Tragedie colectivă. 31 de morți la un concert rock din București!


Incendiul devastator a fost declanşat de efectele pirotehnice care au aprins acoperişul clubului

Potrivit celor aflaţi la spectacol, un agent de pază a luat un stingător de incendii, însă nu a apucat să intervină înainte ca focul să ajungă la tavan şi să se extindă cu repeziciune. În momentul în care tavanul a luat foc, cele aproximativ 250 de persoane din club au fost cuprinse de panică şi s-au îmbulzit spre ieşire, creând o busculadă, deoarece doar una dintre uşile de la intrare s-a deschis de la începutul incendiului.

Ulterior, şi cea de-a doua uşă a fost deschisă, lumea a năvălit afară, dar deja erau pe podea multe persoane care aveau arsuri sau se aflau în stop cardio-respirator.

Martorii au mai relatat că un fum greu, înnecăcios, se adunase în club, acesta ieşind în valuri pe uşa de la intrare.

Potrivit acestora, incendiul a izbucnit în jurul orelor 22.15 - 22.20, iar primele ambulanţe au sosit după circa un sfert de oră. La faţa locului au venit ulterior zeci de ambulanţe, unii dintre răniţi fiind preluaţi şi duşi la mai multe spitale din Bucureşti.
Unora dintre cei răniţi li s-a acordat primul ajutor pe caldarâm. Intervenţia a fost îngreunată de accesul dificil al ambulanţelor în curtea clubului.

Clubul Colectiv era autorizat să funcţioneze din ianuarie, iar ultimul control la local a avut loc pe 21 octombrie, ocazie cu care s-a constatat lipsa personalului calificat. Clubul avea autorizaţie de funcţionare de la Primăria Sectorului 4 din 14 ianuarie 2015, potrivit reprezentanţilor primăriei. Poliţia Locală a efectuat ultima oară un control la local pe 21 octombrie, ocazie cu care agenţii au întocmit un proces verbal pentru lipsă calificare personal.

Clubul Colectiv se află în subsolul fostei fabrici Pionierul, o clădire de patru etaje, de pe strada Tăbăcarilor, nr.

7.

Într-un interviu pentru Ştirile Pro TV, Alex, unul dintre membrii trupei Goodbye To Gravity, promitea un concert cu totul special. După tragedia din clubul Colectiv, cuvintele lui capătă nuanţe împovorătoare: "Spectatorii vor avea parte de un show în adevăratul sens al cuvântului, nu doar de un <<alt concert de club>>, aşa cum, din păcate, au fost obişnuiţi din partea trupelor româneşti. Conceptul nostru este <<larger than life>>, vrem să transpunem publicul pentru o oră şi jumătate în altă lume, pentru asta ne vom folosi de decoruri special create pentru acest concert, de un lighting design deosebit, precum şi de efecte pirotehnice.

Încă un detaliu important: intrarea va fi liberă!."

 

 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod