Mrs. Doubtfir

10 filme care ne reamintesc că familia este cea mai importantă

6. Kramer Vs. Kramer (1979)

„Kramer Vs. Kramer” deschide subiecte de discuţie deosebit de importante cu privire la familie. Apărut în anii '70 în contextul unor schimbări culturale referitoare la sarcinile membrilor familiei, "Kramer Vs. Kramer" a adus în discuţie nu numai dorinţa femeilor de a avea o carieră, renunţând la "misiunea" de gospodine, ci şi preluarea de către bărbaţi a sarcinilor de îngrijire a copiilor. Schimbarea sarcinilor gospodăreşti în familie a determinat creşterea numărului de divorţuri şi traumatizarea sufletească a copiilor, victime principale ale emancipării familiei.


Joanna Kramer (Meryl Streep) își părăsește soțul. Ea îi lasă lui Michael (Dustin Hoffman) în grijă toate treburile casei și pe Billy, băiețelul lor de 6 ani... Așa încât, din bărbatul sută la sută dedicat slujbei, Michael e brusc forțat să fie și tată, și mamă. În prima zi când își duce puștiul la școală, nici nu știe în ce clasă e... Ulterior, din ce în ce mai obosit la serviciu, este concediat. Între timp, Joanna îl da în judecată pentru custodia lui Billy.

Filmul este deosebit de realist, oferind ambelor personaje principale ocazia de a-şi susţine propriile puncte de vedere cu privire la familie.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod