Cum faci fata singuratatii

Daca spui despre o femeie ca este singura este mult mai trist decat daca ai spune despre un barbat ca este singur. Barbatul singur, oricat de banal ar fi el, nu are cu adevarat...
Daca spui despre o femeie ca este singura este mult mai trist decat daca ai spune despre un barbat ca este singur. Barbatul singur, oricat de banal ar fi el, nu are cu adevarat o problema. El cauta o femeie libera - in general la fel de banala- si continua sa caute pana cand o gaseste.

Se poate spune ca si in cazul femeii se poate aplica aceeasi regula si ca ea nu face face nimic altceva decat sa caute disperata un barbat liber. Se pare insa ca nu este atat de usor pe cat pare la prima vedere.
 
In primul rand, o femeie nu trebuie sa para in cautare: trebuie sa recurga obligatoriu la o ambuscada, ceea ce reprezinta intotdeauna o problema complicata. In momentul in care barbatul singur realizeaza ca urmeaza sa fie prins in undita, devine o creatura imprevizibila. Ori este prea timid, ori prea ingenios, ori daca se lasa prins se dovedeste atat de jalnic, incat trebuie aruncat inapoi.

Cinci din zece persoane care traiesc in singuratate o fac pentru ca nu au alta solutie si cel putin trei din celelalte sunt egoiste. Exista insa posibilitatea ca la un moment dat in viata, cand si cand, intre doua relatii/casatorii, sa iti doresti sa ai parte de putina singuratate. Multi o considera o optiune si o aleg, in timp ce altii considera ca fac un pas trendy si dupa o luna incep sa regrete ca l-au facut.

Important este ca exista o tehnica de a trai bine si singura, asa cum exista o metoda pentru orice, daca vrei sa faci ca acel orice bine cu adevarat.
Indiferent daca singuratatea ti se pare un blestem sau o aventura, iti trebuie un plan ca sa poti actiona in cel mai bun mod.

Poti trai singura vesela, gratioasa, plicticoasa, deprimata sau apatica. Sau te poti complace intr-o singuratate posaca, autocompatimindu-te si fara a trezi niciun sentiment in inimile celorlalti.

Alegerea ta in aceasta privinta nu are nimic de-a face cu veniturile. Daca acestea sunt mici, vei gasi probabil, la acelasi nivel, multe alte persoane singure, mult mai multe decat ai fi gasit daca veniturile tale ar fi fost mari.

Daca traiesti singura de multa vreme, probabil ti-ai conturat deja propriul mod de viata. Inceputul il constituie atitudinea sau abordarea. Factorul hotarator pentru a trai singura este hotararea de a trai singura si bine. Trebuie sa decizi ce fel de viata vrei si apoi sa faci totul pentru a o avea.

Atunci cand traiesti singura, nimeni nu decide nimic in numele tau. Ideea de a lua singura decizii poate parea inspaimantatoare. Nu este deloc asa. Poti foarte bine sa te distrezi si indiferent daca esti singura sau nu, poti trai exact asa cum iti place.
 
Evident trebuie sa iei in calcul si alte aspecte precum:
- nu vei mai avea pe nimeni sa te plictiseasca, atunci cand esti obosita, dar nici tu nu vei avea pe cine sa plictisesti atunci cand vei fi obosita.
- nu vei mai avea pe nimeni care sa iti achite notele de plata, dar nici nu va mai exista cineva care sa te bata la cap cu ele.
- vei putea sa mananci ce, cand si unde doresti.

De fapt atunci cand esti singura, esti libera sa te rasfeti cu nerusinare, un avantaj de care putine femei singure stiu sa profite.
Nu are rost sa te arati spartana atunci cand nu e nimeni care sa se uite la tine. Chiar si alturismul presupune un spectator - la fel ca toate lucurile de pret ale vietii.

Singura intre cei patru pereti ai tai, poti sa faci ce-ti place. Trucul consta in a-ti aranja viata astfel incat sa iti placa cu adevarat. La inceput poate parea dificil, mai ales daca ai ajuns singura fara sa vrei. Pe parcus insa, vei vedea ca lucrurile nu stau chiar atat de rau. Daca ai impresia ca plansul de mila va rezolva problema singuratatii, te inseli amarnic. Vei fi considerata o lasa, care are destul de multe sanse de a ajunge o pacoste publica.

Trebuie sa ai incredere in tine, sa te consideri o persoana desteapta si independenta si sa ai destula minte sa transmiti aceasta imagine si celorlalti. Cand incepi sa traiesti singura, sfidarea este cea mai la indemana arma. Vor exista momente in care vei avea nevoie de ea, in special daca in trecut ai fost alintata de cineva.

Vei descoperi insa repede ca independenta, mult mai mult decat virtutea, isi are propria rasplata. Faptul ca esti pe picioarele tale iti confera un entuziasm extraordinar, iar atunci cand o poti face cu succes, fara prieteni, rude si  iubiti, ca sa nu mai vorbim de dusmani, te simti surpinzator de binevoitoare fata de toti ceilalti.

Daca obisnuiesti sa te gandesti la tine ca la o fata batrana, ai face bine sa renunti la asemenea ganduri cat mai repede.
Probabil ca va trebui sa mai scoti telefonul din priza si sa deconectezi soneria usii, daca vrei sa fii o persoana vesela, interesanta si la moda. Oricine poate face asta daca este suficient de hotarat.

Nu poti sta acasa asteptand ca aceste calitati sa se pogoare asupra ta precum lumina din cer, dar le vei dobandi prin intermediul unei foarte serioase concentrari asupra prietenilor, hobby-urilor, petrecerilor, cartilor si asupra tuturor lucurilor care iti suscita interesul.

Oricare dintre ele te vor face sa fii interesanta. Ai nevoie insa de variatie. Fiecare femeie ar trebui sa aiba un minimum de cunostinte despre practic orice. Cele cateva lucruri pe care ai timpul necesar sa le aprofundezi, te vor amuza, iti vor deschide noi orizonturi, te vor face sa vorbesti mai elevat, dar nu te vor face o interlocutoare mai buna, fiindca asta presupune sa stii si sa asculti. Iar ca sa stii sa asculti trebuie sa ai idee despre ce vorbeste celalalt.

Capitolul imagine de sine este unul dintre cele mai importane, daca vrei sa faci fata cu succes singuratatii. Ai nevoie de haine elegante si de stil. Trebuie sa ai cateva costume de ofice, elegante si cu bun gust, trebuie sa ai cateva rochii de seara si cel putin una de casa seducatoare, pe care sa o imbraci cand ai musafiri.
 
Si cosmeticele trebuie luate in serios, la fel si parul si toate celelalte trucuri de infrumusetare care te ajuta sa te simti eleganta.
Acesta este rasfatul care da roade. Pe langa asta mai exista si alte lucruri importante cum ar fi: un pahar de vin rosu si o cina calda intr-o seara cand te simti singura si obosita; o cada plina cu spuma si un pahar rece de sampanie; o carte noua si picanta, pentru noptile lungi de vara; o lenjerie sexy din bumbac etc.

Daca vrei ca singuratatea sa nu puna stapanire pe tine, de azi uita expresia - "Nu conteaza, pentru ca nu ma vede nimeni", uita de mancarea inghitita pe un colt de masa si hainele lalai. Toate acestea nu fac decat sa te adanceasca si mai mult in singuratate si sa te transformi intr-o persoana fara scapare.

Articol preluat din cartea "Singura si nu regret" de Marjorie Hillis, aparuta la editura Nemira
 

Comentarii (8)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • cameleonic pe 6 Mar 2009, 13:35
    de ce n-ar trebui sa disperam

    A fi singura ca femeie suna mai grav decat a fi singur ca barbat.Se presupune ca femeile sunt niste fiinte firave care au nevoie de ocrotire in timp ce barbatii se pot descurca singuri. Totusi a fi singura iti da prilejul de a te cunoaste mai bine de a dedeica tot timpul celei mai importante persoane,TU. si nu e nimic rau in asta.

    0
    0

  • anonima pe 12 Aug 2008, 20:05
    soper artikol

    sunt singura si ma simt bine fara sa am sone cv sa ma deranjeze fatra sa se supere cn pe nm ca nu am ajuns la intalnire singura si ferikita yupi!!COOL LIFEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEee

    0
    0

  • gratiela pe 12 Aug 2008, 14:19
    pentru yor

    Ai dreptate. E sunt maritata(inca), dar ma simt singura. Nici nu mai port verigheta pe deget. Dupa ce m-a ranit(de moarte, si nu exagerez), mi se pare o jignire adusa ideii de verigheta, s-o mai port. Da, sunt maritata, nu dorm singura in casa(uneori si in pat), merg sambata la iarba verde in doi, luam masa impreuna, dar cata tristete! Cata minciuna! Cum nimic nu mai poate fi cum a fost! Daca n-as avea copilul cu realizarile lui, realizarile mele profesionale, amintirile legate de aceste realizari, de bucurii prilejuite de un concediu, o excursie, un dans, o prietenie, o rochie, o carte, as zice ca am dreptate sa fiu disperata. Dar e adevarat, viata nu e doar traire in cuplu, viata inseamna tot ce-am spus mai sus. Si, cu toate ca am ratat in doua casnicii traind deceptia la dublu, simt ca am dus, duc, o viata frumoasa. Ma am pe mine.

    0
    0

  • yor pe 12 Aug 2008, 10:53
    singura

    Toate femeile se plang, pe buna dreptate. Te intrebi de ce eu care am aproape toate calitatiile unei femei adevarate sunt singura? Suntem dependente sentimental de un el, din pacate, nu ne putem mintii la infinit ca e bine, uneori e o etapa din viata si de noi depinde sa fim fericite. Asteptam la infinit ca el sa vina sa ne scoata, sa ne sune, sa ne faca fericite. Am realizat pe pielea mea ca el nu e dispus cand vreau eu -el e ocupat, n-are chef, uneori timp si EU vreau sa traiesc. De ce sa traiesc in asteptare? Sunt momente cand sunt disperata...cea mai mare realizare e cand ma uit inapoi imi zic am facut ceva-o scoala, un om fericit, ma refer la mine. Stiu ca o sa ziceti ca nu se compara...inveti ceva in vremea asta, cel mai important ca esti puternica. La ce ti-ar folosi sa fi cu el si sa te simti singura, sa intri intr-o relatie doar din disperare ca esti prea batrana sa mai astepti sa fi mama, te uiti la anul trecut si vezi ca ai sperat si ai visat. HAI SA TRAIM ! Chiar daca numai cu noi insine, hai sa ne iubim, sa ne respectam, sa nu ne simtim vinovate ca nu suntem cu cineva, ca nu suntem ca altele cu o verigheta pe un deget. Intreaba-te in fiecare zi ,, ce fac sa fiu fericita?'' Contribuie la fericirea ta in fiecare zi cu 10 lucruri si vei vedea ca apare si el, chiar daca face 1 lucru sau niciunul te ai pe tine, ai uitat? NU uita niciodata asta si de ce sa nu incerci, o faci doar pentru tine?

    0
    0

  • mery pe 5 Aug 2008, 20:02
    singura

    nu-i asa de simplu pentru o femeie,ba chiar as spune ca este complicat atunci cind esti singura,greu,insuportabil uneori,CHIAR DACA ESTI PE PICIOARELE TALE,INDEPENDENTA FINANCIAR,o clipa de mingiiere,de alintare ,de rasfat duci lipsa mereu. Depinde si de caracterul fiecareia cit poate sa duca povara singuratatii,eu am reusit pina acum[de mai bine 5 ani si jumatate],dar este greu. Nu cu vointa mea am ramas singura,dar soarta,am luptat din greu pentru viata partenerului meu de-o viata,iar viata asta dura te face de multe ori sa razbesti,sa cistigi,sa lupti,sa pierzi dar mergi inainte.Nu toate femeile singure mai pot spera la o alta iubire-virsta,anturajul,locul unde traiesti-sunt doar sortite sa spere.... eu nu-mi pierd curajul niciodata.cad ma ridic si plec....

    0
    0

  • Irink pe 5 Aug 2008, 10:46
    Adevarat

    Cred ca articolul pune punctul pe i, si mai cred ca persoanele care evita sa fie singure sunt persoanele care se plictisesc cu ele insele. E adevarat ca intr-o relatie poti sa petreci clipe minunate alaturi de partener dar cred ca daca esti o femeie inteligenta, indeajuns de sigura pe ea si independenta, vei ajunge sa te bucuri de clipele petrecuta cu tine insuti. Si spun asta din proprie experienta: am iesit dintr-o relatie de 9 ani iar acum ma bucur de fiecare moment in care il petrec cu mine.

    0
    0

  • in-solita pe 5 Aug 2008, 07:02
    tot

    Tot ce se scrie aici nu reperezinta decat subterfugii, face parte dintr-un program de autoinselare. Nimic nu se compara pentru o femeie cu viata in doi. Singuratatea e o otrava lenta si, de obicei, dupa o zi de mandra independenta, acasa plangi zguduindu-te. Asta e: camera tacuta dupa ce amuteste televizorul, peretii, linistea ...asurzitoare,somnul care nu vine, visul naruit, timpul care trece implacabil, viata fara iubire...E de-a dreptul sinistru!

    0
    0

  • marinuta pe 4 Aug 2008, 23:47
    singura si eu

    Mia placut enorm tot cea fost publicat mai sus. Am luat foarte multe sfaturi bune pentru mine bune.Acuma trec si eu printro perioada foarte dificila,am ramas singura fara persoana iubita,am foarte multi candidati insa acuma dupa ce ma parasit am hotarit si eu sa iau o pauza ca sa reflectez.Nu pot sa mai es cu nici un baiat deoarice mai tin la fostu iubit si mie foarte greu....Asta e....

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod