Unde ieșim în iunie? 16 concerte și festivaluri de trecut în agendă

În luna iunie, câțiva artiști de talie internațională își fac drum și prin țara noastră cu ocazia unor concerte singulare sau a primelor festivaluri ale verii. Am adunat pentru voi 16

În luna iunie, câțiva artiști de talie internațională își fac drum și prin țara noastră cu ocazia unor concerte singulare sau a primelor festivaluri ale verii. Am adunat pentru voi 16 evenimente, din București și din țară, de la care nu trebuie să lipsiți în iunie.

2 iunie: Mihai Mărgineanu la Cinema Patria

Pe 2 iunie, Mihai Mărgineanu va transforma o seară obișnuită de ”Ciresar”, într-o petrecere de zile mari, denumită sugestiv Haimanalele la Cinema. Toți cei care îi îndrăgesc melodiile arhicunoscute sunt așteptați la Paria pentru o distracție pe cinste între prieteni, ca în vremurile bune.

2/3 iunie: Alina Manole - lansare Fericirea de Luni la Teatrul Excelsior

Pe 2 și 3 iunie, la Teatrul Excelsior, Alina Manole lansează un nou album, intitulat "€œFericirea de Luni”. În același stil care a consacrat-o, ca un mix delicat între jazz și folk, a cărui amprentă îi aparține și o face de recunoscut în peisajul muzical românesc, noul album se anunță ca unul dintre cele mai interesante materiale discografice ale acestui an. O parte dintre piese sunt deja cunoscute publicului din concertele live și au primit ”acordul” publicului: ”€œFix în seara asta”, ”€œDe 30 de ani”, ”Trezeste-ma”, ”€œTe iubesc”. O parte însă este reprezentată de piese a căror audiție va avea loc pentru prima dată în cadrul spectacolelor  de lansare.

5 iunie: Firma - comeback live special în Control

Firma, una dintre trupele icon ale rockului alternativ românesc, revine pe scenă, plină de fervoare și pasiune ca la începutul anilor 2000.

După o reîntâlnire cu publicul în Control, unde vom asculta în premieră multe piese noi, rockerii vor redirecționa energia performance-ului către munca de studio, urmând ca în toamna acestui an să lanseze cel de-al treilea album.

Pregătită pentru o revenire în forță, trupa Firma va urca pe scena clubului Control într-o formulă specială. Rocca și basistul Sorin Erhan promit un nou concept de show în care vizualul și intro-urile electronice completează energia pieselor care i-au consacrat, cât și cele mai recente single-uri, "Copiii Cerului" și "Puterea", un demo al avalanșei sonore pe care rockerii o pregătesc de ceva vreme.

7 iunie: Metalhead Meeting | cumpără bilete

Șapte dintre cele mai bune trupe de metal de peste hotare, dar și din România, vor zgudui scena de la Arenele Romane, în data de 7 iunie, la cea de-a doua ediție Metalhead Meeting, ce îi are pe afiș pe: Sepultura (Brazilia), Moonspell (Portugalia), Arkona (Rusia), Endsight (Grecia), Last Hope (Bulgaria), Diamonds Are Forever (România) și Sincarnate (România).

7 - 8 iunie: Blaj aLive | cumpără bilete

Pe Câmpia Libertății, în zilele de 7 și 8 iunie 2014 va avea loc o mare adunare a îndrăgostiților de muzică, libertate și poftă de viață.

Blajul, a€œmica Romă a Transilvaniei”, devine centrul atenției generale și prinde viață la Blaj alive: două zile de concerte și activități recreaționale organizate pentru a încânta peste 10.000 de participanți. Awolnation și Seether, invitații speciali din acest an, aterizează pentru prima dată în România direct pe Câmpia Libertății.

13 iunie: Phoenix în Re:public | cumpără bilete

Phoenix se întoarce în București, pe 13 iunie, în cadrul unui concert inedit în clubul RE:PUBLIC, primul din Capitală cu noul solist vocal Costin Adam.

Pentru a ne aminti că formația are școala muzicală a anilor '60, a'˜70, și că înainte de a fi Phoenix, au fost "Sfintii” influențați de Beatles, Bob Dylan, Rolling Stones, Byrds, The Doors, Kinks, actuala componență va prezenta în cadrul evenimentului interpretări inedite, personalizate, din repertoriul celor care "ne-au dat nume” când eram "în umbra marelui URSS”. Alături de cântecele "oldies but goldies” prezentate de Nicu Covaci, momente neîntâlnite în concertele obișnuite Phoenix, se vor interpreta și compozițiile nelipsite din repertoriul formației precum și -€“ în prima audiție live! -€“ noile piese: "Asgard”, "Nevermind” și "Vino, Țepeș!”.

19 iunie: Tori Amos | cumpără bilete

Vara aceasta o va readuce la București pe una dintre legendele industriei muzicale contemporane, Tori Amos, după 7 ani de la primul său concert în România.

Evenimentul va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane, și este inclus în turneul de promovare a noului său album Unrepentant Geraldines, ce va fi lansat în primăvara acestui an. Cu 8 nominalizări la premiile Grammy, Tori Amos este una dintre cele mai talentate artiste de pe scena internațională, stilul său fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical.

19 - 24 iunie: Electric Castle Festival la Castelul Banffy

Electric Castle va reuni anul acesta peste 130 de artiști care vor concerta, timp de patru zile, pe cinci scene, una dintre acestea fiind destinată exclusiv genului dub-reggae.

Festivalul va avea un line-up proaspăt, cu multe prezențe în premieră pentru România și artiști care își vor lansa noile albume la Castelul Banffy din Bontida. Excentricii de la Die Antwoord, alchimiștii „trip-hop-ului” ce formează trupa Thievery Corporation, DJ Fresh, Rusko și Sasha sunt vedetele, care vor lua cu asalt scenele amenajate pe domeniul castelului, pentru o ediție care se anunță a fi bigger, stronger, better.

20 iunie: Jethro Tullla Sala Palatului | cumpără bilete

În această vară, după concertele pe care le va susține în Anglia și Cehia, trupa Jethro Tull revine în România! Legendara formație revine în țara noastră împreună cu Jan Anderson pentru a-i fascina din nou pe fani cu amestecul lor fermecător de hard rock, sonorități folk și tente de blues. Concertul ce promovează noul album „Homo Erraticus” va avea loc pe 20 iunie la Sala Palatului din București și este organizat de Project Events!

Pe lângă celebrele hituri ale trupei, show-ul „Jethro Tull's IAN ANDERSON plays the best of JETHRO TULL” va cuprinde „Homo Erraticus”, o călătorie epică în panteonul Progressive Rock al stranietății - potrivit declarației lui Anderson. Spectacolul va fi ilustrat și completat de elemente video și teatrale, menite să „smulga o lacrima”, după cum spunea însuși sufletul trupei - Ian Anderson.

25 iunie: Bob Dylan

Actualul turneu mondial, numit "Never Ending Tour", îl aduce pe artist și în România, pentru un show live de excepție, alături de trupa sa, în data de 25 iunie, la Sala Palatului din București. Înainte de a ajunge în țara noastră, Dylan va avea concerte în Japonia, Irlanda, Slovacia, Austria , Germania , Danemarca , Norvegia , Suedia și Finlanda.

27 iunie: Control Day Out

A treia ediție Control Day Out powered by Tuborg Sound îl readuce în România pe nonconformistul artist britanic Tricky, aflat în turneul de promovare a celui mai recent album, "False Idols". Vineri, 27 iunie, la Verde Stop Arena (Str.

Barbu Văcărescu, 161-164), sunteti asteptati la o seară relaxantă la iarbă verde, în centrul Bucureștiului, acompaniată de show-uri live de excepție! Alături de Tricky, pe scenă vor urca artiști de succes din istoria live a clubului Control: Chinawoman, When Saints Go Machine, precum și Alexandrina și Fine, it's Pink.

27 - 29 iunie: Kavarna Rock în Bulgaria | cumpără bilete

Kavarna Rock, unul dintre cele mai importante festivaluri din Bulgaria, va desfășura în perioada 27-29 iunie, la Stadionul Kaliakra din Kavarna, iar printre artiștii ce vor urca pe scenă se numără Europe, Helloween, Sabaton, Krokus, Gotthard, Pretty Maids, Jon Uli Roth și Jorn.

28 iunie: Orquestra Buena Vista Social Club la Sala Palatului | cumpără bilete

Turneul ”Adios” al Buena Vista Social Club începe luna viitoare în Europa și va parcurge 4 continente și 38 de țări până în 2015 a€“ un adevărat tur triumfal prin care legendarii muzicieni cubanezi se despart de publicul lor. Turneul ajunge la București pe 28 iunie, la Sala Palatului, loc care i-a găzduit de fiecare dată când aceștia au fost invitați în România.

Binecunoscutele piese Chan Chan, El cuarto de Tula, Candela, Dos gardenias, Guantanamera sau Besame mucho vor face să vibreze din nou publicul român, în interpretarea celei mai prestigioase și galonate orchestre de muzică cubaneză și a inegalabililor soliști Omara Portuondo și Eliades Ochoa. Ca de fiecare dată, măiestria interpretării și pofta de viață a cubanezilor vor ridica Sala Palatului în picioare și vor transforma culoarele dintre scaune în adevărate ringuri de dans.

29 iunie: WonderDay la Palatul Mogoșoaia

Asaf Avidan, Delilah, Noora Noor, Tape Five și Aylin & The Lucky Charms fac parte din programul artistic al Zilei Minunilor - WonderDay - de pe domeniul Palatului Mogoșoaia! Printre fascinante clădiri brâncovenești și copaci seculari, WonderDay recreează o lume de basm în care grijile dispar, iar publicul se bucură de cea mai relaxantă zi din vară, în compania unor concerte de neratat.

30 iunie: Sabotage Summer Day | cumpără bilete

Sabotage își continuă seria concertelor dedicate iubitorilor de alternative music cu primul eveniment Sabotage Summer Day din acest an, ce va avea drept cap de afiș trupa americană Stick To Your Guns.

Prezentat de Ciuc Premium, Sabotage Summer Day va avea loc pe 30 iunie, în club Fabrica din București, line-up-ul zilei reunind alături de headliner-ul ediției, alte patru trupe autohtone: COMA, Perfect Zero for Infinity, Breathelast și Key to the Crown.

29/30 iunie: Billy Idol la București/Cluj-Napoca

Legendarul Billy Idol va susține două concerte în România la sfârșitul lunii iunie: în București, la Arenele Romane, pe 29 iunie și la Cluj, pe stadionul Cluj Arena, pe 30 iunie pentru două show-uri în care se vor auzi toate hiturile sale. Artistul îl va avea alături de el pe maestrul de necontestat al chitarii, Steve Stevens, el însuși o legendă vie.

ioana-turcu
ioana-turcu
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod