Frumoasa Ana Donosa, „ingenua de forţă” în spectacolul Jocul din Ialta

„Jocul din Ialta”  – dramatizarea într-un act a lui Brian Friel după „Doamna cu cătelul”,  nuvela lui de A.P. Cehov considerată una dintre cele mai reușite proze scurte scrise vreodată  – se joacă joi, 20 noiembrie, de la ora 19, la Teatrul de pe Lipscani (Str. Lipscani nr. 53).  Eroii acestei fascinante poveşti de dragoste sunt interpretaţi de actorii Adrian Păduraru şi Ana Donosa.  

Am întâlnit-o pe Ana Donosa pe strada Lipscani, la câteva clădiri de Teatrul de pe Lipscani, unde va îmbrăca hainele Belle Epoque peste câteva zile, pentru a se transfigura în ingenua de forţă Ana Sergheeevna, „Doamna cu cătelul”.


Frumoasă, cu o strălucire hipnotizantă în ochii veseli, te captivează de cum îţi zâmbeşte. Iar când începe să-ţi vorbească, te-a şi prins într-o călătorie fascinantă. Este de câţiva ani buni actriţa Teatrului de revistă „Constantin Tănase” din capitală, iar „Doamna cu cătelul” este primul ei rol dramatic. A jucat în zece spectacole de teatru în Bucuresti şi Iaşi, dar şi în filmul de televiziune Narcisa Salbatica şi în lungmetrajul Felicia înainte de toate.

Cunoaşte limba rusă pentru că a urmat Cursuri de actorie la Şcoala de Vară organizată de Uniunea Teatrală a Federatiei Ruse, în Moscova (2012).
A ajuns să se identifice cu personajul „Doamna cu cătelul”. „Este singurul rol pentru care nu a trebuit să fac nicun efort. La care simt fiecare cuvânt. Am repetat multe luni la proiect, dar a fost ca şi cum m-aş fi cunoscut pe mine mai bine...”, dezvăluie Donosa. Doina Papp, critic de teatru la publicaţia Adevărul,  a scris despre piesă că „merită văzută cel puţin pentru jocul sensibil al tinerei aproape debutante Ana Donosa”, iar Răzvan Penescu, fondatorul publicaţiei Liternet, a scris că „Ana Donosa are o lucire interesantă în ochi în monoloage şi are capacitatea de a captiva sala”.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod