Drame tulburătoare. 10 filme care transmit adevăruri profunde

Drame tulburătoare. 10 filme care transmit adevăruri profunde

Descoperă o serie de filme cu teme profunde, situații de viață tulburătoare și personaje memorabile, ce se constituie ca un memento al puterii cinematografului și al capacității ficțiunii de a transmite acele adevăruri și principii morale de care avem toți nevoie pentru a ne conduce viețile.
„Inocenţa este prima victimă a războiului” a fost mesajul și sloganul de promovare al filmului Platoon (1986), devenind apoi o parte din cultura populară.

Platoon (1986)

O curajoasă și emoționantă privire aruncată asupra vieților soldaților unui pluton american, în timp ce patrulează, luptă și mor în junglele Vietnamului, văzută din perspectiva unui tânăr recrut. Atunci când doi Sergenți veterani intră în conflict, când unul dintre ei participă la masacrul unui sat întreg, tânărul trebuie să facă față unei crize morale, pus în fața unor confruntări atât cu ororile războiului, cât și cu dualitatea omului.

Descrierea tulburătoare a războiului din Vietnam aşa cum era la sfârşitul anilor '60, s-a făcut sub bagheta regizorală a lui Oliver Stone. Sloganul, „Inocenţa este prima victimă a războiului” a fost folosit în promovarea filmului, devenind apoi o parte din cultura populară. Platoon a luat patru Oscaruri.


 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod