Frumoasa Ana Donosa, „ingenua de forţă” în spectacolul Jocul din Ialta


„Ana Donosa este 'doamna mea cu căţelul'”, spune regizorul piesei,  Cezar Gioca. „O actriţă extraordinară, cu care a trebuit să lucrez în prealabil destul de mult până a ajunge la a-i oferi această provocare. Mi se pare un 'emploi' perfect, o tipologie foarte specială, o ingenuă de forţă. Ea a fost 'muza' care mi-a inspirat acest proiect şi a făcut faţă cu brio provocării artistice”.

„Doamna cu căţelul”/„Jocul din Ialta” povesteşte aventura de o vară dintre un bancher, Dimitri Gurov, și o tânără, Ana Sergheievna, într-una dintre cele mai populare destinații de vacanță la Marea Neagră  – Ialta.
Aventura devine un act firesc, așteptat, venit să aline suferința a doi parteneri care își caută fericirea cu disperare. „Ratarea” în plan emoţional a lui Dimitri este ceea ce o atrage şi cucereşte pe fatalista Ana Sergheievna.
Fascinantul şi eluzivul „Joc de-a Ialta” din dramatizarea lui Friel este propus de către unul dintre  protagonişti (Dimitri  Gurov,  jucat de  Adrian  Păduraru) ca modalitate  de  combatere  a  plictiselii   –  un  joc  al  fanteziei,  în  care  fiecare personaj inventează biografii  fictive necunoscuţilor din jur.
Eroii  poveştii  cad, însă, pradă acestui joc prin intermediul căruia ajung să-şi inventeze propriile vieţi,  pierzând  graniţa  cu  realitatea,  datorită  forţei şi autenticităţii trăirilor imaginate.

Legat de întrepătrunderea planurilor imaginar şi real, Ana Donosa îşi explică abordarea: „mie mi-a fost greu să reduc totul doar la imaginar. Nu am mers mult pe imaginar, ci pe ceva concret, pe o iubire care s-a întâmplat, o iubire care îţi oferă o certitudine şi care face ca viaţa să aibă să aibă sens”.

Biletele la reprezentaţia de joi, 20 noiembrie, a spectacolului Jocul din Ialta se pot cumpăra online de pe bilete.ro sau de la casa de bilete a Teatrului de pe Lipscani (strada Lipscani nr.
53).
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod