Cunoaşte-l pe Guillaume Musso

Romanele lui Guillaume Musso s-au vândut în peste 7 milioane de exemplare şi au fost traduse în 33 de limbi.

Romanele lui Guillaume Musso s-au vândut în peste 7 milioane de exemplare şi au fost traduse în 33 de limbi.

Guillaume Musso (născut în 1974) este unul dintre cei mai populari scriitori francezi contemporani. Se prezintă simplu: ,,Guillaume Musso, născut la Antibes, romancier”. Încă de la vârsta de zece ani a fost sigur că va scrie romane. Mama lui, bibliotecară, i-a trezit gustul pentru literatură, hrănindu-l cu ,,Proust la biberon”. La vârsta de nouăsprezece ani, Musso a plecat în Statele Unite ale Americii, unde a petrecut câteva luni îndrăgostindu-se de New York. S-a întors în Franţa plin de idei pentru romanele sale, iar după ce şi-a luat diploma în ştiinţe economice la Universitatea din Nisa, a fost timp de zece ani profesor de economie şi ştiinţe sociale.



A debutat în anul 2001, cu romanul Skidamarink. Ideea romanului care i-a adus celebritatea (Et Après, 2004) i-a venit după ce a trecut printr-o experienţă terifiantă: la douăzeci şi patru de ani, a suferit un grav accident de maşină, care l-a făcut să reflecteze la sensul vieţii şi la posibilitatea ca ea să se sfârşească pe neaşteptate. Următoarele sale romane – Sauve-moi (2005), Vei fi acolo? (Editura ALLFA, 2010; Seras-tu là?, 2006), Parce que je t`aime (2007), Je reviens te chercher (2008), Ce-aş fi eu fără tine? (Editura ALLFA, 2011; Que serais-je sans toi?, 2009), Fata de hârtie (Editura ALLFA, 2010; La fille de papier, 2010) – au fost la fel de bine primite de public, unele fiind în curs de adaptare cinematografică.


"Întotdeauna mi-am dorit să scriu romane populare – în sensul bun al termenului –, adică romane sinonime cu plăcerea de a citi” - Guillaume Musso

 

Ce-aş fi eu fără tine?


Inima lui Gabrielle este sfâşiată între două feluri de iubire. Cea pentru tatăl ei şi cea pentru primul bărbat de care s-a îndrăgostit. Primul este un poliţist pasionat de meseria lui, celălalt este un hoţ celebru. Însă amândoi au dispărut cu cincisprezece ani în urmă. Într-o bună zi, la aceeaşi oră, tatăl rătăcitor şi iubitul rămas pe un alt continent reapar, în chip straniu, în viaţa ei.

Curând, Gabrielle îşi dă seama că cei doi sunt prinşi într-o cursă mortală. Destinele lor nu pot fi separate. Pe cine să salveze şi pe cine să piardă?

Poveşti de dragoste imposibile, presărate cu senzaţional, fantastic, alegeri extreme, călătorii în timp, poduri peste lumi – Guillaume Musso este deja un star al genului. În Ce-aş fi eu fără tine?, scriitorul combină excelent romantismul incurabil cu suspansul trepidant al romanului de acţiune.

,,Guillaume Musso este un alchimist al succesului. Ce-aş fi eu fără tine? este, în acelaşi timp, o poveste de iubire pasională, un excelent scenariu de film poliţist, o călătorie fantastică şi un roman iniţiatic”. (Le Figaro Littéraire)

,,Un roman fenomenal, despre destine încrucişate şi iubiri condamnate, cu personaje fermecător de umane”. (France Soir)

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod