu suferi, nu te face nimeni sa suferi, si totusi pentru cateva clipe parca ar fi fost mai bine cand deschizi usa sa se faca tandari linistea din casa de gura celor mici; ar fi mai bine sa te mangaie cineva si sa iti puna:mamii, nu-mi citesti o poveste? Sunt mici bucurii care ne umple inima si ne dau pana la urma un scop in viata. Te-ai intrebat: pentru ce? Pentru ce muncesti 12 ore la servici, pentru ce te zbat? Pentru cativa bani in plus? Pentru cateva rochii sau genti? Ce vei face cu ele? Le vei avea, dar vei avea parca un gol mai mare in suflet. " Nu strangeti comori pe acest pamant, pe care sa vi le fure hotii, sa le manance rugina sau molia. Ci strangeti comori in ceruri. Pentru ca acolo unde este comoara voasta va fi si sufletul vostru". Vei ajunge la 60 ani, fara sa ai pe nimeni langa tine, in afara de un motan sau un catel. Ele vor fi 'averea' ta. Te vei uita in spate, si vei spune: pentru asta am trait. Poate, sau poate ca nu ... e asa.

    0
    0

  • o alta floare pe 12 Mar 2009, 18:04
    despre singuratatea femeii

    este greu sa fi singura ! sa ai si un copil de crescut, sa-ti termini si facultatea, sa-ti mai cumperi si casa cu ajutorul parintilor, sa mai faci una, alta ....dar toata viata asta are un sens : sa fie traita! pana la urma conteaza ce realizezi chiar singura, ca reusesti sa cresti copilul mare, ca iti cumperi azi un parfum ca ti-e dor, maiine o bluza ca ti-a aplacut, ca ai iesit cu fetele la restaurant de ziua unei colege, si multe alte NIMICURI din astea care umplu viata chiar si a unei femei singure . asta a fost viata mea ! si nu a fost urata deloc, chiar daca a lipsit EL, marele EL cu iubirea lui ...pentru ca a divortat. trebuia sa stam cu parintii lui si eu nu l-am urmat ... cand am fost casatoriti numai iubirea lui nu substituia restul, aveam nevoie de tot si de el si de tot ce am avut dupa divort.... facultate, profesie cu satisfactiile ei, mici nimicuri femeiesti care umplu viata ... deci ? parerea mea este ca trebuie sa ne bucuram de viata, traim o singura data si tineretea trece atat de repede !

    0
    0

  • flori pe 11 Mar 2009, 20:00
    singuratatea in doi

    uneori esti mult mai singur intr-o casnicie decat divortata , sotul meu petrece aproape tot timpul liber cu prietenii la pocher , se poate suferi mai mult in doi decat singur !

    0
    0

  • claudia pe 11 Mar 2009, 15:04
    singuratatea

    am citit cu mare interes ,nu ma bucura cu nimic ,dar am tras o concluzie sunt multe ca mine .....singure.... nu e rau mai ales cand ai tot timpul din lume pentru tine si atata. mai e si familia ,eu o respect si saptamanal merg la ea,vorbim,radem,suferim,ne mai si contrazicem.si luni de la capat singura cu serviciul care e de asa fel incat sa imi ocupe toata ziua si vine seara si tot tabietul,toate stirile ...dar tot singura nu sunt trista poate asa se intelege ,dar,nu ,imi e bine si asta de multi ani nu am pe nimeni,nici nu stiu daca mai vreau sa am pe cineva m-am obisnuit cu mine si cu ,,singuratatea '' mea . cateodata imi lipsec prietenii,dar si aici am fost dezamagita asa ca mai bine singura decat nefericita sau cu sperante si incredere in cine nu merita

    0
    0
Pagina « 2 3 4 5 6 7 »

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod