Madonna, la 51 de ani

In 1992, diva apare in filmul "A League Of Their Own". Coloana sonora a filmului contine si piesa "This Used To Be My Playground", un omagiu adus victimelor afectate de SIDA. Tot in 1992, Madonna a lansat prima ei carte, "SEX", vanduta in peste 1.400.000 de exemplare in numai sase luni.

La sfarsitul aceluiasi an, Madonna a infiintat propria ei companie de entertainment, "Maverick", care a promovat artisti precum Alanis Morisette sau Candlebox.  In 1996, cantareata joaca in "Evita", unde o interpreteaza pe prima doamna argentiniana, Eva Peron. Madonna a castigat Globul de Aur si premiul Oscar pentru cel mai bun cantec, "You must love me", una dintre piesele de pe coloana sonora a filmului.

Madonna iia o pauza de 4 ani si revine, in 1998, cu un stil nou, cu influente din muzica electronica si cu o estetica mistica.

Albumul "Ray of Light" a fost materialul discografic cel mai bine primit de critici, dupa "Like a Prayer". In 1999, Madonna a lansat un nou single de succes, intitulat "Beautiful Stranger", si apoi, in 2000, albumul "Music". Tot in 2000, Madonna a castigat premiul Grammy pentru piesa "Beautiful Stranger", desemnata "cel mai bun cantec scris pentru un film sau o productie de televiziune".

In 2001, Madonna porneste in turneul mondial "Drowned World Tour". Turneul a fost lansat pe DVD in noiembrie 2001 si tot atunci a fost lansat cel de-al doilea album de colectie. Piesa "Die another day", inclusa pe coloana sonora a filmului cu James Bond cu acelasi titlu - "Die another day" -, marcheaza 20 de ani de cariera ai artistei.

In 2003, la cea de-a 20-a gala MTV VMA, artista a socat din nou opinia internationala, de aceasta data printr-o interpretare live a hiturilor "Hollywood" si "Like a Virgin" alaturi de Christina Aguilera si de Britney Spears, la mijlocul piesei Madonna sarutandu-se cu ambele artiste.

Anul urmator, ea porneste intr-un nou turneu mondial, "Re-Invention Tour", pe durata caruia a fost filmat un nou documentar, "I´m Going to Tell You a Secret", care prezinta detalii despre viata personala a Madonnei.

Anul 2005 inseamna o revenire a Madonnei, cu "Confessions on a Dance Floor", considerat de critici drept unul dintre cele mai bune albume ale sale.

Pe 16 mai 2007, Madonna a lansat o piesa disponibila numai in format digital, intitulata "Hey You”. Aceasta a devenit imnul concertelor Live Earth, fiind valabila gratuit pentru download, timp de o saptamana. Madonna a fost inclusa in Rock'n'Roll "Hall of Fame" printr-o ceremonie care a avut loc pe data de 10 martie 2008.

In acelasi an, Madonna a lansat turneul mondial, intitulat "Sticky & Sweet Tour", care va ajunge si in Romania, la sfarsitul lunii august. Numita "Queen of Pop (Regina Pop-ului)", Madonna este si cea mai bine vanduta cantareata a secolului XX, potrivit Recording Industry Association of America, cu peste 200 de milioane de albume vandute in intreaga lume.
17 August 2009
 

Comentarii (7)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • kridals pe 19 Ian 2014, 13:48
    cristina...

    daca e asa cum spui tu... ca legendele consacrate nu mai au valoare de ce nu il impusti pe taicatu ca e doar un hodorog fara importanta .....parerile sunt impartete si nu trebuie sa vorbesti atat de vulgar despre o legenda care la timpul ei a facut furori... si de unde stii ca milioanele de fani nu o prefera asa cum e.....????

    0
    0

  • cristina pe 17 Oct 2009, 16:57
    madonna la 51 ani

    ce scarboasa e baba asta obosita de madonna cu pielea frescaita pe ea si cu fundul plat si cazut.e depasita demult dar nu si da seama... maine poimaine crapa si ea ca michael ca daca s ar plimba prin parc si ar sta la locul ei la 200 ani cati are ar mai trai bine merci

    0
    0

  • diana pe 3 Sep 2009, 13:59
    Madge

    App. se scrie Madonna :)

    0
    0

  • cristina pe 22 Aug 2009, 20:45
    Madona

    La multi ani Madona in Bucuresti oau mergem?

    0
    0

  • cristina pe 22 Aug 2009, 20:44
    Madona

    La multi ani Madona in Bucuresti oau mergem?

    0
    0

  • godly2crazy pe 18 Aug 2009, 23:23
    dive?

    ce spui tu acolo alea is niste panarame nu dive...maddona e diva...de-aia o iubeste toata lumea

    0
    0

  • Marian pe 18 Aug 2009, 12:15
    Adevaratele DIVE

    "LA MULTI ANI" !!!....cum "domne" ?!.."ia auzi",MADONA "diva" !!!..ha,ha,ha......,"DIVE" sunt: anna L(esko),nichita,mihaela R,magda C,maria M,monica C,..........

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod