Talibanii vor să-l ucidă pe prinţul Harry

Talibanii afgani au afirmat luni că sunt hotărâţi să-l ucidă pe prinţul Harry, pilot de elicopter în armata britanică, revenit în Afganistan pentru o a doua misiune militară.

"Vom face tot posibilul pentru a-l ucide pe prinţul Harry şi pe alţi membri ai forţelor britanice staţionaţi la Helmand", provincie din sudul Afganistanului, considerată un fief al insurecţiei talibane, a declarat pentru AFP Zabihullah Mujahid, un purtător de cuvânt al insurgenţilor.

"Nu încercăm să îl răpim, ci să-l ucidem", a adăugat el, în cadrul unei convorbiri telefonice, precizând că talibanii au pus la punct "un plan foarte important" pentru a-l ataca pe prinţ, al treilea în ordinea succesiunii la tronul britanic.

Prinţul Harry, în vârstă de 27 de ani, cunoscut sub numele de "căpitanul Wales", a ajuns săptămâna trecută la Camp Bastion, în provincia Helmand, pentru o misiune temporară de patru luni ca pilot de elicopter Apache, potrivit armatei britanice.

Această misiune este a doua în Afganistan pentru prinţul Harry, dar prima dată publicităţii de autorităţile britanice, relatează agenţia Mediafax.

Precedenta sa misiune în Afganistan, începută în decembrie 2007, a fost ţinută secretă şi scurtată la zece săptămâni din motive de securitate, în martie 2008, după ce prezenţa sa a fost dezvăluită de presă.

Foto: AFP / Mediafax

1 din 4

10 Septembrie 2012
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod