Madonna, la 51 de ani

Artista, care se afla in mijlocul unui turneu mondial care vizeaza si Romania, si-a sarbatorit ziua de nastere (n.r. 16 august) pe scena din Polonia.
Artista, care se afla in mijlocul unui turneu mondial care vizeaza si Romania, si-a sarbatorit ziua de nastere (n.r. 16 august) pe scena din Polonia. Controversata si hulita de o mana de catolici nationalisti, Madonna s-a bucurat, totusi, de aprecierea publicului care nu a uitat de aniversarea celor 51 de ani pe care i-a implinit.

In timpul unei pauze dintre doua piese, un fan a ridicat un banner prin care ii ura artistei o aniversare fericita si, in acel moment, intregul stadion a intonat "Sto lat" - "sa traiesti o suta de ani" -, urare traditionala poloneza. In plus, toata seara fanii polonezi au agitat mii de inimi albe decupate. Nici vestitutul "Happy Birthay", varianta in engleza, nu a lipsit.

Artista, pe numele sau adevarat Madonna Louise Veronica Ciccone-Ritchie, s-a nascut pe 16 august 1958 in Bay City, Michigan. Tatal sau, Silvio Ciccone, era un inginer de origine italiano-americana. Mama Madonnei, Madonna Fortin, a murit de cancer cand copila avea doar cinci ani. Tatal ei s-a casatorit apoi cu Joan Gostafson, o angajata a familiei.

Cariera fulminanta a unei dive...


La 14 ani, Madonna a inceput lectii de dans, impotriva vointei tatalui ei, informeaza Mediafax. Cariera de dansatoare avea sa o inceapa, insa, dupa admiterea la Facultatea de Dans din Michigan, unde a stat numai un an. Cu doar 35 de dolari in buzunar, rebela adolescenta a plecat la New York pentru a-si schimba viitorul.

In anul 1982, artista a infiintat formatia "Breakfast Club", in cadrul careia a activat in calitate de tobosar si de solista. In acelasi an a aparut primul sau disc solo, "Everybody", urmat, un an mai tarziu, de albumul de debut, care ii poarta numele, si care a ajuns pe locul 8 in topul albumelor din Statele Unite. Albumul de mare succes "Like a Virgin", care a devenit nr. 1 in SUA, a fost lansat doi ani mai tarziu.

Intreaga cariera a artistei a fost presarata de momente care au socat opinia publica, unul dintre ele fiind prestatia ei de la Gala MTV Video Music Awards. S-a intamplat in 1984, cand diva a interpretat o versiune inedita a piesei "Like a virgin", iesind dintr-un tort imbracata intr-o rochie de mireasa.

Pieselor "Material Girl", "Dress You Up" si "Angel", aparute in 1985, i-au adus Madonnei consacrarea mondiala. La jumatatea anului 1985 a lansat filmul "Desperately Seeking Susan", cu Madonna in rolul principal.  "Into the Groove”,  piesa compusa pentru promovarea peliculei, a ajuns pe locul 1 in topurile din Marea Britanie.

In 1987, a primit premiul MTV VMA in 1987, pentru "Cel mai bun videoclip al unei artiste", cu piesa "Papa Don't Preach".

Dupa succesul primului sau turneu Live Aid, in aprilie 1990, Madonna a inceput turneul "Blonde Ambition". Criticii din toata lumea au fost incantati de acest eveniment, considerandu-l cel mai teatral, conceptual si deosebit din punct de vedere coregrafic dintre turneele artistei. In noiembrie, artista a lansat hitul "Rescue me", devenit single-ul cu cea mai inalta pozitie de debut din istoria topurilor din SUA.

Primul disc de colectie al artistei, "The Immaculate Collection", a fost lansat la sfarsitul anului 1990. Videoclipul de promovare al materialului discografic a fost interzis de MTV din cauza continutului lui mult prea erotic, insa casa de discuri a decis sa il lanseze in format VHS, fiind vandut in peste 400.000 de exemplare.
17 August 2009
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kridals pe 19 Ian 2014, 13:48
    cristina...

    daca e asa cum spui tu... ca legendele consacrate nu mai au valoare de ce nu il impusti pe taicatu ca e doar un hodorog fara importanta .....parerile sunt impartete si nu trebuie sa vorbesti atat de vulgar despre o legenda care la timpul ei a facut furori... si de unde stii ca milioanele de fani nu o prefera asa cum e.....????

    0
    0

  • cristina pe 17 Oct 2009, 16:57
    madonna la 51 ani

    ce scarboasa e baba asta obosita de madonna cu pielea frescaita pe ea si cu fundul plat si cazut.e depasita demult dar nu si da seama... maine poimaine crapa si ea ca michael ca daca s ar plimba prin parc si ar sta la locul ei la 200 ani cati are ar mai trai bine merci

    0
    0

  • diana pe 3 Sep 2009, 13:59
    Madge

    App. se scrie Madonna :)

    0
    0

  • cristina pe 22 Aug 2009, 20:45
    Madona

    La multi ani Madona in Bucuresti oau mergem?

    0
    0

  • cristina pe 22 Aug 2009, 20:44
    Madona

    La multi ani Madona in Bucuresti oau mergem?

    0
    0

  • godly2crazy pe 18 Aug 2009, 23:23
    dive?

    ce spui tu acolo alea is niste panarame nu dive...maddona e diva...de-aia o iubeste toata lumea

    0
    0

  • Marian pe 18 Aug 2009, 12:15
    Adevaratele DIVE

    "LA MULTI ANI" !!!....cum "domne" ?!.."ia auzi",MADONA "diva" !!!..ha,ha,ha......,"DIVE" sunt: anna L(esko),nichita,mihaela R,magda C,maria M,monica C,..........

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod