Arta si talentul de a te parfuma

Este esential modul in care combini ceea ce esti cu ceea ce iti aduce in plus aroma parfumului pe care il folosesti. De cele mai multe ori, alegi un parfum pentru ca ti-a placut mirosul sau pentru ca stii ce bine se potriveste acel miros unei prietene, dar oare aceste...
Este esential modul in care combini ceea ce esti cu ceea ce iti aduce in plus aroma parfumului pe care il folosesti. De cele mai multe ori, alegi un parfum pentru ca ti-a placut mirosul sau pentru ca stii ce bine se potriveste unei prietene, dar oare aceste detalii sunt suficiente?  

Un parfum nou inseamna o identitate noua


Legatura care se naste intre parfum si trupul tau are ceva din chimia care tine de dragoste. Te-ai intrebat de ce un parfum iti place si altul nu? Din punct de vedere psihologic, explicatia nevoii de a ne parfuma are ceva animalic. Imitam, folosind mirosuri placute, ademenitoare, ceea ce fac toate vietuitoarele planetei - lasa o urma odorifica dupa ele.


Este ca si cum ne-am marca teritoriul. Inconstient, parfumul nostru se identifica cu o semnatura, cu o amprenta olfactiva. In aceste conditii este evident ca o aroma care iti place si care se potriveste cu ceea ce esti, iti va stimula increderea in tine. Reciproca este de asemenea valabila: o aroma nepotrivita te va face sa te simti stinghera si nemultumita de tine. Concluzia?  Aroma parfumului este capabila sa scoata o noua imagine, un nou eu al tau.

Cum alegi parfumul tau


Parfumul este o nota personala, care trebuie sa se asocieze cu persoana ta. Ideal este sa folosesti patru, maxim sase parfumuri. Conform sfaturilor specialistilor francezi de la Comitetul Francez al Parfumului, parfumurile trebuie adaptate anotimpului rece (iarna si toamna) si cald (vara si primavara).


Aromele care sunt purtate ziua trebuie sa fie diferite de cele care sunt purtate seara. Baza tuturor parfumurilor tale trebuie sa corespunda, sa fie identica, pentru a exista o similitudine, un punct comun al tuturor aromelor pe care le folosesti.

Comitetul Francez al Parfumului recomanda folosirea unui parfum vreme indelungata (intre 5 si 10 ani). Tot el recomanda schimbarea liniei de arome la fiecare decada noua de varsta. In intervalul 20 si 30 de ani, parfumul ideal nu se mai potriveste cu cel al decadei 40-50.

Parfumul trebuie sa se potriveasca stilului tau de a fi, dar si felului in care te imbraci, trebuie sa fie adaptat muncii si preocuparilor tale.
Ideal ar fi sa existe o linie comuna intre deodatant, sapun, laptele de corp si parfumul pe care il folosesti.

Mai trebuie sa stii ca aroma pe care o emana un parfum variaza in functie de detaliile biologice. Hormonii feminini, a caror concentratie variaza pe parcursul ciclului lunar, modifica aroma parfumului. In plus, stresul, descarcarile fiziologice de adrenalina din organism (in timpul unui moment de spaima, enervare sau panica) modifica si intensifica aroma parfumului tau.

Temperatura exterioara este capabila sa modifice aroma unui parfum. Ceea ce mananci influenteaza nota parfumului; si natura pigmentului reflecta diferit o aroma - de exemplu, pielea roscatelor miroase diferit de cea a blondelor.

Simtul mirosului - simt special


Femeile au simtul olfactiv mult mai dezvoltat decat barbatii. Memoria olfactiva este mai puternica decat cea vizuala si, in plus, nu dispare.
Tinem minte perfect mirosurile din copilarie. Un miros este capabil sa readuca in memorie o amintire veche, pe care o credeai uitata.
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • David pe 26 Aug 2009, 16:59
    Esente animale?

    Puteti da exemplu de parfum cu esente animale?Si cam ce ar avea in compozitie?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod