Prima femeie care a vizitat toate ţările din lume. I-a luat doar 18 luni!

La 27 de ani, Cassandra De Pecol a văzut cât alţii în două vieţi. Ea e prima femeie din lume care a mers în toate ţările de pe glob.

Tânăra din Connecticut, Statele Unite, a vizitat toate cele 193 de state suverane de pe glob, plus Kosovo, Taiwan şi Palestina.

Nu doar că a reuşit o performanţă extraordinară, dar a făcut-o şi într-un timp record: aventura sa, pe care a numit-o Expedition196, a durat 18 luni şi 26 de zile. A început pe 24 iulie 2015 şi s-a încheiat pe 2 februarie anul acesta.

Toată povestea a costat-o 198.000 de dolari, mare parte din sumă fiind acoperită de sponsori, a explicat ea pe Facebook.

"Deşi poate părea uşor, n-a fost deloc aşa", a povestit tânăra. Fotografiile publicate pe contul ei de Instagram demonstrează însă că această aventură a meritat toate eforturile. Evident, a fost şi în România şi a postat o fotografie cu Palatul Parlamentului din Bucureşti.

Jumătate din cheltuială a fost suportată de Institutul internaţional pentru pace prin turism, astfel că mare parte din călătoria sa în jurul Pământului a fost dedicată întâlnirilor cu politicieni şi studenţi pentru a promova obicetul acestei instituţii - mobilizarea industriei de turism pentru reducerea sărăciei, se arată pe site-ul expedition196.com.

După ce a dus la bun sfârşit acest proiect personal, Cassandra De Pecol se pregăteşte pentru următorul - de data aceasta vrea să ajungă în Antarctica.
Până atunci, pe 11 iunie va lansa un curs prin care îi va învăţa pe cei dornici să înveţe din experienţa sa cum să-şi finanţeze visul de a călători prin lume.

 

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod