Şi noi de pe unde mai citim?

"În curând se lansează prima librărie digitală din România, care oferă cărţi editate în format electronic. Oare s-au dus vremurile în care ne doream să simţim mirosul şi să pipăim filele cărţilor pe care...
"În curând se lansează prima librărie digitală din România, care oferă cărţi editate în format electronic. Oare s-au dus vremurile în care ne doream să simţim mirosul şi să pipăim filele cărţilor pe care le citeam? Preferi să dai un click şi să citeşti, oriunde te afli, cartea preferată sau să te bucuri de paginile "îngălbenite"?" - a fost provocarea Eva.ro pe pagina de Facebook. Iată ce au raspuns câteva prietene:

"E mai uşor să citeşti pe net cartea preferată decât să te duci să o cumperi", spune Bella.

"E foarte incomod să citeşti o carte întreagă în format electronic.
În condiţiile astea lectura nu mai este o metodă de relaxare, ci o cauză a durerii de cap şi de ochii"
- Mariana

"Indiferent de metodă, cred că e important să lecturăm!!! Şi cred că e un lucru bun pentru cei care petrec mult timp în faţa calculatorului fiind dependenţi de Internet... În plus atunci când călătoreşti nu poţi căra o bibliotecă după tine... aşa cu netul e mai simplu" - Iustina.

"Ce ar fi mai comod: să citeşti o carte pironit pe un scaun în faţa unui desktop sau cu monstruozitatea de laptop în braţe, când poţi savura o carte în materialitatea ei, lenevind în motzul patului într-o zi de sâmbătă? Este trist că instinctul de conservare e uşor...
uşor înlocuit de nevoia aproape de neinvins de autodistrugere prin diverse cai...şi pe care o numim, pretios, EVOLUŢIE. Suntem cam naivi având în vedere cantitatea de materie cenuşie (nefolosită) care zace latent în noi, nu credeţi?!"
- Anca

"Depinde de situaţie. Magicul clic are farmecul şi utilitatea sa, dar sunt seri ploioase când nimic nu se poate compara cu cititul unei cărţi, cocoţată în vârful patului, savurând textul şi o ciocolată fierbinte" - Andreea.

"Prefer cartea cu pagini de hârtie" - Nicoleta

"Până la urmă e o idee bună! S-ar mai salva ceva copaci, nu că cei mai mulţi s-ar tăia pentru cărţi; poate în format electronic ar fi mai ieftine, că la vremurile astea o carte bună deja devine obiect de lux; e drept, se pierde din plăcere şi e mai obositor cititul aşa" - Nadina.
30 Septembrie 2010
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod