Ce se întâmplă în natură când animalele sunt lăsate în pace: 30 de imagini magice

Aceste imagini extraordinare ne arată ce fac micile viețuitoare când habitatul lor nu este tulburat de oameni.
Julian Rad (29 de ani) este un fotograf de natură multipremiat, apreciat pentru instantaneele sale care surprind veverițele, iepurii, șoarecii de câmpie și alte animale mici în habitatul lor natural. Imaginile pe care el le publică pe Instagram sunt apreciate de peste 100.000 de admiratori.

Prinși în graba vieții de zi cu zi, e ușor să ratăm momentele magice ale naturii, în special din lumea celor mai mici viețuitoare. De aceea fotografii de natură precum Julian surprind în imagini extraordinare aceste animăluțe care trăiesc în habitatul lor natural - pentru a ne oferi tuturor, oriunde ne-am afla, șansa unei incursiuni într-o lume ca în povești.
Cu talent, multă răbdare și precizie, Julian ne prezintă aceste viețuitoare adorabile în detalii splendide, pe care oamenii nu le-ar putea vedea în mod obișnuit.

Mușcătura unui șoarece nu poate fi uitată


Evident, fotografia de natură necesită multă, multă răbdare, iar Julian are răbdarea unui sfânt, scrie Bored Panda. E în stare să stea ore în șir nemișcat pe coclauri, doar-doar o prinde ceva interesant. Și de cele mai multe ori, așteptarea e răsplătită.



Fotograful a povestit și unul dintre cele mai interesante întâlniri cu micile viețuitoare din sălbăticie: "Am fost mușcat, odată, de deget de un șoarece de câmpie când am încercat să-l mângâi pe cap.

Probabil că șoarecele a crezut că degetul meu e delicios, fiindcă mâncasem un măr înainte, iar sucul acestuia se prelinsese pe mână. A fost foarte dureros, fiindcă șoarecii au dinți foarte ascuțiți în față."

"Șoarecii de câmp nu au o vedere foarte bună, ei fiind animale nocturne, așa că te poți apropia destul de ușor de ei ca să-i fotografiezi, cât timp nu faci zgomot"
, a explicat el.

Cel mai bun remediu după atâta Covid și politică


Julian spune că prin imaginile sale dorește să ne reamintească faptul că noi, oamenii, trăim în lumea noastră plină de distracții, de cele mai multe ori departe de animalele sălbatice, și uităm adesea că împărțim cu ele această planetă minunată.

Citește și: Planeta își ia revanșa.
37 de locuri părăsite de civilizație și cucerite de natură


"Nu există nimic mai frumos decât pozele cu animale drăguțe pentru a-ți curăța sufletul după ce ai citit atâtea știri despre Covid și despre politicieni corupți", este convingerea lui. Cine poate să-l contrazică în fața atâtor imagini splendide cu care el se întoarce din mijlocul naturii?

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod