Sambata, Bucuresti devine capitala rockului: tot ce trebuie sa stii despre Metalhead Meeting 2014

Sambata, 7 iunie, Bucuresti devine capitala rockului, Arenele Romane gazduind pentru al doilea an consecutiv Metalhead Meeting, cel mai important eveniment metal al inceputului de vara. Trupele-cult

Sambata, 7 iunie, Bucuresti devine capitala rockului, Arenele Romane gazduind pentru al doilea an consecutiv Metalhead Meeting, cel mai important eveniment metal al inceputului de vara. Trupele-cult Sepultura si Moonspell, alaturi de Arkona, Last Hope si alte trei nume, sunt principalele ingrediente ale celui mai important eveniment dedicat iubitorilor de muzici grele. Tot ce trebuie sa stii despre Metalhead Meeting 2014, in randurile urmatoare.

metalhead meeting miluta flueras

Line-up:

Sepultura

Brazilienii de la SEPULTURA vin in Romania chiar in anul in care sarbatoresc 30 de ani de cariera si se afla in turneul de promovare al celui mai recent material discografic  - The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart. Lansat in 2013, albumul este inspirat din una din capodoperele cinematografiei clasice, anume filmul Metropolis (1927).

Moonspell

Moonspell este o trupa portugheza de gothic metal formata in 1992 care dupa mii de concerte live si-a castigat bine meritatul status de cea mai importanta trupa de metal portugheza. Primul EP lansat a purtat numele de "Under the Moonspell" (1994) iar primul album, un succes rasunator chiar si in zilele noastre, "Wolfheart", a fost prima colaborare cu casa lor de discuri, Century Media. In 1996 a urmat "Irreligious", primii pasi ai trupei pe teritoriul gothic metal, dupa ce precedentul album a fost incadrat in zona black metal. Primul single Moonspell, "Opium", este si in zilele noastre una dintre cele mai iubite piese de catre fani. In 1998 urmeaza "Sin Pecado" iar in 1999, "The Butterfly Effect" inregistrat la Londra cu producatorul Andy Reilly, un album experimental plin de chitari acordate jos si pasaje pe care sintetizatorul este rege. "Darkness and Hope" a urmat in 2001, album produs alaturi de Hiili Hiilesmaa (Sentenced, HIM). In 2003 "The Antidote" alaturi de  Niclas Etelävuori din Amorphis.

Albumul a fost lansat si alaturi de o carte scrisa de Jose Luís Peixoto. In 2004 trupa a avut un show exemplare la "Rock In Rio Lisabona", moment ce a marcat si pasul lor in muzica mainstream.

"Memorial", "Under Satanae" si "Night Eternal" au fost lansate in perioada 2006 - 2009. De notat ca in  2006 Moonspell au castigat si un MTV Music Awards ca fiind cea mai buna trupa din Portugalia. “Night Eternal”, lansat in 2008, contine hitul Scorpion Flower cantat alaturi de Anneke van Giersbergen, fosta solita a grupului The Gathering. In acelasi an trupa a facut parte din linepul "Blackest of the Black" alaturi de Danzig, Winds of Plague, Dimmu Borgir si Skeletonwitch iar apoi in 2008 alaturi de Cradle of Filth, Gorgoroth, Septic Flesh si Asarai.

Cel mai recent album al trupei "Alpha Noir" a aparut in 2012 iar solistul Fernando Ribeiro a declarat ca sursele de inspiratie pentru acesta sunt trupe precum Bathory, King Diamond, Onslaught, Metallica (la inceputuri), Testament si Artillery.

Arkona

Arkona a debutat in 2002 find fondata de catre doi membri ai Societatii Neopagane Slave “Dolgoprudny” : Masha "Scream" Arkhipova and Alexander "Warlock" Korolyov. Masha "Scream" Arkhipova, atat istoric cat si compozitor, este una dintre putinele soliste de succes al stilului death growl. Numele trupei face referire la ultimul oras-cetate slav care poarta acelasi nume.

Versurile lor sunt puternic influenate de folclorul rus si mitologia slava, iar muzica lor incorporeaza mai multe instrumente muzicale traditionale rusesti. Arkona a lansat primul album Vozrozhdeniye in 2004 iar cel mai recent album al trupei, lansat in 2014 si al saptelea din cariera, este Yav, trupa fiind momentan recunoscuta ca una dintre cele mai bune nume ale pagan-metalului mondial iar videoclipurile lor strang milioane de vizualizari pe Youtube!

Sincarnate

Infiintata in 2005, Sincarnate este o trupa de doom-death metal din Bucuresti a carei discografie include MCD-ul On the Procrustean Bed, lansat de catre Axa Valaha in 2007, full length-ul As I Go Under (2010) si recent lansatul MCD “Nothing Left to Give” (2013), ambele aparute sub egida Hatework.

Activitatea concertistica a trupei include pe langa prezenta constanta pe scenele romanesti, (atat a concertelor de club cat si a festivalurilor de gen) si numeroase concerte pe scena internationala, in tari precum Germania, Danemarca, Slovenia, Polonia, Moldova sau Bulgaria.

Astfel, Sincarnate a concertat de-a lungul timpului in compania unor trupe precum Moonspell, Sodom, Nargaroth, Illdisposed, Lacrimosa, Obscura, Agathodaimon, Demonical, Impaled Nazarene sau Umbra et Imago.

Cea mai notabila experienta internationala ramane totusi participarea la turneul “At the Gates of Sehtu - European Tour”, din toamna anului trecut, in cadrul caruia Sincarnate a concertat in deschidere pentru legendara trupa americana Nile, alaturi de Ex Deo, Lost Soul si Svart Crown, pe mai multe scene consacrate din Europa.

Last Hope

Last Hope ramane si astazi numele emblema al scenei hardcore balcanice. De la formarea grupului in 1995, Last Hope au consolidat intreaga scena hardcore balcanica, impartind scena cu nume legendare precum Agnostic Front, Biohazard, Hatebreed sau Suicidal Tendencies.

Cel mai recent album poarta numele More Than Ever si il are invitat pe Bryan Harris, solistul grupului american Death Before Dishonor.

Grupul bulgar nu este deloc strain in Romania. Trupa a concertat pe scene mari (Bestfest, Stufstock, Rockstadt Extreme Fest) cat si la concerte underground de club, oferind printre cele mai brutale si sincere demonstratii de hardcore.

Endsight

Cu o activitate scenica de peste 5 ani, grecii de la Endsight vin in Romania pentru a-si promova cel mai recent album, “A vicious circle” o evolutie clara dupa “To a falling World” din 2010. Albumul a fost mixat de George Emmanuel (Rotting Christ) si masterizat de Sakis Tolis, solistul Rotting Christ.


Diamonds Are Forever

Diamonds are Forever sunt o trupa de metalcore din Cluj-Napoca, formata in 2011 prin contopirea a doua trupe locale. Primul EP a fost lansat in acelasi an si poarta numele “Whom Shall I Fear”, EP care a dat nastere si primului clip oficial al trupei “The eyes of blinded sorrow”.  In 2012 au lansat “Face Me”, piesa al carei videoclip s-a bucurat de un imens succes in scena underground din tara si de peste hotare, urmand in mod firesc si un DVD intitulat “Bridges Are Born”, DVD care marcheaza si un an de la formarea trupei.

“The Scar” este al doilea videoclip de pe EP si este un preview al albumului “Momaentum” din 2013.

Diamonds are Forever au avut diverse turnee in Romania, Ungaria, Ucraina si Moldova si au cantat pe scena cu Suicide Silence, Veil Of Maya, Betraying The Martyrs, Cancer Bats, Subscribe, Super Butt si Give Em’ Blood. In 2013 au devenit prima trupa romaneasca al carei DVD documentar a rulat in cinematografe.


Reguli de acces:

Accesul in Arenele Romane se va permite incepand cu ora 17.00, concertele vor incepe la ora 17.30, iar festivalul se va incheia in jurul orei 01.00.

Organizatorii roaga pubicul sa nu vina la festival cu urmatoarele obiecte, acestea fiind interzise: sticle, conserve, mancare sau bauturi de orice fel, artificii, arme, obiecte periculoase, umbrele, aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil), aparate de inregistrare audio-video, casti de motocicleta

Organizatorii nu vor stoca si pazi obiectelor prezentate in lista de mai sus pe durata festivalului.

In cadrul festivalului se vor comercializa diverse sortimente de bauturi si mancare, vanzarea acestora facandu-se pe baza de jetoane. Un jeton va avea pretul de 6 lei.

De asemenea, trupele vor veni cu o oferta bogata de merchandise, iar organizatorii au pregatit un tricou special dedicat festivalului, care va costa 40 de lei.

Accesul in spatiul festivalului va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singura data. Biletul in baza caruia se va face accesul va trebui pastrat pe toata durata festivalului. Parasirea perimetrului festivalului, dupa validarea biletului de acces, va fi strict interzisa.

Este strict interzisa vanzarea sau cumpararea invitatiilor si vanzarea sau cumpararea biletelor la suprapret.

Organizatorii isi rezerva dreptul de a interzice intrarea la festival a persoanelor care vor fi depistate ca desfasoara astfel de activitati si de a confisca invitatiile, respectiv biletele, aflate in posesia acestora. Se recomanda achizitionarea biletelor doar din punctele de vanzare autorizate.

Accesul in Golden Circle se va face pe baza unei bratari primite la intrare. Mentionam ca spectatorii din Golden Circle vor avea acces si in zona de Acces General a festivalului.

Harta:

metalhead meeting 2014 harta

Bilete:

In ziua festivalului, biletele se vor putea cumpara si de la intrare, la categoria Acces General, categoria Golden Circle fiind SOLD OUT.

Acestea costa 100 de lei, pretul ramanand nemodificat si in ziua concertului.

De asemenea, la intrare, se vor putea cumpara si bilete MEET&GREET, la pretul de 250 de lei, care presupun acces in categoria Golden Circle si o intalnire cu trupele headliner.

Biletele pot fi gasite online pe www.iabilet.ro, www.Myticket.ro, www.Bilete.ro si www.Eventim.ro si in toate punctele fizice clasice de vanzare din toata tara (magazinele Diverta din toata tara, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Magazinele Orange, Vodafone si Germanos, librariile Humanitas si  Carturesti, magazinele InMedio, oficiile Postei Romane). Biletele se pot cumpara in format fizic si in reteaua de magazine UMAN toata tara, magazinele Senia, Perfect Tour si club Rockstadt din Brasov.

Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit si este permis doar daca acestia sunt insotiti de unul dintre parinti, posesor al unui bilet valid.

-----

METALHEAD MEETING 2014, aflat deja la editia a doua dupa succesul de anul trecut alaturi de Hypocrisy si Lake Of Tears tot de la Arenele Romane, este organizat de METALHEAD.ro, site-ul rock numarul unu din Romania, cu sprijinul Gala si Bestmusic Live Concerts si sustinut de Ciuc Premium si Monster Energy!

Pagina oficiala de Facebook: www.facebook.com/METALHEADMeeting
Facebook Event: www.facebook.com/events/222070337973486/

Photo credits: Miluta Flueras / METALHEAD

ioana-turcu
ioana-turcu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod